Palautteluyrityksiä ja itselle naureskelua tekniikkatreeneissä

Tämä viikko on mennyt toipuessa sunnuntain ultimatesuorituksesta. En tainnut teille kertoakaan, että keskisyke huiteli 180:ssä. Ei siis mikään ihme, että jalat ovat olleet ”hieman” tukossa. Maanantaina ajattelin lähteä superkevyelle palauttelevalle hölkälle. Käännyin kahden kilometrin jälkeen takaisin kotiin, ja kävelin loppumatkan. Tiistaina vitonen meni jo vähän kevyemmin. Keskiviikkona lähdin juoksemaan työpaikkaa kohti klo 6.15. Seitsemän kilometrin jälkeen tein helpon päätöksen, ja otin loppumatkalle renkaat alle. Yhdeksän tunnin päästä jalat kulkivat yllättävän iisisti 5.17 min/km vauhdilla 11 km päiväkotiin murusten luokse. Keskisyke oli kylläkin 150 lyöntiä. Olisi pitänyt ottaa iisimmin, tiedän, mutta aika oli yllätys, yllätys kortilla.

IMG_0088.JPG

IMG_0087.JPGTänään suuntasin työpäivän jälkeen seuran juoksukoulun tekniikkatreeneihin. HSM:stä oli jäänyt muutamia Dexalin energiageelejä ja urheilujuomaa jälljelle, joita saatiin ottaa kotiin viemisiksi. Ne kirvoittivatkin keskustelun geeleistä, ja onko niistä oikeasti hyötyä suoritukseen. Kilpakuntourheilija (3.20 maratonaika) ottaa maratonilla 75 % energiatarpeestaan hiilihydraateista ja 25 % rasvavarastoistaan. Energiageelit auttavat myös rasvojen paremmassa hyödyntämisessä suorituksen aikana. Itse vetäisin sunnuntaina kaiken kaikkiaan viisi geeliä, eikä määrä siinä kohtaa tuntunut yhtään liioittelulta. Geelit tuntuvat imeytyvän hyvin ja piristävän ihan huomattavasti juoksuvauhtia, tosin lopussa positiivinen vaikutus jää kyllä valitettavan lyhyeksi.

IMG_0089.JPG

IMG_0090.JPG

Tekniikkaluennon jälkeen pääsin naureskelemaan omille koordinaatiotaidoilleni Eläintarhankentän putkeen. Tehtiin porukalla reilu tunti erilaisia tekniikkaharjoituksia, joissa en kyllä todellakaan loista. Heti kun vauhtia tuli liikkeisiin lisään, alkoi homma toimia. Hitaissa liikkeissä jalkani ja käteni eivät meinaa millään toimia yhteistyössä. Taivas oli revennyt treenien aikana niin, että kadut ihan lainehtivat. Loppuun tulikin sitten vetäistyä reipas tonnin veto, jotta pääsi nopeasti sateensuojaan kotiin. Nyt alkaa sitten hienosäätö kohti Riikaa. Viikonloppuna on luvassa viimeinen pitkä lenkki. Suunnitelmana on, että paistaisin vaikka lauantaiaamuna munkit, lähtisin sen jälkeen kahden tunnin hölkkärupattelulle ystävän kanssa ja sieltä suoraan vapun viettoon ystävien luokse. Ei oikeastaan voisi olla parempaa vappuohjelmaa luvassa.

Iloista vappuviikonloppua! Aurinkokin on kuulemma lupautunut kaivautua lämmittämään juhlakansaa.

suhteet oma-elama liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *