Punajuurikuppikakut

Huomasin tämän reseptin sisustuslehdessä, ja koska se kuullosti hieman epäilyttävältä käyttää punajuurta, päätin kokeilla.

Nämä ovat aivan mielettömän hyviä, suosittelen kaikille!!

Ohje löytyy kuvien alta.

Namnam!!

img_2418.jpg

img_2425.jpg

 

2 isoa punajuurta

3dl sokeria

1,5 dl oliiviöljyä

3 kananmunaa

75g tummaa suklaata

3,5dl vehnäjauhoja

1dl tummaa kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

Kuorrutus

100g tummaa suklaata

25g voita

100g vanilijalla maustettua tuorejuustoa (käytin naturel)

2dl tomusokeria

 

Kuori ja raasta punajuuret. Vatkaa sokeri ja oliiviöljy vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaa voimakkaasti sekaisin. Rouhi tumma suklaa veitsekkä karkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaarouhe keskenään. Lisää jauhoseos ja punajuuriraaste taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lusikoi taikina kuppikakku muotteihin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40min. Kokeile kypsyyttä coctailtikulla.

Kuorrutus: paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa täydellä teholla 20-30 sekunnin sykäyksin, kunnes suklaa on sulannut. Jäähdytä hetki.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lusikoi kuppikakkujen päälle.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *