Paras omenapiirakka

DSC_4593.JPG

Tätä piirakkaan ollaan tehty meidän perheessä jo vuosia ja se on se paras ohje meidän mielestä. Mehevä ja maukas, mikäs sen parempaa. Haluan jakaa ohjeen myös teille, joten tässä se tulee.

Isoäidin omenapiirakka (pellillinen)

4-5 keitettyä perunaa (n. 300 g)

200 g margariinia/voita

1,5 dl sokeria

2 munaa

1 dl siirappia

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

Pinnalle:

6-7 hapahkoa omenaa

siirappia, kanelia ja sokeria

Kuori keitetyt perunat ja raasta ne hienoksi. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon perunaraaste ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet sekoittuvat. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Leikkaa omenat viipaleiksi ja levitä viipaleet taikinan päälle limittäin. Valuta omenoiden päälle siirappia ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.

Keitetty peruna tuntuu aluksi ehkä vähän oudolta, mutta se takaa sen, että piirakka on mehevää eikä se maistu sieltä yhtään. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

koti ruoka-ja-juoma