Ladataan...
Home Sweet Home

 

 

Päätin aloittaa kotimme esittely kierroksen huoneesta, jota on odotettu varmasti eniten koko rakennusajan - nimittäin lasten ikiomasta valtakunnasta. Aluksi tarkoituksena oli tehdä kaksosille yhteinen huone ja Pikkubroidille oma soppi, mutta rakas ystävättäreni kyseenalaisti sen verran tarmokkaasti tätä ajatusta, vedoten siihen, että kuka ihme siellä Pikkubroidin huoneessa sitten ikuna leikkii, että päätimme jättää väliseinän ja toisen oven rakentamatta aluksi. Tämä oli kyllä yksi parhaita päätöksiä taloa tehdessä! Nyt on tilaa levittää autoratoja pitkin huonetta ja roikkua renkaissa. Väliseinän voi sitten rakennella siinä kohti kun pojat sellaisen haluavat/tarvitsevat.

 

Kuten olen aiemmin joskus kertonutkin, niin talopaketti tuli Herralalta. Se tuli aluskatteeseen asti asennettuna ja sen jälkeen alkoi oma uurastus. Mies & appiukko ovat kyllä kaiken liikenevän ajan raksalla viettäneet - arvostan! Lopputulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Iso kiitos myös Isälleni, Pappalan asukille, sekä kummitussedälleni, joka on aina valmiina auttamaan kun apua tarvitaan. Siinä oli varsinainen tehokaksikko - tapettitiimi.

 

 

Upeat tapetit saatiinkin taloomme ilmettä piristämään - Kiitos siitä kuuluu Suomen AM-Markkinoinnille, joka nämä upeudet lahjoitti valikoimastaan. Aiemmin kirjoitinkin tapettien valinnasta, sen pääsee lukemaan täältä. Ja näitä UPEITA AM-Markkinoinnin tapettimallistoja pääsee ihailemaan täältä. Suosittelen ehdottomasti vilkaisemaan, jos aiot päivittää uutta ilmettä kotiisi, mutta varoituksena vaan- se on aikaa vievää ja koukuttavaa. Tämä lastenhuoneen tapetti on yksi ehdoton suosikeistani ja ainakin omasta mielestäni todella onnistunut valinta - Love it! Jos jostain syystä jokunimeltämainitsematon-satasenttinen-taiteilija sattuisikin luomaan näihin seiniin samankaltaista taidetta kuin Papppalaankin, eikä se jostain syystä miellyttäisi niin kovin kriittisenäkin tunnetun sataseitsemänkymmentäneljäsenttisen-jättiäisen silmää, niin sitä voisi aina yrittää hinkata pois. Tapetin valinnassa tuli onneksi huomioitua tämän upean kuosin lisäksi myös pesunkestävyys. Ja mikälisikäli taidetta olisikin luotu esimerkiksi tämän kriitikon omilla piilotetuilla permanent tusseilla, niin kuosi on onneksi niin kirjava, ettei siitä kaikki pomppaa esiin. Ja just in case - Jäi sitä onneksi vähän yli niin voi sitten fixata pahimpia. Tämä Äiti täällä koputtelee puuta ja toivoo näkevänsä taidetta tästä lähin ihan vain paperilla. Niitä taideteoksia varten olen tekemässä portaikkoon vaihtokehyksistä vaihtuvan taidenäyttelyn. Siitä kuvia myöhemmin jahka saan vaihtokehyksiin ripustimet keksittyä. Tämänhetkinen taiteiden saldo on vasta muutamat kädenjäljet ja huulipunat - ei paha!

Asiasta kukkaruukkuun taas hautautuneena meinasi unohtua oleellinen. Kyseinen tapetti löytyy siis Deco4Walls valmistajan Exposed mallistosta.

 

 

Lastenmaailmasta löytyy upean tapetin kaveriksi kolme valkoista seinää, jotka maalattiin GVK - Coating Technologyn lahjoittamalla valkoisella sisämaalilla. Isot kiitokset siitä heille. Maali riitti hyvin koko talon seiniä varten! Heidän maalivalikoimaan pääset tutustumaan täältä. Samassa postauksessa, jossa pohdin tapettien valikoimaa, oli näytillä myös kolme erilaista laminaatin palaista, joista saimme valita taloomme lattian. Minulle valinta oli vaikea, sillä tykkäsin kovasti kaikista kolmesta vaihtoehdosta, niinpä päädyimme valitsemaan Millenium Oak Grey vaihtoehdon, joka oli miehen ehdoton suosikki. Loistava valinta olikin tämä laminaatti, ei kaduta että annoin miehenkin päättää (tai ainakin luulla päättäneensä) sen ;)  Laminaatit lahjoitti projektiimme Romanoff-parkett. Super kiitokset siitä heille! Lattian vaikutus koko taloon on niin suuri, että olen todella todella iloinen, että saimme vaikuttaa siihen ja talosta tuli näin ollen oman näköisemme. Heidän hienoja lattia vaihtoehtoja pääset kurkkimaan yhdellä klikkauksella.  - KLIKKAATÄSTÄ!

Koko taloomme upean katon lahjoitti nimettömänä pysyttelevä saha. Hurjan paljon kiitoksia kattopaneeleista. Rakastan talomme kattoa todella! En olisi itse osannut ikinä valita tällaista kattoa kotiimme ja nyt tämä katto on isossa osassa kotimme hengen & tyylin luomisessa. Ihanuus! Karhea pintainen paneeli tuo kaivattua rosoisuutta taloon. Tämä Äiti tykkääkin makoilla sohvalla ja tuijottaa upeata kattoa. Kaikki sopii niin kivasti yhteen!

 

 

Rakas Monitoimimieheni rakensi pyynnöstäni kolmikolle sängyt pitkästä tavarasta ja myöhemmin niihin saadaan vielä sellaiset hasukat paneelit eteen ja luukut sänkyjen alle, jahka mies monilta toimiltaan kerkiää :) Muutoin lasten valtakunta on kalustettu kirpparilta löydetyillä ja perheeltä saaduilla kalusteilla. Ja oikein hyvä tuli! Lasten oma ehdoton suosikki, ainakin tappeluiden määrällä mitattuna on kattoon kiinnitetyt renkaat. Tämän Äidin suosikki tapettien ohella onkin Lanttilan kirpparilta löydetyt pilkkahintaiset siksak-matot. Kokonaisuutena huoneesta tuli kyllä tosi kiva ja siellä mahtuu nyt loistavasti levittämään pitkätkin autoradat pitkin huonetta.

 

 

Ikkunan alta puuttuu vielä harmaa taso, jonka bongasin Hyvinkään kierrätyskeskuksesta. Sitten pääsee omille ihanille pinnatuoleillekkin istuskelemaan ja piirtelemään. Nämä ihanat puiset pinnatuolit saimme naapuriltamme ennen kuin home ongelma paljastui. Onni onnettumuudessa, ne olivat silloiseen lastenhuoneen pöytään liian korkeat, joten ne laitettiin autotallin varastoon odottamaan. Eipähän tarvinnut näitä ihanuuksia sitten pois heittää. Tuolit ajattelin maalata jokaisen eri värillä, niin on jokaisella viikarilla oma nimikkotuoli :) Seiniltä puuttuu vielä poikien lempparit - sarjakuvahahmoiset metalli kyltit. Kaksoset toivoivat supersankari huonetta ja Kiinan kauppojen ihmeellisestä maailmasta sellaisia ihanuuksia sitten löytyikin.

 

 

 

Pikkubroidin omassa sopissa mahtuu rauhoittamaan eri leikit, ja hänen puolellaan on enemmän valloillaan Angry Birds teema. Pikkubroidin vihaisten lintujen villitys pitää pintansa. Ehdoton suosikki. Kirppareilta onkin sitten aika kasa pehmoja ja pikkufiguureita kertynyt. Eipä tämä pieni mies sitten oikeastaan muuta tarvitsisikaan. Nyt tosin ihan viime viikkojen aikana, myös dinosaurukset ovat löytäneet tiensä pienen miehen sydämeen. Toivottavasti ei nyt ihan vielä ainakaan dinot tee vallankaappausta, koska juuri vasta saatiin huone sisustettua. Iso kiitos Roviolle joka lahjoitti mageet säkkituolit pojille. Nyt kelpaa köllötellä!

 

 

Uusi alku - Uudet kujeet! Nyt vastoinkäymisten voittamisen jälkeen, voin esitellä teille tämän lasten oman valtakunnan asukit. Gansterin, Pikkubroidin ja Nörtin. Tässä ylpeät huoneen asukit Aksu, Antsa ja Eksu <3 Kiitos kaikille jotka mahdollistitte näille iloisille veijareille oman huoneen ja paremmat mahdollisuudet hyvään terveyteen elämässä <3 <3 <3

 

 

XOXO Äiti kuittaa päivälevolta ja menee maistamaan rakkaan pikkusiskonsa leipomuksia <3

Ps. TÄNÄÄN ON TALVI!

Pps. Meidät löytää instassa #suski.homesweethome tai painamalla tästä.

 

 

Ladataan...
Home Sweet Home

Nyt on se päivä... ei muuttopäivä, vaan se päivä kun tämä Äiti vihdoin tarttuu härkää sarvista ja kertoo kuulumisiaan. Muuttopäivä oli ja meni, kesä tuli ja meni, syksy tuli ja miltei jo meni - vaan en ole saannut pääkopassani piuhoja järjestykseen, niin että olisin kirjoittamaan asti ehtinyt. Nyt kerrottavaa olisikin sitten jo niin paljon että pitäisi kustantajalle soittaa, josko saisi ihan kirjan nidottua kun "rästi" kuulumisia olisi opukseksi asti. Sen takia kirjoittamisen aloittaminen onkin niin haastavaa kun on jättänyt juttuja väliin, eikä pysty enään niitä aivokopasta mitenkään järjestyksessä, loogisesti, eikä edes epäloogisesti paperille suoltamaan.

 

 

Olemme siis vihdoin syksyn alussa päässeet asuttamaan entisen Teletappimaan (nuorisovuosien Hoivakoti Humalan) paikalle kohonnutta rakennelemaa, projektia - #uusipuhdaskoti, taloa, meidän perheen uutta alkua - omaa kotiamme. Miksi sitä kukakin sitten haluaa kutsua. Virallista nimeä emme ole vielä kodillemme keksineet. Ihan kokonaan valmis kotimme ei vielä ole (ei kai ne omakotitalot ikinä valmistu täysin), mutta muuttokunnossa kuitenkin. Nyt muuton jälkeen on viimeiset ulkopaneelit saatu paikoilleen ja nyt vuorossa on etukuistin viimeistely. Pihahommat jää sitten odottamaan lumien sulamista, jos sitä nyt enää maapallon lämpenemisen takia enää sataakaan. Toiveissa valkea juhannus. Sen jälkeen ei enää paljoa puutu - rännien asennus, sauna, kodinhoitohuone ja sitten familytime.

Reilu vuosi siellä Pappalassa tuli asusteltua. Kiitos siitä! Oli omaa tilaa ja oma paikka johon koko konkkaronkka mahduimme elämään. Kiitos papalle pitkistä hermoista kanssamme ja pahoittelut revityistä tapeteista - jätimme niistä korvaukseksi kuitenkin taidetta oviin ja seiniin. Vuoden verran saimme nauttia siskoni perheen seurasta päivittäin, sekä muiden sisarusteni ja vanhempieni kyläilyistä useasti viikossa. Kommuunielämä - oman henkisen puolen pelastus rakennusaikana. Yhden käden sormilla on laskettavissa ne päivät koko ajalta kun olimme pelkästään omalla porukalla, joten nyt on ollut haastetta tottua siihen ettei ne muut kai sitten muuttaneetkaan tänne uuteen kotiin mukana (vaikka kovasti kyllä uhosivatkin). Aikansa kutakin. Kiitos siis loistavasta seurasta ja henkisestä tuesta, jonka avulla tämä Äiti jaksoi "yksinhuoltaja"arjen, kolmen rasavillin kanssa, Maailmanparhaanputkimiehen, uudelta nimeltään Monitoimimiehen ahkeroidessa yötäpäivää työpaikan, oman yrityksen ja raksan välillä. Nyt sai Monitoimimieskin sitten siirtyä autotallin likaiselta sohvalta puhtaaseen, veljeni lahjoittamaan sänkyyn nukkumaan. Nyt on sitten aika hitsata mieskin kiinni takaisin perheeseen :) Familytime.

Ihan mieletöntä ajatella, että saimme talon valmiiksi. Emmekä mitä vain taloa, vaan upean kodin, joka todella tuntuu kodilta. Heti ensimmäisen nukutun yön jälkeen oli sellainen fiilis, että on tultu kotiin. Ja se fiilis, se on yksi parhaista tunteista koko maailmassa - tuntea, että on paikka johon kuuluu ja jota voi ilolla kutsua kodiksi. Mikä parasta, myös lapset jakavat sen tunteen, että ovat päässeet kotiin. En olisi ikinä osannut kuvitellakkaan miten uusi talo voisi tuntua heti omalta, vaikka kaikki tavarat ja huonekalut ovat meille ihan uusia. Paria metallista tavaraa lukuunottamatta uusime kaiken. Vantaan perhekirppis Lanttila sai tästä Äidistä niin uskollisen asiakkaan, että mielestäni minulle kuuluisi jo vuoden ilmaiset pöytävuokrat kun olen kaikki perheemme kolikot siihen puljuun upottanut kun tavaroita on uusittu. Nyt niitä sitten kerkesi parin vuoden kirppiskierroksien aikana kertymään niin paljon, että pitää myydä puolet pois että mahdutaan itsekkin tänne asumaan.

 

 

Ei sentään ihan kaikki tavarat Lanttilata ole, sillä on tämä Äiti kuluttanut useita tunteja toriakin selaten, superlöytöjä bongaten. Suuri kiitos kuuluu Hope yhdistykselle, josta olemme saanneet paljon lapsille vaatetta ja muuta käyttötavaraa. Ihana yhdistys. Mieletön apu oli löytää tämä yhdistys silloin kun kaikki tuntui toivottomalta ja iski materiapaniikki kun luopui kaikista tavaroista. Alkuun tulikin hamstrattua tavaraa laidasta laitaan kun oli paniikki päällä. Sittemmin olen valikoinut enemmän oman näköisiä juttuja, maltillisemmin. Kyllä ihminen on niin materiaan sidottu, että ei ihan heti huomaisi tästä talosta että pari vuotta sitten meillä ei olisi ollut tavaran tavaraa taloomme laittaa. Onneksi on kirpputorit. Ei tässä talossa montaa tavaraa ole uutena hommattu, ja jos onkin, niin ne on alehinnat puoliksi päiviltä. Kierrätys kunniaan!

 

Suurin kiitos talon tekijöiden lisäksi kuuluu ihan mielettömän ihanille yritysjohtajille, joiden ansiosta perheemme sai kodin, jossa on hyvä hengittää ja hyvä olla. Kukaan ei voi auttaa, jos ei osaa hakea apua. Hyväsydämisiä ihmisiä on maailma täynnä, kunhan osaa omasta hädästään avoimesti kertoa ja sitä tukea ja apua pyytää.  Kerron myöhemmin tarkemmin kaikista ihanuuksista talossamme, lahjoittajistamme ja muuta puutaheinäälöpinää, mutta tässä kohtaa haluan esittää suuret kiitokset kaikille yrityksille, jotka ovat projektissa mukana olleet tavalla tai toisella (pahoittelen jos joku unohtui, palaan kaikkiin eriteltynä myöhemmin):

Virtasen Maalitehdas, GVK Coating Tehnology oy, Abl-laatat, SPU, Tulikivi, Hämeen laaturemontti, Finnfoam, Suomen AM-markkinointi, On-piippu, Lappi-porras, Lindab, Savo, Sanka, REJ Desing, Romanoff-parkett, Lukkokauppa.com, L-Kaluste, Kalustetukku,  VM-Carpet, Ensto, Nibe, Vilpe, FM-Mattsson, Feilo Sylvania, Suomen Tervaleppä Oy,  Euronics Tammisto. Kiitos myös yhteistyöstä Herralan porukalle.

Kiitokset myös niille lahjoittajille, jotka nimettöminä haluavat pysytellä - suodaan se heille :)

Mieletön kiitos kaikille jotka ovat auttaneet projektissamme tavalla tai toisella. Olemme TODELLA kiitollisia kaikesta <3

 

Kuvia voi seurailla myös instassa - #suski.homesweethome https://www.instagram.com/suski.homesweethome/

XOXOÄiti kuittaa ja menee potemaan jumalatonta hammassärkyä.

 

Ladataan...
Home Sweet Home

Aika vaan vierii ja kierii eteenpäin eikä tämä Äiti saa mitään tehtyä valmiiksi. Ei ole edes blogia kerinnyt päivittelemään. Kohta se on talokin valmis ja pitäisi kimpsut ja kampsut pakata Pappalasta muuttoa varten. Mutta mitä vielä. Aina kun saan jonkun laatikon melkein valmiiksi niin ihanat poikakullat käyvät penkojaisissa. Homma etenee siis, hitaasti mutta ei niin varmasti.

Ei se talokaan kai ihan muuttokunnossa vielä ole, mutta pian, ihan pian. Saa sitä vähän jo intoilla!

 

 

Intoilla saa myös siitä, että olemme saaneet projektiimme myös kaksi uutta lahjoittajaa: SK-tuotteen sekä Lindab Oy:n. Eli talossamme tulee myös olemaan Vilpet katolla ja ilmanvaihto kunnossa. Super kiitos uusille lahjoittajille. Nyt ei oikeasti puutu enää paljoa, jotta talo valmiiksi asti saadaan. Väliovet kun vielä jostain löytyisi niin olisi huussinkin käyttömukavuus parempi ;) Sähköpääkeskus on myös kuulemma melko pakollinen laite talossa, jos meinaa sähköä käyttää. Muut puuttuvat tarvikkeet ovatkin sitten enemmän ja vähemmän, enemmänkin vähemmän pakollisia.

 

 

Ihanaiset tapetitkin ovat jo saapuneet ihasteltaviksi. Ei tämä Äiti pysy pöksyissään siihen asti että saadaan ne seiniin asti. Nämä ihanaiset tapetit saimme lahjoituksena tapettien maahantuojalta Suomen AM-markkinoinnilta. Aivan ihana valikoima heillä tapetteja eri valmistajilta. Suurin osa meidän tapeteista oli Esta Homen valmistamia. En nähnyt näitä livenä ennen tilausta, mutta olen todella tyytyväinen kaikkiin valintoihimme. Ainakin vielä kun ne on rullissa :)

 

 

Tontille on myös saapunut jo L-kalusteen lahjoittamat wc-kalusteet, Niben lämmitysjärjestelmä sekä Lappiportaan rappuset. Ihanuutta. En malta odottaa, että saamme kaikki paikoilleen.

 

Projektia voi myös seurata kuvien muodossa Instagramissa, jos turhat löpinät ei niin nappaa :) Taloprojekti löytyy täältä: 

https://www.instagram.com/suski.homesweethome/

 

XOXO Äiti kuittaa mummolan sohvalta - 1 / 3 lapsesta nukuettu. Ei kovin hyvä saldo, mutta näillä mennään.

 

 

Ps. Ihanaa kun kevät tuli ja lumet suli. Paitsi että tänään satoi mummoja taivaalta. Tämä Äiti koittaa ottaa keväästä kaiken irti ennen kuin vihollinen Herra Koivu pääsee valloilleen ja kevättä saa ihastella vain ja ainoastaan ikkunaruudun läpi snorklausmaski päällä. I hate the siitepöly. Ilman Herra Koivua kevät varmastikkin olisi lempivuodenaikani. Nyt se lempivuodenaikani heti kesän, syksyn ja talven jälkeen.

 

Pps. Haluan vielä sanoa erikoismaininnan, erikoiskiitoksen Lindab Oy:lle joka lahjoitti meille siis ilmastointi/ilmanvaihto tarvikkeet, että he helpottavat todella paljon tämän Äidin keväistä tuskaa & vihaa Herra Koivua kohtaan kun he lahjoittivat erittäin allergia/astma ystävälliset hepasuodattimet ilmanvaihtoon. Kiitos! T:paremman sisäilman puolestapuhuja

 

 

 

 

Pages