Miten keittiöremontti suunnitellaan?

Miten keittiöremontti suunnitellaan? Hyvä kysymys, en ole koskaan suunnitellut keittiötä tai edes remonttia. Keittiöremontti on lukemani perusteella yksi kodin tärkeimmistä – ja kieltämättä keittiöllä on suuri rooli varsinkin jos on vähänkään ruuanlaitosta kiinnostunut. Vinkkinä annetaan yleensä panostaa keittiön suunnitteluun, miettiä mitä toimintoja tarvitsee, panostaa laatuun ja luottaa ammattilaisten taitoon. Suomalaisissa keittiöissä, varsinkin vanhoissa taloissa, keittiö on usein pienenpuoleinen ja ongelmana on säilytystilan toimimattomuus. Nämä seikat vaikuttaa myös meidän suunnitteluprosessiin ja aiotaan keskittyä nimenomaan tilan optimointiin ja järkevään säilytystilaan.

Muutama ehdoton vaatimus keittiön suhteen on, niitä on tullut varsinkin tuon kokkaavan miehen puolelta. Hän aikoo omien sanojensa mukaan päättää 90% keittiön asioista, koska häärää siellä meistä eniten ja nyt jo on tarkka visio mielessä toiminnoista. Kaikki alalaatikot tulee olla vetolaatikoita, kaikki yläkaapit puolestaan täytyy olla ylöspäin nousevia. Lisäksi vaatimuksena on pitkä yhtenäinen taso, jolla voi valmistella ja tehdä ruokaa. Meidän keittiö tulee siis olemaan i-keittiö, jonka toinen puoli on pelkkää tasoa. Keittiöön mahtuisi pieni pöytä, mutta ollaan päätymässä ratkaisuun, jossa tuon pitkän tason pääty on auki ja siihen tulee ns. pöytä ja baarijakkarat. Mun vaatimus/toive on aamiaiskaappi, johon laitetaan paitsi ruokatarvikkeita myös kahvinkeitin ja aamiaisastioita.

Kuva 1: Unique Homes |  Kuva 2: Kvik | Kuva 3: Ideal Keittiöt

Miten visiot saadaan muuttumaan todellisuudeksi?

Aloitettiin luomalla visio etsimällä kuvia netistä ja lehdistä ja mietittiin omia mieltymyksiä. Sen jälkeen ollaan käyty tapaamassa kahta eri keittiösuunnittelijaa, joista molemmat on tehneet meidän pyynnöstä erilaiset virtuaaliset suunnitelmat/lay-outit keittiötä varten. Näin osattiin itse visioida tila paremmin ja todeta, kumpi on toimivampi ja meitä miellyttävämpi malli. Aiotaan käydä tapaamassa vielä ainakin neljän eri talon keittiösuunnittelijaa ja lisäksi ensi viikolla Puustellilta tulee henkilö ihan paikan päälle katsomaan ja suunnittelemaan. Ajateltiin että näin varmistetaan, että ammattilainen on katsonut tilan ja osaa ottaa huomioon asioita, joita ei itse huomata.  Saadaan varmistus sille, että meidän visio on toimiva!

Ideal Keittiöt, Kvik, Puustelli, Keittiömaailma, Kalustetukku, Topi-keittiöt, Ikea ja Unique Homes on ne paikat, joissa aiotaan käydä ja osassa ollaankin jo käyty. Eiköhän niistä löydy sopiva keittiö! Tähän mennessä ollaan saatu lähinnä vain vahvistusta omille ideoille eikä alkuperäinen visio ole kauheasti muuttunut. Vaikeinta tuntuu tällä hetkellä olevan se, että saadaan valittua yhteen sopivat pintamateriaalit, työtaso ja lattia sekä päätettyä millä värillä ja millä tekniikalla seinät maalataan. Tällä hetkellä ajatuksena on tumma kivilattia, vaaleat seinät, ehkä yksi betonimainen tehosteseinä, mustat kaapistot sekä vaaleaa puuta olevat työtasot.

Ensi perjantaina tavataan paikanpäällä ammattilainen, joten sen jälkeen taas vähän viisaampana palaan kertomaan keittiöjuttuja! 🙂

koti ajattelin-tanaan remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *