Opiskelijaruokaa, osa 2: Hamppuproteiinipihvit
Jatketaan opiskelijaruokasarjaa, meininkinä ”halpaa ja hyvää”. Nämä uunissa valmistuvat hamppuproteiinipihvit voi valmistaa joko kesäkurpitsa- tai porkkanaraasteesta. Tai jos oikein villiksi heittäytyisi, voisi kokeilla vaikka punajuurtakin. (Kertokaa minulle, jos jonain päivänä kokeilette!)
Hamppuproteiinipihvit
puolikas kesäkurpitsa (n. 3-4 dl)
1 pieni sipuli
1 kananmuna
1/2 luomusitruunan mehu
1 dl hamppuproteiinijauhetta
1/2 dl pellavansiemenrouhetta
1 rkl öljyä (oliivi- tai avokado-)
ripaus suolaa & mustapippuria
(rosmariinia, timjamia tai muuta valitsemaasi yrttiä)
1. Raasta kesäkurpitsa ja pilko sipuli.
2. Riko kananmuna kulhoon. Sekoita loput ainekset joukkoon. Anna taikinan levätä n. 20 minuuttia.
3. Muotoile pihveiksi. Paista leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa 20-30 min.
Eräskin eväslaatikko viime vuoden keväällä sisälsi hamppupiffejä, hernetahnaa ja luomusellerinvarsia. Vinkkinä muuten: luomusellerit ovat paljon paremman makuisia kuin ei-luomut kaverinsa!
Seuraksi hamppuproteiinipihveille voi pyöräyttää kastikkeen esim. kookosmaidosta, sipuleista ja herkkusienistä (suurustus maissijauhoilla). Lisukkeeksi käy myös vaikka valkosipulinen hernetahna, kuten alimmaisen kuvan eväslaatikossa. Nam, nam!