50 shades of pink

Viime viikolla tapahtui menneidenkin viikkojen edestä. Keskiviikkona ja torstaina nimittäin maalattiin makuuhuoneeseen ja olohuoneen lisäosaan (tunnetaan myös nimellä mys-huone) yhdet erikoisseinät. Maalien valinta oli aika vaikea tehtävä.. Suht samaa sävyä on monta ja koskaan ei tiedä tarkkaan, miltä lopputulos tulee oikeasti näyttämään. Siihen vaikuttaa lattian väri, muiden seinien väri, seinien pintamateriaali ja huoneen valoisuus sekä mistä suunnasta valo tulee. Mission impossible voisin sanoa!

Muutenkin pienistä värimalleista on ihan supervaikea sanoa, miltä väri isossa mittakaavassa tulee näyttämään. Löysin onneksi Tikkurilan sivuilta tällaisen värikartan, jossa värit on lajiteltu valmiiksi lämpimiin/kylmiin etc ja värin pystyy myös avaamaan ColorUp-sovelluksessa, jossa väriä pystyy kokeilemaan kuvassa. Lisäksi toinen vinkki on ihan vaan googlata maalin nimellä esimerkiksi ”Tikkurila Etruski seinä” niin mahdollisesti löytyy blogeja tai lehtijuttuja, joissa maalia on käytetty pinnoilla. Paljon helpompi muodostaa oikeanlainen kuva väristä.

Kriteerit väreille oli:

  • mys-huoneeseen hento vaaleanpunainen/roosa seinä
  • makuuhuoneeseen lämmin, rauhallinen väri, ei mielellään harmaa tai sinertävä
  • keittiöön vaaleaa, mutta ei ihan valkoista (täähän oli mahtavan helppo, kun valkoisia värejä on kymmeniä eri sävyjä)

Lopulta päädyttiin Tikkurilan maaleihin. Makuuhuoneen kohdalla juurikin tuohon Etruskiin, mys-huoneeseen tulee Bebe ja keittiöön Höyry. Mys-huoneessa maalilaatuna on Harmony. Harmonya kuvaillaan näin ”tuo hienostunutta, sametinhimmeää pintaa olohuoneen ja makuuhuoneen seiniin ja kattoihin. Täyshimmeä Harmony häivyttää pinnan pienet epätasaisuudet. Vahvatkin värit toistuvat pehmeinä ja syvinä.” Sopii mielestäni hyvin oleskelutilaan, jossa on tarkoitus olla rauhallinen tunnelma.

Ainakin makuuhuoneeseen tulee vielä maalin päälle toista struktuurimaalia, sävytettynä samaan Etruskiin, jotta saadaan vähän kuviota seinään. Käytetään Tikkurilan Tunto Hieno-maalia, jotka kuvaillaan näin: ”Tunto Hieno on Tunto-sarjan hienojakoisin struktuuripinnoite. Sillä voit luoda yksilöllistä efektipintaa ja hienorapatun struktuurin tuntua sisäseiniin”. Netistä löytyy vaikka kuinka paljon erilaisia vinkkejä, miten ja millä maalia voi levittää erilaisen lopputuloksen saamiseksi. Esittelen meidän version vielä myöhemmin.

Samaa taktiikkaa piti käyttää myös keittiössä, mutta monen mutkan kautta päädyttiin lopulta vain maalaamaan pohjamaalin päälle pintamaali, joka kestää kulutusta ja liikaa ja joka helppo pyyhkiä. Sen sävy taisi olla Höyry, mutta käytännössä ihan valkoinen seinä siis. Lopulta tyhjää seinätilaa on vain vähän ja muutenkin keittiö on suht erikoinen, joten todettiin, että parempi (ja halvempi ja helpompi) pitää seinät sileinä ja valkoisina.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *