Passio – Tripadvisorista bongattu helmi

Oletko koskaan tullut katsoneeksi, mitä Tripadvisorin käyttäjät sanovat kotikaupunkisi ravintoloista? Olen itse hyödyntänyt Tripadvisoria varsin ahkerasti lomamatkoilla. Itse asiassa, suurin osa viimeisen kolmen vuoden aikana ulkomailla testaamistani ravintoloista on valittu nimenomaan Tripadvisor-arvioiden pohjalta. Kesälomareissulta kotiuduttuani tajusin kuitenkin, ettei minulla ole pienintäkään aavistusta, mitkä ravintolat kotikaupungissani Helsingissä ovat olleet eniten Tripadvisor-käyttäjien mieleen. 

Kun sitten ryhdyin selaamaan Helsingin ravintoloiden Tripadvisorin kärkikastia, oli joukossa paljon suhteellisen ennalta-arvattavia paikkoja (Ragu, Juuri, Ask, Farang, Olo…), mutta myös muutama yllätys. Tuttujen nimien joukosta pisti lisäksi silmään yksi täysin uusi tuttavuus. Tripadvisorin käyttäjät kehuivat Passio-nimistä, Kalevankadulla sijaitsevaa ravintolaa niin vuolaasti, etten voinut kuin ihmetellä, miksen ollut koskaan aiemmin kuullut ko. ravintolasta. Pikainen kysely ystäväpiirissä paljasti, että jostain syystä Passio oli jäänyt monelta muultakin huomaamatta – kukaan tutuistani (jotka illastavat säännöllisesti keskustan ravintoloissa) ei ollut kuullutkaan koko paikasta.

Tulin tietysti tästä vain entistä uteliaammaksi, joten varasin pöydän Passiosta selvittääkseni, pitävätkö Tripadvisorin kehut paikkansa. 

IMG_6243.JPG

Passiossa on illallisella valittavana 3 / 5 ruokalajin menut (49 euroa / 69 euroa) tai vaihtoehtoisesti päivän poimintoja annoskohtaiseen hintaan. Valitsimme tällä kertaa 3 ruokalajin menut. Ennen alkuruokaa ja ennen jälkiruokaa tarjotut keittiön tervehdykset olivat kuitenkin huomattavast runsaampia kuin ”normaali” amuse bouche, joten tosiasiassa 3 ruokalajia oli lähempänä 5 ruokalajia. Kaikki eteemme tuodut ruokalajit olivat herkullisia, mutta suosikeikseni valikoituivat pääruoaksi tarjottu nieriä lisäkkeineen (kuvassa yllä) ja jälkiruokaa edeltänyt makea keittiön tervehdys, joka oli yhdistelmä perinteisiä suomalaisia makuja, lakkaa ja koivua. Ruoan osalta Passio painii mielestäni helposti vähintään samassa liigassa esim. Murun kanssa. 

Palvelu oli läpi illan ystävällistä ja asiallista, joskin ehkä ajoittain hieman liian innokasta. Kun sanoimme tarvitsevamme vielä hetken miettiäksemme, minkä menun otamme, malttoi tarjoilija poistua ehkä kolmeksi minuutiksi ja palasi sitten jo tiedustelemaan uudelleen, olemmeko jo valmiita tilaamaan. Lisäksi ruoat tulivat välillä vähän liiankin nopeasti. 

Lasku oli Passiossa iloinen yllätys – kaksi 3 ruokalajin menua (jotka tosiasiassa vastasivat 5 ruokalajia), alkukuohuvat, isot lasilliset viiniä pääruoan kanssa, yksi jälkiruokaviini ja tuplaespresso kustansivat kaiken kaikkiaan 160 euroa! Hinta oli mielestäni enemmän kuin kohtuullinen siitä, mitä Passio tarjosi. 

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että Passio on todellakin ansainnut Tripadvisor-sijoituksensa (tällä hetkellä sijalla 3.) – hyvä ruoka, ystävällinen palvelu ja loistava hinta-laatusuhde. Jos jotain parannettavaa pitäisi keksiä (vähän turhan nopean palvelun lisäksi), niin sisustus voisi kenties olla viihtyisämpi. Nyt se on melko mitäänsanomaton. Sama koskee myös paikan nimeä. ”Passio” on jokseenkin sieluton ja tylsä nimi ravintolalle. Ehkä se on yksi syy siihen, miksi ravintola ei ole oikein onnistunut jäämään ihmisten mieliin? Meidät se ainakin onnistui joka tapauksessa valloittamaan puolelleen ja aion ehdottomasti testata Passiota uudemmankin kerran.

hyvinvointi mieli suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *