Christmas

Haaveilin leipovani suuren ja mahtavan piparkakkutalon jouluksi, toisin kävi. Muutto viikkoa ennen joulua ja muut kiireet jäi talo tekemättä 🙁

Mutta tulihan sitä kummiskin jotain tehtyä, olutleipää, toffee karkkeja, pieni piparkakkukuusi ja appelsiinikakku.

 

leipa.jpg

 

leipa2.jpg

kakku1.jpg

karkki.jpg

karkki1.jpg

kuusi1.jpg

kuusi.jpg

 

KOLA KARKIT

30-40kpl

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

2dl vaaleaa siirappia

2dl kermaa

2rkl voita

Laita kaikki ainekset tilavaan kattilaan. Keitä kunnes seos on 123-130 asteista.

 

OLUTLEIPÄ

2 leipää

5dl tummaa olutta

50g hiivaa

2dl ruisrouhetta

1dl siirappia

1rkl suolaa

1tl jauhettua neilikaa

2tl jauhettua pomeranssinkuorta

4dl ruisjauhoja

100g margariinia

9-10dl vehnäjauhoja

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita joukkoon ruisrouhe, siirappi ja mausteet.

Lisä ruisjauhot vispaten. Lisää pehmeä rasva ja vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Alusta taikinaa käsin noin 10 min tai yleiskoneessa noin 3 min, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo paloista jauhotetulla leivinpöydällä kaksi pitkänomaista leipää. Anna vielä kohota peitettynä 15 min.

Paista leipä 200 asteisen uunin alatasolla 25-30min.

 

APPELSIINI SUKLAA KAKKU

100g voita

3dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

4rkl kaakao

2tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

TÄYTE

200g tuore juustoa

2dl sokeria

1 1/2 tl vaniljasokeria

3 kananmunan keltuaista

3dl kermaa

1 appelsiinin kuori

tilkka appelsiini mehua

Uuni 175 astetta.

Voiteleja korppujauhota kakkuvuoka 23-24cm halkaisijaltaan.

Sulata voi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja kananmunat yksi kerrallaan.

Kaada seos vuokaan ja paista keskellä uunia 12-14min. Kakku saa jäädä hieman tahmaiseksi. Anna kakun jäähtyä täysin mutta jätä se vuokaan.

Täyte: Vispaa tuorejuusto, sokeri, ja vaniljasokeri sileäksi seokseksi. Lisää keltuaisen yksi kerrallaan.

Vatkaa kerma melko kovaksi. Lisää kermaan appelsiinin kuori ja mehu.

Lisää tuorejuusto seos ja kerma seos keskenään, ja kaada seos jäähtyneen pohjan päälle.

Anna jäähtyä ja kohmettua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Ota kakku esiin 15-20min ennen tarjoilua.

 

Kauneus DIY