Mulperitoffeepirtelö
Hyvää huomenta ja uuden viikon alkua! Kulunut viikonloppu oli kiireisin vähään aikaan niin työn kuin huvinkin puolesta (joskus kaikki kiva vaan kasautuu parille päivälle, kreisiä!), joten enpä päässyt ihan sunnuntaina vielä postailemaan lupailemiani asioita. Korjataan tilanne ja aloitetaan resepteistä… Lukutunnelmiinkin palataan pian.
—
Hitiksi syntynyt mulperijuoma sai alkunsa kahden edellisviikon reseptin tähteistä. Olin tuorehernesosekeiton yhteydessä valmistanut hapankookoskermaa ja Vitamix oli seuraavana päivänä täynnä Outi Rinteen mulperitoffeen jämiä. Minusta tuntuu aina pahalta heittää vähääkään arvokkaasta ravinnosta hukkaan, niinpä päätin putsata kannun valmistamalla tehosekoittimeen mulperitoffeenmakuisen pirtelön, joka huuhtoisi samalla kannuun jääneet tähteet kohti parempia suita.
Juomasta tuli niin hyvää, että päätin kehittää sitä varten ihan oman reseptinsä. Kokeilkaa ja ihastukaa!
Mulperitoffeepirtelö
kourallinen mulperinmarjoja
1 dl vettä
3 dl haluamaasi kasvimaitoa (esim. manteli-, soija-, kaura-)
1 tl hunajaa
1/2 dl kookoskermaa
1 rkl lucumajauhetta
ripaus laatusuolaa
(1 tl – 1 rkl macajauhetta)
(1/2 tl Molkosania)
(aitoa vaniljajauhetta)
1. Liota mulperinmarjoja vedessä n. tunti. (Ei välttämätöntä, mutta juomasta tulee varmasti sileämpää, kun kuivamarjat ovat saaneet pehmetä vedessä hetken ennen sekoittamista.)
2. Heitä mulperimarjat liotusvesineen ja loputkin ainekset tehosekoittimeen. Surrauta lempeäksi pirtelöksi.
—
Vinkki ei-maito-ongelmaisille: Korvaa kookoskerma+Molkosan-kombo pehmeällä luomupiimällä.
—
P.S. Kuunnelkaa muuten Matrea ja Palefacea, kaverit olivat lauantaina Turun Klubilla ja räpäyttivät uudella materiaalilla tunnelmat kattoon! Parasta Palefacessa on muuten aina ollut miten täyttä asiaa miehen piissit ovat…
Ruokaa keholle ja mielelle!