Iloa elämään

Meillä oli viime DKT:ssä positiivista ajatuksista. Sanottakoon nyt heti alkuun, kuten meille sanottiin, ettei se oma ilo ole muitten ilosta pois!

Olin yllättynyt että myös seksi oli läsnä positiivisten toimintojen listalla. Mutta onhan se positiivista! Listalla oli myös esim. tv:n katselu, simpukankuorien keräileminen, puhelimessa puhuminen, SHOPPAILU (kyllä, tämä lasketaan myös), liioittelu, onnellisten lapsuusmuistojen ajattelu, kadunvarsikahvilassa istuskelu, rakastamiesi ihmisten sanojen ja tekojen muistaminen ja toisten kuuntelu.

Siinä oli niitä jotka heräsivät mieleeni, sillä minusta ne olivat mieluisia. Oli muuten tähänastisista tehtävistä helpoin! Ehkä tämä kertoo siitä että olen pohjimmiltani kuitenkin positiivinen ihminen?

Kahdesta asiasta kuitenkin tunnen hieman syyllisyyttä, maalaaminen ja kirjoittaminen. Ne ovat jotenkin ”turhia”. Tällä viikolla kuitenkin päätin, että koska ne luovat minulle positiivisia tunteita, teen niitä erityisen paljon. Ja niin olen tehnytkin! Olo onkin paljon parempi ja iloisempi.

Ja muuten, kissan silittely tuo uskomattoman paljon positiivisia tunteita. Ovat ne sitten vain niin hellyyttäviä. Omalla kissallakin on tapana laittaa tassu kädelleni tai jalalleni kun se tulee viereeni. Luulen että se on sen tapa ”pitää kädestä”. Tässä käytin myös mitä-taitoja, joissa keskitytään johonkin tiettyyn asiaan intensiivisesti.

Päivän sanoma: Iloitkaa! Se tekee hyvää. Jopa suomalaisille.

ilo.jpg

 

Suhteet Oma elämä Mieli Höpsöä

Rakkautta mielenterveysongelmaisen kanssa

Jos sä tahdot niin lukitsen lääkkeesi kaappiin

Jos sä tahdot niin vien sut sairaalan kanttiiniin

Jos sä tahdot niin, tuon auringon vuoteeseen

sun muistan joskus hymyilleen.

 

Siinä oma säkeistöni Hectorin ”Jos sä tahdot niin”-biisiin. Hectorin jonka fanituksen rakas avomieheni on perinyt äidiltään. Haluan nimittäin omistaa tämän postauksen hänelle. Luin juuri nimittäin turvaohjetta jonka olin laatinut hänelle. Silloin esimerkiksi lääkkeet ja veitset pitää lukita pois. Ensimmäinen laini onkin siitä, että lääkkeeni ovat jatkuvasti lukkojen takana. Ne annostellaan sieltä huolellisesti, parin viikon annoksiksi kerrallaan. Tämä on yksi niistä jutuista mitä joutuu miettimään kun on mielenterveysongelmaisen naisen asuinkumppani.

Avomies suhtautuu todella rauhallisesti erilaisiin mielialanmuutoksiini. Hän on kallioni. Eikä vain koska se on klisee. Hän on yhtä rauhallinen, tyyni ja rauhoittava. Jopa hänen silmänsä ovat rauhoittavan siniharmaat. Joskus hän on puolitosissaan kysynyt onko liian tylsä. Mihin aina vastaan että ei. Kaikesta rauhallisuudestaan huolimatta, hän on yksi hauskimmista ja älykkäimmistä ihmisistä jonka tunnen. Sekään ei haittaa että hän näyttää silmineen, punertavine partoineen ja ruumiinrakenteineen, kuten siskoni sanoi, viikinkisoturilta.

Vaatii paljon olla mielenterveysongelmaisen läheinen. Itse en tosin koe ongelmalliseksi esimerkiksi pikkusiskoani, jolla on epävakaa persoonallisuushäiriö, mutta omat ongelmani ovat olleet huomattavasti raskaammat. En nyt edes ala puhumaan muista läheisistäni. Avomieheni on pysynyt rinnallani, ilman minkäänlaista velvoitetta, vaikka olen yrittänyt kahdesti itsemurhaa, sekoillut hypomaniassa ja ollut vakavasti masentunut, niin masentunut etten ole esimerkiksi jaksanut tehdä kotitöitä. Erikseen vielä ovat erilaiset lääkkeiden sivuoireet, kuten esimerkiksi se, että olen lihonut 30 kiloa lääkityksen aikana.

Jos tämä ei ole rakkautta, en tiedä mikä on.

aurinkoa.jpg

 

Suhteet Rakkaus Ystävät ja perhe Mieli