Thanksgiving Day

IMG_1440.JPG

 

 

Rakkain harrastukseni on ruuanlaitto. Ollut melkeinpä aina. Siitä asti kun isä pyysi ekaa minua tekemään jauhelihakeittoa ja unohdin laittaa sinne kaikki mausteet… Nautin ruokaostosten tekemisestä, reseptien selaamisesta ja yleisesti ottaen keittiöelämästä kaikkineen. Tosin keittiön pitää olla avointa mallia.  Kokeilen uusia reseptejä usein ja valitsen ruoka-aineet tarkkaan. Mielellään luomua. Prosessoitu ruoka ei houkuta ollenkaan. Käyn ruokaostoksilla pääasiassa torilla. Palo Alto Farmers Market on yksi maailman parhaista asioista mitä tiedän. Syksy on ruuanteon kohdalla parasta aikaa täällä Kalifornian Piilaaksossa. Tuoreet ainekset suoraan torilta ovat lähiruokaa, paikallisilta luomutiloilta lähtöisin. Sadonkorjuun aika on parhaimmillaan syksyllä. Syksyn loppuun ajoittuu myös Kiitospäivä ja silloin juhlistetaan vuoden suurinta sadonkorjuuta. Amerikkalaiset panostavat Kiitospäivän ateriaan jopa enemmän kuin Joulupäivään. Kiitospäivä on myös se päivä jolloin perheet kokoontuvat yhteen, usein koko sukua myöten mutta koska me asumme melko kansainvälisellä alueella jossa asuu vähän amerikkalaisia niin monella ei ole täällä sukua ja Kiitospäivää vietetään oman perheen kesken. Niin mekin teemme. On ihanaa rauhoittua kesken kiireisen syyskauden ja keskittää kaikki ajatukset oman kodin sisäpuolelle.

Kiitospäivä on vapaapäivä niin kouluissa kuin työpaikoilla ja minulle sekä miehelle kiva mahdollisuus viettää laatuaikaa esimerkiksi keittiössä kokkaillen. Hän nauttii myös ruuanlaitosta mutta vain silloin kun kyseessä on jotakin spesiaalimpaa. Meidän ruuanlaitto sujuu melko verkkaiseen tahtiin,hyvän musiikin soidessa taustalla. Ja kun kalkkuna vihdoin on uunissa iltapäivällä niin katsotaan Netflixin uusi leffa, tänä vuonna sen ollessa Christmas Chronicles. Tykättiin, joulu pelastui taas kerran:) Voin suositella. Sellainen pään nollaus leffa jota ei tarvitse paljon miettiä mutta jossa riittää menoa ja melskettä. Russel Crowe joulupukkina;)

Huomenna palaan blogiin Kiitospäivän aterian reseptien kanssa. Tänä vuonna ranskalaisen keittiön mukaan valmistettuna.Pääruokana oli kalkkunaa ja kolme kasvislisuketta. Jälkiruuaksi lasten leipomaa piirakkaa. 

suhteet oma-elama mieli ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *