Mitä täydellinen pintaremontti käsittää?

Mitä täydellinen pintaremontti meillä käsittää? Lyhyesti sanottuna ihan kaiken kylppäriä ja vessaa lukuunottamatta. Asunto on remontoitu viimeksi n. 20 vuotta sitten ja sen jälkeen on tehty putkiremontti ja ikkunat on vaihdettu. Esimerkiksi keittiössä tehdään täydellinen keittiöremontti lattiaa, seiniä ja kaappeja myöden. Kaikki kodinkoneet menee uusiksi ja lähes kaiken paikkaa vaihdetaan. Mutta keittiöstä ja sen suunnittelusta teen ihan oman jutun, se on niin iso projekti että ei ihan vähällä päästä. Nyt keskitytään muuhun asuntoon. 🙂

Vaihe 1

revitään tapetit kaikista huoneista

revitään lattiaparketti ja listat (jep harmittaa!)

revitään vanhat rullaverhot/lautarakennelmat ikkunoista

revitään ihan kaikki irti keittöstä

puretaan vanhat kaapit

viedään kaikki skeida kaatopaikalle

Harmi tuo parketin pois repiminen, mutta se alkaa osittain olla jo sen verran huonossa kunnossa, että järkevämpää vaihtaa uusi. Kahdessa huoneessa + keittiössä on muovimatto, joten saadaan yhtenäinen ilme jokaiseen huoneeseen laittamalla uusi parketti/laminaatti. Yksi vaihtoehto alunperin oli hioa lattia ja maalata se uudelleen, mutta sekään ei olisi ollu kustannussyistä kovin järkevää. Keittiöön ei laiteta uutta parkettia/laminaattia vaan mahdollisesti vinyylilevyä, jolla saadaan kivimäinen ja kestävä lattia!

Vaihe 2

keittiön suunnittelu ja tilaaminen (asap)

seinämaalien valinta

lattiamateriaalin valinta keittiöön ja muualle asuntoon

kattomateriaalin valinta (olohuoneeseen tehdään kattopanelointi, jotta saadaan lamppuja myös muualle kuin ihan keskelle)

uusien vaatekaappien suunnittelu

yhden seinän rakentaminen/vanhan kaapin tukkiminen & toisen kaapin laajentaminen (tämä on yksi suuri kysymysmerkki)

Keittiön suunnittelu ollaan tosiaan aloitettu, mutta ei vielä tilattu mitään. Se on oikeastaan asialistalla nro 1 tällä hetkellä. Muihin asioihin ei olla paneuduttu vielä.. Seiniin pohjamaaliksi valkoinen ja jokaiseen huoneeseen luultavasti jonkinlainen yksityiskohta. Haluaisin yhteen huoneeseen ihan hennon roosan seinän ja tiiliyksityiskohtia halutaan myös esimerkiksi olohuoneeseen. Makuuhuoneeseen puolestaan olisi kiva tehdä yksi seinä tummemmaksi kuin muut ja käyttää siihen jotain erikoistekniikkaa. Lattiaan laitetaan vaaleaa puuta ja keittiöön puolestaan laattaa.

Uusista vaatekaapeista makuuhuoneeseen ja eteiseen oon innoissani! Tällä hetkellä mietitään, jos käytettäisiin ihan puuseppää joka saisi tulla kartoittamaan tilanteen ja suunnittelemaan kaapit sopimaan täydellisesti paikalleen.

Vaihe 3

seinien tasoittaminen ja pohjamaalaus

lattian asentaminen

keittiön asentaminen

kaappien asentaminen

olohuoneen katon tekeminen

sähkötyöt

Tämän vaiheen jälkeen alkaa jo näyttää hyvältä! Seuraavassa vaiheessa voi varmaan alkaa miettiä jo muuttoa ja sen jälkeen vielä keskittyä yksityiskohtiin, seinien lisämaaleihin yms.. Mihin asioihin teidän mielestä kannattaa käyttää alan asiantuntijaa, esimerkiksi puuseppää tai sisustussuunnittelijaa? Olen joskus lukenut, että esimerkiksi valaistuksen kohdalla kannattaa konsultoida ammattilaista, koska valo on niin iso tekijä tilan tunnelmassa. Mutta nyt en edes pysty vielä ajattelemaan näitä muita juttuja! Valaistusta, sisustusta, materiaaleja.. Tehdään niistä sitten vaiheet 4-6 lähempänä. Tässä vaiheessa alkaa jo tuntua loputtomalta suolta, eikä vaihetta 1 ole edes aloitettu vielä.  😀

kaikki kuvat unsplash.com
koti remontointi ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *