Punajuurikuppikakut
Huomasin tämän reseptin sisustuslehdessä, ja koska se kuullosti hieman epäilyttävältä käyttää punajuurta, päätin kokeilla.
Nämä ovat aivan mielettömän hyviä, suosittelen kaikille!!
Ohje löytyy kuvien alta.
Namnam!!
2 isoa punajuurta
3dl sokeria
1,5 dl oliiviöljyä
3 kananmunaa
75g tummaa suklaata
3,5dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Kuorrutus
100g tummaa suklaata
25g voita
100g vanilijalla maustettua tuorejuustoa (käytin naturel)
2dl tomusokeria
Kuori ja raasta punajuuret. Vatkaa sokeri ja oliiviöljy vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaa voimakkaasti sekaisin. Rouhi tumma suklaa veitsekkä karkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suklaarouhe keskenään. Lisää jauhoseos ja punajuuriraaste taikinan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lusikoi taikina kuppikakku muotteihin. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40min. Kokeile kypsyyttä coctailtikulla.
Kuorrutus: paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikrossa täydellä teholla 20-30 sekunnin sykäyksin, kunnes suklaa on sulannut. Jäähdytä hetki.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi. Lusikoi kuppikakkujen päälle.