Ravintola Lonna – Vielä ehtii!

Syksy on tänä vuonna saapunut täsmällisesti. Heti syyskuun ensimmäisellä viikolla saadut sateet ja työkiireet ovat pitäneet huolen siitä, että kesäloma tuntuu vain kaukaiselta muistolta. Siitäkin huolimatta (tai ehkä juuri siksi) haluan palata vielä hetkeksi kesän ravintolakokeiluihin. Yksi mieleen painuvimmista oli visiitti ravintola Lonnaan. Taustoitettakoon sen verran, etten ollut aikaisemmin vieraillut viime kesänä yleisölle avatulla Lonnan saarella. Paljon hypetettu ”uutuussaari” oli kuulemani mukaan silloin niin suosittu, että saaren ravintolaan oli ainakin aurinkoisena viikonloppuiltana turha mennä ilman pöytävarausta. Ilmeisesti suosio on nyt hieman tasoittunut, koska pistäytyessämme Lonnassa eräänä kauniina kesäiltana (joka tosin oli muistaakseni arki-ilta), siellä oli ainoastaan yksi seurue meidän lisäksemme.

Lonnassa menu vaihtuu päivittäin ja ajatuksena on, että koko pöytäseurue jakaa lisukkeet, jotka kannetaan pöytiin kipoissa ja kupeissa. Olimme syöneet aikaisemmin päivällä runsaan lounaan, joten tyydyimme tällä kertaa tilaamaan pelkästään pääruoat. Valinta osoittautui siinä mielessä oikeaksi, että annokset olivat todella isoja – kolmen ruokalajin jaksaminen olisi edellyttänyt jättiläisnälkää.

image (4).jpg

Päivän kala-annos kuulosti sen verran houkuttelevalta, että päädyimme tilaamaan sen kumpainenkin, vaikka yleensä pyrimme uusissa paikoissa testaamaan eri annokset. Valinta osoittautui oikeaksi, sillä siika ei ainoastaan kuulostanut herkulliselta vaan myös oli sitä. Ihastuimme myös suloisista astioista tarjoiltuun ja varsin runsaaseen lisäkevalikoimaan, johon kuului uusia perunoita, kaalia sekä bulguria. Kaikki annoksen maut myös istuivat miljööseen – niistä tuli ”saarifiilis”.

Myös palvelu pelasi Lonnassa erinomaisen hyvin. Tarjoilijan viinisuositukset menivät nappiin ja joku henkilökunnasta kävi tasaisin väliajoin tarkistamassa, onko meillä kaikki hyvin. Näin sen toisaalta täytyykin tämän hintaluokan ravintolassa mennä – pääruoat viineineen kustansivat muistaakseni n. 80 euroa, joten mikään kovin edullinen paikka Lonna ei missään tapauksessa ole. Ruokien ja juomien lisäksi lompakkoa keventää myös lauttamatka, jonka hinta oli muistaakseni seitsemän euroa per nuppi. Elämyksenä Lonna-retki lauttamatkoineen oli kuitenkin kiva ja kun ruoatkin vielä maistuivat juuri siltä miltä niiden saariravintolassa pitääkin, niin hintakaan ei niin pahasti kirpaissut 🙂

Jos viikonloppusuunnitelmat ovat vielä auki, niin loppuviikolle on kuulemma luvattu saarihyppelylle sopivaa säätä. Lonna on nettisivujensa mukaan auki vielä 20.9. saakka, joten vielä ehtii!

I tested the Lonna restaurant during summer. It was a bit pricey but the food was good and the boat trip nice so it was well worth it. If you haven’t already explored Lonna Island, you still have time to do so as it will be open until 20 September. 

Ravintola Lonna

http://www.lonna.fi/

hyvinvointi mieli suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *