Thanksgiving Day

IMG_1440.JPG

 

 

Rakkain harrastukseni on ruuanlaitto. Ollut melkeinpä aina. Siitä asti kun isä pyysi ekaa minua tekemään jauhelihakeittoa ja unohdin laittaa sinne kaikki mausteet… Nautin ruokaostosten tekemisestä, reseptien selaamisesta ja yleisesti ottaen keittiöelämästä kaikkineen. Tosin keittiön pitää olla avointa mallia.  Kokeilen uusia reseptejä usein ja valitsen ruoka-aineet tarkkaan. Mielellään luomua. Prosessoitu ruoka ei houkuta ollenkaan. Käyn ruokaostoksilla pääasiassa torilla. Palo Alto Farmers Market on yksi maailman parhaista asioista mitä tiedän. Syksy on ruuanteon kohdalla parasta aikaa täällä Kalifornian Piilaaksossa. Tuoreet ainekset suoraan torilta ovat lähiruokaa, paikallisilta luomutiloilta lähtöisin. Sadonkorjuun aika on parhaimmillaan syksyllä. Syksyn loppuun ajoittuu myös Kiitospäivä ja silloin juhlistetaan vuoden suurinta sadonkorjuuta. Amerikkalaiset panostavat Kiitospäivän ateriaan jopa enemmän kuin Joulupäivään. Kiitospäivä on myös se päivä jolloin perheet kokoontuvat yhteen, usein koko sukua myöten mutta koska me asumme melko kansainvälisellä alueella jossa asuu vähän amerikkalaisia niin monella ei ole täällä sukua ja Kiitospäivää vietetään oman perheen kesken. Niin mekin teemme. On ihanaa rauhoittua kesken kiireisen syyskauden ja keskittää kaikki ajatukset oman kodin sisäpuolelle.

Kiitospäivä on vapaapäivä niin kouluissa kuin työpaikoilla ja minulle sekä miehelle kiva mahdollisuus viettää laatuaikaa esimerkiksi keittiössä kokkaillen. Hän nauttii myös ruuanlaitosta mutta vain silloin kun kyseessä on jotakin spesiaalimpaa. Meidän ruuanlaitto sujuu melko verkkaiseen tahtiin,hyvän musiikin soidessa taustalla. Ja kun kalkkuna vihdoin on uunissa iltapäivällä niin katsotaan Netflixin uusi leffa, tänä vuonna sen ollessa Christmas Chronicles. Tykättiin, joulu pelastui taas kerran:) Voin suositella. Sellainen pään nollaus leffa jota ei tarvitse paljon miettiä mutta jossa riittää menoa ja melskettä. Russel Crowe joulupukkina;)

Huomenna palaan blogiin Kiitospäivän aterian reseptien kanssa. Tänä vuonna ranskalaisen keittiön mukaan valmistettuna.Pääruokana oli kalkkunaa ja kolme kasvislisuketta. Jälkiruuaksi lasten leipomaa piirakkaa. 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli

Vapaapäivä

fullsizeoutput_1556.jpeg

fullsizeoutput_154b.jpeg

 

fullsizeoutput_1550.jpeg

fullsizeoutput_1553.jpeg

Maanantai alkaa aina kuntosalilla. Kello herättää 5:00am, laitan treenivaatteet päälle ja odottelen että mies kömpii sängystä ylös. Meidän kuntosali alkaa kello 6:15am. Kyseessä ovat ohjatut HIIT-tunnit Orange Theory-nimisellä kuntosalilla jota todellakin voin suositella! Tunnin aikana ohjelmaan kuuluu juoksemista, soutua ja painoja. Tarkoitus on ottaa itsestään irti niin paljon kuin saa ja pysyä ”oranssilla” alueella tai jopa punaisella joka kertoo siitä että teet hommia täysillä. Jokaisesta oranssista tai punaisesta minuutista saa pisteen. Mun pisteet tänään olivat 42, miehen 24. Ajatus lentää aina mukavasti siinä juoksumatolla juostessa ja jostain syystä mun juoksu sujuu paremmin kun juoksen vähän lujempaa. Tykkään. Tasoja on monia kävelystä hölkkään ja juoksuun. Ja niissäkin on omat alueensa, treenari huutaa että base, push tai all out ja sitten mennään. Soutu on minulle vähän haastavampaa ja painoista olen oppinut tykkäämään vasta ihan viime aikoina. Niin ja siis tunnin aikana rintojen alle asetetaan sellainen vyö jossa on blue tooth-anturi joka siis mittaa kaikenlaista kehon toimintaa sen liikunnan aikana ja jonka mukaan ne pisteet muodostuvat:)

Maanantai on mun vapaapäivä ihan kaikilla osa-alueilla: tytöt tekevät aamupalaa jonka jälkeen mies vie tytöt kouluun ja lähtee töihin tai tekee töitä kotoa käsin ja minä saan periatteessa laittaa itseni vaikka vaaka-asentoon ja heilutella varpaitani mutta lähden yleensä brunssille ( jos mies ei ole kotona koska siinä tapauksessa menemme lounaalle vähän myöhemmin yhdessä) joistakin suosikkipaikoistani ja tänään vuorossa oli Anthropologien Cafe Terrain Stanford Shopping Centerissä. Se ei ole kaikkein paras paikka ruuan suhteen mutta paikka itsessään on upea ja se on yleensä täynnä trendikkäitä ihmisiä. Mun brunssiaikaan maanantaisin enimmäkseen siis edustusrouvia ja yllättävää kyllä myös moni kolmikymppinen pariskunta valitsee sen treffilounaspaikakseen. Täällä työelämä on sen verran kiireistä usein pitkälle iltaan että treffit voi siis tehdä työpäivän keskelle lounastauolle:) Syön kiireettä joko yksin tai ystävän/ystävien seurassa jonka jälkeen teen kierroksen ihan muuten vaan ostoskeskuksessa joka on siis sellainen hieman normaalista, amerikkalaisesta poikkeava ulko-ostoskeskus jossa on lähinnä luksusputiikkeja mutta löytyy sieltä muutakin. Lopuksi kävelen kotiin, odottelen tyttöjä koulusta ja teen ruokaa. Jos shoppailen niin teen sen yleensä maanantaina brunssin jälkeen. Neiman Marcuksella oli tänään alkanut alennusmyynnit (en ostanut mitään!) ja Hermekseltä hain viikko sitten valitsemani sisustusjutut jotka esittelen piakkoin kun vaan saan ne aseteltua kivasti paikoilleen. 

Just nyt tytöt tekevät läksyjä, minä naputan konetta ja tiedän että kohta puhelin kilahtaa ja näyttöön ilmestyy miehen viesti ”I’m on my way to home”. Pesen vähän pyykkiä ja laitan ruuat tulille. Miehen synttärit on tällä viikolla ja lahjaksi hankin tänään yhteistä aikaa Williams Sonoman iltakokkauskurssilla:) Se on ollut hänen toivelistallaan jo pitkään:)

Muoti Ruoka ja juoma Mieli Päivän tyyli