Ladataan...
Hop Hop

Long time no speak! Ei tarkoita sitä, etten olisi liikuntaa harrastanut tai sitä ajatellut, päin vastoin! Otsikko viittaa kuitenkin kuntotesteihin, ei päivitystahtiini.

Eilen siis suoritin 10 kerran valmennukseni lopputestit, samat kuin valmennuksen alussa, eli polkupyöräergometri, liikkuvuus- ja lihaskuntotestit. Ja olihan sitä kehitystä tapahtunut!

Polkupyöräergometrissä en jaksanut polkea yhtä kauan kuin ekalla kerralla, mutta hapenottokyky oli parantunut. Mua ensin harmitti, kun luulin, että kuntoni on huonontunut, mutta tulokset näyttivät toista! Testissä ei siis ole kyse pelkästään polkemastaan ajasta, vaan myös vastuksen ja sykkeen suhteesta.

Liikkuvuustestissä oli ainakin tasapaino parantunut. Yläkropassa oli samaa jäykkyyttä kuin ekalla kerralla, ja kyykkäämisessäkin on aikamoinen etukropan työntö eteen ala-asennossa, mutta ei sen suurempia ongelmia.

Lihaskuntotesteissä kehityksen huomasi parhaiten. Lankussa pysyin 2min 23sek, kun eka tulos oli 1min 50sek. Tässä ja monissa muissakin liikkeissä alaselkäni sanoo ensimmäisenä stopin. Ja mua alkoi naurattaa, kun kahden minuutin kohdalla pc sanoi "menee 4 minuuttia", ja nauraminen alkoi heti tärisyttää kroppaa. Takakyykky 35kg tanko harteilla meni tällä kertaa 41 toistoa, kun viimeksi meni 26. Etunojapunnersin jalat jumppapallolla 18 kertaa, kun neljä viikkoa sitten meni 6 punnerrusta! Tässä petti tasapaino ennen yläkropan väsymistä. Ja ne leuanvedot... Pc sanoi, että ollaan täällä vaikka koko ilta, että se yks leuka menee. Mutta ei silti ihan mennyt. Ei ole paljosta kiinni, ja pc jälleen sanoi, että ei oo kiinni fysiikasta.

Joka tapauksessa, kolminkertaistin punnerrukset ja melkein tuplasin kyykyt! Lankkupitokin piteni yli puoli minuuttia. Voin siis olla tyytyväinen kehitykseeni. Nyt pitäisi vaan asettaa uusia tavoitteita. Näin melko uutena tulokkaana liikuntaa vakavasti harrastavien joukossa en oikein osaa asettaa tavoitteita. Myös oman lajin puuttuminen vaikeuttaa tavoitteiden asettamista, kun ei ole selkeää päämäärää, kuten kilpailut. Liikuntamuodot, joita eniten harrastan ovat tällä hetkellä toiminnallinen kuntosaliharjoittelu, juoksu ja kuntonyrkkeily. Haluaisin ehkä myös alkaa kiipeillä. Joten näiden lajien ympärille mun kannattaisi tavoitteet asettaa. Crossfit on tietysti sellainen laji, jonka avulla pystyy itseään testaamaan, mutta vielä se on vaikeaa, kun olen sitä niin vähän harrastanut. Vertailukohtaa on ainoastaan sovelletusta Kelly-wodista, Karenista ja yhdestä, jonka nimeä en tiedä.

Huomattavaa henkistä kehitystä on puolen vuoden aikana tapahtunut, sillä kesällä aloittaessani laihdutuksen, koskivat lähes kaikki tavoitteeni ulkonäköä ja kokoa. Nyt ajattelen niin, että hyvä ulkonäkö tulee siinä samalla, kun vaan toteutan terveellisiä elämäntapoja, eli syön oikein, nukun tarpeeksi ja treenaan kovaa. Ulkonäkö ei oikein enää motivoi minua. Ja tavoitteidenhan pitää motivoida, ei ne muuten ole hyviä tavoitteita.

Lähden salille tekemään kehonhallintatreenin ja miettimään tavoitteita. Sitten alkaa laittautuminen illan vuosijuhlia varten! Huomenna luonnollisesti lepopäivä...

 

Hyvää viikonloppua!

Ladataan...

Ladataan...
Hop Hop

Eilen oli viimeinen eli kymmenes personal fitness coaching -treeni! Vielä on edessä lopputestaukset ensi viikolla eli katsotaan oonko kehittynyt yhtään kestävyydessä ja lihaskunnossa.

Viimeisenä treeninä oli Crossfit WOD nimeltä Kelly (hieman sovellettuna):

400m juoksu

30 laatikolle hyppyä (en uskaltanut hypätä polviani korkeammalla olevalle laatikolle, joten askelsin)

30 kuntopallon heittoa seinään

20 kuntopallon heittoa lattiaan

x 5 kierrosta

 

PC oli laskeskellut, että saisin tuon menemään alle 25 minuuttiin, mutta pieleen meni veikkaus, nimittäin 26 minuuttia tuota taapersin. Heti lopettamisen jälkeen oli sellainen fiilis, että olisi pitänyt ainakin juosta nopeampaa. PC kuitenkin kehui suoritustani, ja pohdittiin yhdessä sitä, mitä olisi tapahtunut, jos tuo olisi tehty ekalla kerralla. Ensinnäkin, en olisi uskonut pystyväni siihen, joten pääkoppa olisi pistänyt vastaan. PC on paljon puhunut siitä, kuinka lihakset jaksaisivat toimia paljon pidempään kuin mieli antaa niiden toimia, ja kuinka esimerkiksi mun leuanvedossa onnistumisessa on enää kyse mielen vastaanpanemisesta. Oon oivaltanut valmennuksen aikana paljon mielen merkityksestä liikunnassa, ja se tuntuu kyllä treeneissä!

 

Kelly oli mun kolmas WOD, jonka tein, ja tykkäisin kyllä harrastaa Crossfittiä jatkossakin. Vaikka ilman Crossfit "boxia" treeni ei ole sama, en aio sen puuttumisen kotikaupungistani olla esteenä. Toiminnallista treeniä teen joka tapauksessa, eikä Crossfit ole ainoa tapa tehdä sitä.

Löysin muuten ehkä uuden kuntosalin! Meen ens viikolla testaamaan, mutta pikainen käynti torstaina antoi hyvän ensivaikutelman. Ensimmäisenä ovesta tultaessa näkyi avara tila, jossa oli jumppapalloja ja tankoja, ja leuanvetotankokin osui heti silmiin. Jessssss.

Käyn amk:n ilmaisella äijäsalilla jatkossa vaan hakkaamassa säkkiä. Toimi torstaina ennen tenttiä hyvin keskittymään!

 

Tuntuu, että olis hirveän paljon kirjoitettavaa, mutta tällä hetkellä ei ylimääräiset minuutit tietokoneella inspaa yhtään. En ole edes lukenut muiden blogeja kunnolla vähään aikaan! Kandin tutkimussuunnitelma pitäis kirjoittaa, ja aihekin vaihtui vasta tänään, kun sain ihan mahtavan flow'n. Edelleen tutkin vaatetuksen merkityksiä liikunnassa, mutta eri näkökulmasta. Haluan keskittyä siihen, miksi ihmiset eivät liiku, ja mitä vaatetus voisi asialle tehdä. Ja että onko vaatetus joillekin jopa este liikuntaharrastuksen aloittamiseen, miten vaatetus voisi tuoda nautintoa liikuntaan ja niin edelleen. Tein seinälleni valtavan planssin, johon kirjasin ja kuvitin kaikkia asioita, ja tuli sellanen fiilis, että tästä tulee hyvä!

 

Toivotaan, että ensi viikolla kirjoituskärpänen purisi palstankin osalta, pyörii niin paljon asioita päässä, joista haluaisin kirjoittaa!

Ladataan...

Ladataan...
Hop Hop

Tiistain treeneissä teemana oli tasapaino. Sitä harjoiteltiin muun muassa vaaka-asentoon menolla puolijumppapallolla, yhden jalan kulmasoudulla pitkällä tangolla ja dynaamisilla lankkupidoilla jalat jumppapallolla. Lopuksi pc kysyi haluaisinko nyt treenata sitä kärrynpyörää, jonka olin halunnut opetella. Mentiin urheiluhallin voimistelupuolelle, otettiin kengät pois ja astuttiin pitkälle, pehmeälle alustalle. Koitin olla välittämättä juoksuradan toisella puolella voltteja heitelleistä 15 vuotta nuoremmista tytöistä. Harjoittelin ensin päälläseisontaa, ja se oli yhtä kikattelua. Musta pää alaspäin oleminen tuntuu vaan niin kreisiltä. Tehtiin sitä pari kertaa, ja mun olis pitänyt siitä pystyä nostamaan itseni käsilläseisontaan, mutta turha toivo. Sitten "tehtiin" kärrynpyöriä, tai siis mä laskin kädet maahan muka keskittyneesti ja nostin jalkoja sen verran, että pc sai niistä kiinni ja vietyä ne toiselle puolelle. Että voikin tuntea itsensä kömpelöksi. Pc käski mun tehdä vielä kuperkeikan, ja se multa sentään onnistui. Hän sanoi, että jos osaan kuperkeikan, opin kyllä kärrynpyöränkin. Kävimme vielä keskustelua siitä, kuinka hyödyllistä on oppia uusia taitoja vanhemmitenkin, ja siitä kuinka raadollista urheilumaailmassa ikäsyrjintä voi olla. Eihän musta voimistelijaa enää saa, mutta omaksi iloksi meinaan opetella sen kärrynpyörän, vaikka menisi vuosia opetellessa! Lannistuin tosin vähän, kun poistuessani näin aulassa vielä pikkutyttöjä, jotka teki yhden käden kärrynpyöriä ihan vaan huvikseen.... Oppia ikä kaikki!

 

Tänään olin elämäni toista kertaa boulderoimassa eli kiipeilemässä ilman mitään valjaita matalilla seinillä. Ainejärjestömme oli järjestänyt kiipeilyiltapäivän, jonka osanotto jäi vähäiseksi. Minua se ei haitannut, sillä olin iloinen saadessani kunnon lähiopetusta kiipeilynharrastajilta. Ekan kerran kävin tuolla "luolassa" entisessä kunnossani ja koossani joskus vuosi sitten, ja nyt kyllä huomasi sekä kehonhallinnan että voiman kehittyneen. Usko oman kehon kykyihin on kasvanut, ja uskalsin koittaa ihan kunnon miinusseiniäkin. En montaa askelta niissä päässyt vielä menemään, mutta uskallusta kokeiluun riitti kerta toisensa jälkeen. Nyt on sormet tunnottomat, mutta mieli iloinen!

 

Itsensä haastaminen on parasta.

Ladataan...

Pages