Ladataan...
Hurmaavan valkeaa

 

Lupasin aikaisemmin vinkkejä ja remppareuvoja hetki sitten esittelemääni kylppäripostaukseen, joten tässä niitä nyt tulisi. Lisää kuvia valmiista kylpyhuone- ja saunaremontista löytyy täältä. Nyt siis luvassa vaihe vaiheelta saunan- ja kylpyhuoneremontin työvaiheet. Aloitetaan ensimmäisenä saunasta.

1. Ensin siis alkaa hirveä hionta urakka :) Peitä/suojaa ensin kiuas ja ilmastointiventtiilit. Meillä oli käytössämme käsihiontakone, joka onkin ihan ehdoton tässä projektissa. Hiomme sillä saunan seinät, katon, lauteet ym. tukilaudat. Seinien välit/pontit oli hiottava käsin, kuten kuvassa näkyy. Meillä sauna on ollut aika vähällä käytöllä, joten sauna oli erittäin hyvässä kunnossa. Tämä varmasti vaikutti siihen, että vahausjäljestä tuli erittäin tasaista. Tietenkin huolellinen hionta on se tärkein juttu, jos haluaa että omatekoinen remontti onnistuu, ja jälki on siistiä. Tuota pölyä tulee sitten ihan pirusti, joten jos teet samaan aikaan kylppyhuoneen katon maalauksen, niin ensin tietysti kannattaa lähteä saunan kimppuun!

2. Kun hionta on valmis, imuroimme pölyn pois seinistä ja muualta. 

 

 

3. Seiniin käytimme Tikkurilan Supi-saunavahaa, väri valkoinen. Lauteet käsiteltiin samaisella Supi-vahalla, mutta värittömällä. Katto maalattiin Tikkurilan Luja puolihimmeällä maalilla, joka sopii erityisesti märkätiloihin (kuvassa vasemmalla on päällekäin kaksi saamaa tuotetta, eri etiketeillä vaan).

 

 

4. Saunan seiniin ja kattoon riitti kaksi kerrosta vahaa. Kannattaa hankkia jokin pikku pensseli (mulla oli sellanen paksumpi taulupensseli ja myös perus pieni maalauspensseli), jolla saa vahaa myös noihin seinien kulmakohtiin, muuten koloista paistaa vanha puunsävy. Hyvä pensseli on myös takuuvarma hankinta :) Tuo vahaus on oikeastaan ihan kivaa puuhaa ( tai kaikki hionnan jälkeen tuntuu kivalta, heh). Me teimme niin, että mies teki suuret linjat ja minä tasoitin kaikki kulmat ja ahtaat kohdat, ennen kuin vaha ehti kuivua. Sitten vain vielä sipaisu isommalla pensselillä, ja jälki on tosi hyvää! Näin ei tule niitä rumia jälkiä seinien sivuihin, kun iso pensseli ei yllä pieniin koloihin. Eikä vaha pääsee myöskään valumaan, kun työtä tekee tuolla lailla portaittain. Meneehän tuossa tihruhtamisessa aikaa, mutta on sen arvoista!

 

 

5. Valmis sauna on niiiiiin ihana! Vaihdoimme valkoiset kivet kiukaaseen ja maalasin myös vesikiulun ja kahvan valkoiseksi. Hyvin mätsää :) Vielä pitäisi hommata kiva lämpömittari. Päätimme, että emme sävytä lauteita millään värillä, sillä pelkäsin, että lopputuloksesta saattaisi tulla liian kotikutoinen. Lisäksi silloin olisi pitänyt käsitellä myös ikkuna, oven karmit, laudat johon jalat voi nostaa ym. Siis kaikki! Mielestäni lauteet ovat kuitenkin myös tuolaisenaan tosi kivan näköiset, ja nyt niihin on kuitenkin tehty hionta ja vahaus, joten ne ovat joka tapauksessa "uusitut".

 

 

6. Kylppärin katon remontti alkoi niin, että katto pestään kidesoodaliuoksella. Näin katosta tulee huokoisempi, ja se imee paremmin maalia. Eli ensin pesu lioksella, sitten pesu vedellä ja lopuksi odotellaan, että katto on kuiva. Itse tein tuon urakan edellisenä päivänä, ja katto sai kuivua seuraavaan päivään asti. Sitten taas vain maalaushommiin! Tämäkin maalaustehtiin niin, että minä hoidin nuo seinien sivut pikkupensselillä, jotta maalia sai tungettua ihan jokaisen ponttiin, katon ja seinän väliin. Katto imeekin maalia sitten oikein urakalla, että taisimme maalata sen jopa neljään kertaan! Kolmannen kerroksen jälkeen olin jo hieman epätoivoinen, koska katto näytti mielestäni laikukkaalta. Ostimme vielä pikku telan, jolla kävimme katon kertaalleen läpi. Tästä olikin apua, sillä se tasoitti jälkeä tosi hyvin. Maalikaupassa sanottiin, että telaa voi käyttää ennen pensseliä ja pensseliä sitten viimeistelyyn. Itse en kyllä tätä ratkaisua ihan ymmärrä, sillä silloinhan ne kattopaneelien välit jäävät täysin ilman maalia... Meillä siis saimme hyvän maalausjäljen aikaiseksi, kun käytimme ensin pensseliä ja lopuksi telaa (telana meillä oli sellainen hyvin pieni, vaahtomuovinen tela). 

7. Lopuksi maalasimme saunan karmit, ja pääsimme lopulta viimeistelyvaiheisiin. Hankimme uuden pidemmän tason pesukoneen päälle, ja asensimme hyllyjä pesukoneen yläpuollelle. Tästä näet edellisen kylppäriremppa-postauksen, jossa on kuvat myös hyllyistä ja tasosta. 

 

Tässäpä tämä projekti! Ollaan oltu hurjan tyytyväisiä! Nyt olisi siis syyslomaohjelmaa tarjolla :DDD

 

 

 

Ladataan...
Hurmaavan valkeaa

 

Tässäpäs se uutinen mistä eilisessä postauksessa vihjailin, eli Hurmaavan valkeaa -blogi muuttaa tästä päivästä eteenpäin Dekolehden alle. Suuri kiitos siis Lily ja Lilyläiset <3 <3 <3 Täältä alkoi minun blogitaipaleeni, ja enpä olisi uskonut, että siitä olisi tullutkin näin rakas harrastus! Syy miksi Lilyyn aikanaan tulin oli se, että oman blogin aloittaminen oli ja ON tehty täällä todella helpoksi. Niin vain minäkin aloin kirjoitella ja kuvailla tästä minun sisustusharrastuksestani :D Ja voi niitä alkuaikojen kuvia, hahaha! Joskus mietin, että pitäisikö osa vanhoista postauksista poistaa, mutta höpö höpö! Nehän ovat osa tätä blogia. Tämän kanssa on kasvettu, opittu ja menty yhdessä eteenpäin. Edelleen on hyvä fiilis päällä, ja todella innoissani siirryn kohti uutta!

Minut löytää nyt sitten osoitteesta http://dekolehti.fi/hurmaavan-valkeaa. Tässä suora linkki vielä blogiini. Tulkaahan ihmeessä inspiroitumaan sisustamisesta ja minun remppa- ja DIY-projekteistani! Pää on täynnä vaikka mitä uutta inspiraatiota, jotka onneksi pääsen jakamaan teille ihanat lukijat!

Lilyssä tulen varmasti piipahtamaan vielä monta kertaa, sillä jäähän tänne niin paljon huippublogeja joita tykkään kovasti lukea. Nähdään siis puolin ja toisin!

 

Inspiroivaa kesää kaikille, pus!

 

 

Ladataan...
Hurmaavan valkeaa

 

Hellouuuu, I'm back! Täällä aletaan pikku hiljaa selviytymään vatsataudin kourista, ja alkaa taas hymyilyttään :) Hyi hyi, ihan kauhea pöpö iski viime viikolla, ja vieläkin on melko hontelo olo. Muotoillaanko vaikka näin, että asunto ei ihan ole kuvauskunnossa, joten napsin muutaman kuvan koiran ulkoilutus lenkiltä :DD Olen hankkinut itselleni kauan haaveilemani Olympus M. Zuiko 45mm f1.8 objektiivin, jolla lähikuvat saavat ihan uuden ulottuvuuden. Pääsin testaamaan objektiivia ensimmäistä kertaa kunnolla tänään, ja tässäpä näitä minun otoksia. Nämä kuvat on otettu ilman sen kummempia opiskeluja, mutta kyllähän sitä jokin kuva onnistuu, kun tarpeeksi räpsii, heh! Näitä kuvia ei muuten ole käsitelty nyt millään lailla, eli ihan 'au naturel' mennään :))

Tämä objektiivi on bloggaajien suosiossa eikä turhaan, sillä lähikuvat ovat kauniin tarkkoja. Tämän objektiivin juttu on tuo taustan "blurraus", eli itse kohde saadaan näyttämään terävältä, mutta tausta sumealta. Tai toisinpäin, ihan miten itse tykkää. Täytyy alkaa nyt harjoitella tämän kanssa, mutta alkuvaikutelma on kyllä tosi hyvä! 

 

 

Mallina toimi ihana söpöliini Curro, ja täytyy kyllä sanoa, että tämä objektiivi helpotti kummasti myös hänen kuvaustaan!! Yleensä kun "tavallisella" objektiivilla yrittää ottaa kuvaa eläimestä, niin yleensä se ehtii aina liikauttaa päänsä toiseen suuntaan ja kuva tärähtää, mutta tämä nappaa kuvan nopeasti ja vakaasti, jolloin kokemattomampikin kuvaaja onnistuu. 

Ihanaa, että aurinko paistaa ja on lämmin! Ihan kunnon kesä jo! Itse tosin siis vietin nämä kesäpäivät verhojen pimennossa sisällä, mutta kylläpä tämä tästä jo alkaa helpottamaan :) Blogissa muuten tulee tapahtumaan suurehkoja muutoksia, joten pysykää kuulolla <3 <3 <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pages