Valinnan vaikeutta

Huh!! sanoi Äiti kun lapset silmänsä sulki. Ruuhkavuodet. Eikä tämä Äiti ole edes palannut vielä työelämään, eikä lapsetkaan vielä paljoa harrastele. Olen aiemminkin maininnut asiasta ja allekirjoitan asian edelleen täällä likapölytavaravuoren päällä istuskellessa – Muilla Äideillä täytyy olla enemmän tunteja päivässä. Mitäköhän on luvassa huhtikuussa kun tämä Äiti viiden vuoden ”loman” jälkeen starttaa työelämään ja entinen teletappi kolmikko, nykyiset Turtlesit muuttavat osittain päiväkodin viemäriverkostoon?

-Kysyppä joku toinen. Koitetaan nyt nauttia viimeisistä ”loma” kuukausista täysillä silmät ristissä.

Taloprojekti etenee kun appiukko ”Ukki” ja isäni ”Pappa” siellä ovat paukkupakkasilla kovaa vauhtia villoittaneet seiniä, ettei ole sitten jatkossa sormet niin kohmeessa rakennuspuuhissa. Kaipa niillä siellä joku lämmitin on kuitenkin apuna ollut 😉

12439210_10208315423032194_5090561874758272243_n_2.jpg

Tämä Äiti ei ole paljoa kerinnyt raksalla taloon tutustumaan, ainoastaan piipahtamaan pikkuväen kanssa. Ei sillä, että valittaisin.  Näilla viimeaikojen paukkupakkasilla kohdalleni osunut ”siisti sisätyö”  eli yritysten johtajien kanssa tehtävät lahjoitus diilit ja tietenkin materiaalien valinta projektit miellyttää kyllä tätä Äitiä. Voi sitä paukkupakkasta ihailla ikkunan toiselta puolelta, vaikka ihan takan edustaltakin 🙂 Tosin miesväen puuttuessa on nuo lumenluonti hommat jäänyt hameväen tehtäväksi täällä kommuunissa. Nyt tosin päässyt vielä helpolla kun taivaalta leijaillut lumi on niin kevyttä työnnellä. Katsotaan millä mielellä sitä satatonnia painavaa nuoskalunta sitten kolaillaan.

 

Valinnan vaikeutta

Nyt olisi se hetki kun pitäisi tehdä päätöksiä minkä näköinen uudesta teletappimaasta sitten tulee.

Talon ulkomaalin valinta oli helppo. Virtasen maalitehtaalla oli jäänyt maalipurkkeja sateeseen ruostumaan – myyntikelvotonta siis, mutta kuranttia tavaraa. Tuleeko talostamme siis siniharmaa?

– Todellakin! Iso kiitos maaleista Virtasen maalitehtaalle. Sattuipa muutenkin tämä väri passaamaan loistavasti, sillä naapurin, appivanhempien talo, sekä autotallimme on maalattu myöskin siniharmaalla. Ei siis tarvinnut kahta kertaa miettiä käykö tämä maali meille. Aivan mahtava vastaanoton saimme maalitehtaan toimitusjohtajalta. Hän myös lähetti perheellemme 20 kg purkin Hyvä Pyykki nimistä pyykinpesujauhetta, jota myös Virtasen maalitehdas valmistaa. SUOSITTELEN!

”Hyvä Pyykki on Virtasen Maalitehtaan valmistama, pyykinpesuaine, joka sopii erityisen hyvin allergikko- ja lapsiperheille. Siihen ei ole lisätty hajusteita tai muita lisäaineita, eikä se sisällä zeoliittia. Tästä pyykinpesuaineesta ei siis jää vaatteisiin tai hengitysilmaan pölyä, eikä ihoa ärsyttäviä tai pesukonetta vahingoittavia aineita. Zeoliittijäämät ovat tympeällä hajullaan pilanneet tuhansia modernejakin pesukoneita.” 

Enemmän tietoa Hyvä Pyykki pesuaineesta ja jälleenmyyjistä löytyy heidän kotisivuiltaan http://www.virtasenmaalitehdas.fi/yritys/hyva-pyykki

 

Kaakeleiden valinta oli myös helppo, siitä kerroinkin jo reilu vuosi sitten kun kävimme niitä Abl-laatoilta noutamassa. Iso kiitos lahjoituksesta Abl-laatoille. Käynnistämme siellä voit lukea täältä:  http://www.lily.fi/blogit/home-sweet-home/rakas-paivakirja-osa-2.

Seuraavaksi vuorossa olisikin sitten tapettien, laminaattien ja portaiden valinta. Huh!

Parketti-Romanoff Oy lupautui taloomme lahjoittamaan laminaatit. Aivan mielettömän ihana juttu ja helpottaa taas projektin valmistumista todella paljon. Mieletöntä on myös se, että saimme myös itse esittää toiveita värimaailman suhteen. Harmaaseen taittaviin sävyihin olen nyt ihastunut, niin niitä tietenkin toivottiin. (Onneksi Maailman paras putkimies on samoilla linjoilla, tai niin hän ainakin väittää). Nyt saimmekin sieltä sitten kolme eri vaihtoehtoa, joista pitäisi valita paras. Kaikki kolme vaihtoehtoa ovat todella hyviä, ainakin tietokoneen ruudulta. Näytepalat kuulemma kilahtivat tänään postiluukkuun tontillemme, joten nyt kuumeisesti odotan että Maailman paras putkimies tulee huomenna raksalta ”Pappalaan” ja tuo palat mukanaan. Kaikki vaihtoehdot ovat Ellet valmistajalta, joiden maahantuojana Parketti-Romanoff toimii. Sävyt ovat :

 

Ellett Millenium Oak Grey 3532   900.jpg

 

ELLETT 3126 Trend Oak Grey  

1000.jpg

 

ja ELLETT 3127 Trend Oak Dark Grey   1100.jpg

 

Itse kallistuisin pelkästään kuvien perusteella ensimmäiseen vaihtoehtoon, eli milleniumiin, mutta saas nähdä kuinka käy kun saan näytepalat hyppysiini. Koitamme myös keretä käymään heidän näyttelytilassaan Vantaalla, kisällitiellä katsastamassa ne, jotta näkee laajemman kokonaisuuden. Toki kaikki mielytti silmää, joten pieleen ei voi mennä valinta. Linkistä pääsee ihastelemaan heidän koko valikoimaa. http://www.parketti-romanoff.fi

Portaat on meille luvannut reilulla alennuksella Lappiporras. Niitä emme ole oikein ehtineet miettiä vielä juurikaan. Piirrustuksiin on piirretty U mallin välitasolliset portaat. Olemme myös päättäneet että portaat ovat perinteiset puuportaat umpiaskelmilla. Umpiaskelmat sen vuoksi että eteinen on niin ahdas, että haluaisin portaiden alle nikkaroida (=Maailman paras putkimies nikkaroi) säilytystilaa. Mitään muuta ei sitten olekkaan vielä päätetty. Tässäpäätöksiin vaikuttaa varmasti se että meille hyvä = edullisin. Täytyy siis pyytää heiltä vielä neuvoja edullisimpiin valintoihin.

Kaikkein haastavin valinta on tapetit. Valintojen tekoa on helpottanut se, että otetaan se mikä on halvin ja se mitä saadaan, MUTTA tapettien kohdalla meillä onkin ongelma (tosin positiivinen sellainen). AM-markkinointi, tapettien maahantuonti yritys on luvannut lahjoittaa taloomme tapetit ja tapettiliiman. Ongelma tulee tässä: Saamme itse valita ne heidän valikoimasta!! Ymmärrätte ongelman laajuuden kun käytte kurkkaamassa heidän valikoimaansa: http://www.am-walls.fi/

Aivan mielettömän kauniita tapetteja toinen toisensa perään. Koitahan siitä sitten valita ne omaan kotiin sovimimmat. Olen koittanut laittaa muistilistalle aina sellaisia, jotka miellyttää silmää ja jotka voisi kuvitella omaan kotiin, mutta viimeisimmässäkin, karsitussa versiossa on vielä 57 tapettia jäljellä. Hmm… täytyy matkata K-Rautaan hypistelemään heidän mallikirjaansa, jotta saa hiukan karsittua lisää. Alkaa tässä muutaman selauskerran jälkeen hahmottua kuitenkin tyyli mitä haemme. Upeita tapetteja, joten suosittelen jos haluaa uutta ilmettä. Ajattelin jopa, että haluaisin perustaa oman kauneussalongin, ihan vain sen vuoksi, että saisin noita kauniita, naisellisia, värikkäitä tapetteja sinne sijoitella.

Positiivinen valinnan vaikeus.

Nyt kuitenkin kello huutaa taas hunajaa ja kaikki kotihommat hoitamatta, niin tämä Äiti kuittaa ja painelee raivaamaan tätä likapölytavara kaaosta huomista varten kun saamme turtles nelikon puuttuvan jäsenen päiväksi leikkimään.

 

XOXO Äiti

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *