Mitä tämä on?

Humanismi. Feminismi. Perfektionismi. Niin monta eri ismiä, joiden avulla voisin kuvailla itseäni, mutta ne tuntuvat silti jotenkin tyhjiltä. Mutta mulle ajatusten ilmaiseminen sanoin on kauhean vaikeaa, en osaa muodostaa järkeviä lauseita, vain satunnaisia fraaseja ja merkityksettömiä lausahduksia. Mulla olisi niin kova halu muuttaa maailmaa, mutta se ei onnistu noin vain, etenkään yksin. Haluaisin saada maailmasta kaikille paremman paikan elää. Miten siinä onnistuisi?

 

Mä olen koittanut muuttaa omaa elämääni niin, että omalla toiminnallani saisin edes pientä muutosta aikaan. Koitan koko ajan vähentää esimerkiksi lihatuotteiden syömistä, mikä on melko hankalaa avopuolison ollessa vannoutunut lihansyöjä ja opiskelijabudjetilla. Opiskelijaravintoloissa on onneksi tosi monipuolinen kasvisruokavalikoima, ja sieltä saan paljon ideoita joskus toteutettaviin kasvisruokiin.

 

Mulla menee ehkä liiankin helposti tunteisiin kaikenlainen epätasa-arvoistaminen, oli kyse sitten sukupuolten, seksuaalisten suuntautumisten tai etnisyyksien välillä. Lähtökohtaisestihan kaikilla meillä pitäisi olla samat oikeudet ja velvollisuudet, mutta sehän nyt ei toteudu. Parempaan suuntaan ollaan menty ja mennään edelleen, ja ei maailma varmasti koskaan tule olemaan täysin tasa-arvoinen. Parhaansa voi kuitenkin yrittää ja itse pyrkiä kohtelemaan kaikkia samalla tavalla.

 

Kirjoitin tänään vain nopean postauksen, koska hirveä hinku kirjoittaa vaikka ihan turhaa pohdiskelua.

ruotsi.jpg

 

suhteet oma-elama hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *