Pastis
Pastis. Faijan mukaan drinkki. Helsingissä myös ravintola. Ja hyvä sellainen!
Käytiin eilen juhlistamassa faijan synttäreitä. Juhlapaikaksi oli valittu ravintola Pastis, pikku roban päädyssä. Pakko heti alkuun sanoa, että todella mukavan oloinen paikka. Pieni, eli pöytävaraus on välttämätön.
Alkuruoaksi valitsin Pastiksen simpukat ja currya. Okei, curry nyt ei ehkä ole mikään perinteinen ranskalaisen ruoan mauste, mutta tässä toimi kyllä todella hyvin! Simpukat tuli pöytään kuorissaan ja oli mukavaa käyttää käsiä syödessä. Simpukat oli todella hyvin tehtyjä, erittäin maukkaita. Faija tilasi etanoita perinteisesti, näitä en kuitenkaan maistanut, joten en voi kommentoida asiaa. Systeri ja Nina taas skippasivat alkuruoan.
Pääruoaksi otin haudutettua vasikanposkea, luuydintä ja kateenkorvaa. Melkoinen Hannibal Lecter annos siis. Tämä vei minut suoraan taivaaseen. Kaikki oli ihanan mureata ja pehmeää. Maukasta. Suoraan sanoen taivaallista! Faija tilasi T-luupihvin bearnaisé ja tomté-tomaattia. Tätä hieman maistoin ja oli kyllä todella hyvää. Systeri ja Ninnu taas otti kahden hengen annoksen kokonaisena paahdettua helmikanaa ja ankanmaksakastiketta. Tämä annos toi jopa pienen annoskateuden, mutta se tunne lähti nopeasti, kun otin hieman poskea…no….poskeen.
Jälkiruoaksi otettiin sitten Ninnun kanssa puoliksi pala sitruunapiirakkaa. Heaven on earth! Tämä oli niin taivaallista, että olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon!
Pastis on todellakin kokeilemisen arvoinen paikka ja mielelläni menisin uudestaan! Hyvä meininki ja taivaallista ruokaa. Suosittelen todellakin.