Appelsiiniplätyt (gluteeniton & maidoton ohje)

Plättyjä, plättyjä, joka suunnassa plättyjä. Tai plättyjä, lettuja tai amerikkalaisia pannukakkuja – ei kai sille vaan voi mitään. Lätyt vain ovat yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista herkutella, kun yhtäkkiä iskee leipä-/jälkiruoka-/möhö-/vehnäleipähimo.

Olen aiemmin inspiroitunut Little Missin laajasta lettureseptivalikoimasta, kerrassaan kekseliästä käyttää rahkaa ja proteiinijauheita lettutaikinassa! Paitsi että maitotuotteet ovat minulle jokapäiväisessä käytössä nounou (eli ei maitorahkaa eikä heraproteiinijauheitakaan, niisk)… Iho kärsii, samoin kuin se kärsii myös vehnän syönnistä. No, onneksi olen itsekin keittiössä varsin kekseliäs. 

Kaikenlaisia reseptejä sitä on vuosien varrella kokeiltu, mutta tänä sunnuntaina osui kaikki nappiin. Siispä resepti talteen tuleviakin viikonloppuja varten.

appelsiinilatyt2.jpg

Appelsiiniletut (1:lle/3 lettua)

1 kananmuna

1/2 dl appelsiinimehua

1/2 tl psylliumkuitua

2 rkl tattarijauhoa

2 rkl riisijauhoa

1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl kookoshiutaleita

Paistamiseen: neitsytkookosöljyä

1. Riko kananmuna kulhoon. Kaada joukkoon tilkka appelsiinimehua (n. 1/2 dl). Lisää psylliumkuitu.

2. Sekoita loput kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Anna taikinan turvota n. 20 minuuttia.

3. Paista letut kookosöljyllä valellulla valurautapannulla miedolla lämmöllä molemmin puolin. Paista ensimmäinen puoli kannen alla, n. 1-2 min, jotta lettu hyytyy kauttaaltaan ja kääntäminen onnistuu ongelmitta.

Tällä ohjeella letut onnistuivat kerta kaikkiaan loistavasti: eivät jääneet pannuun kiinni, pysyivät koossa ja olivat vielä ihanan pehmeitä. Ensi kerralla yritän olla viitseliäämpi ja keksiä näille letuille kaveriksi lucumajauheella maustetun ”terveyskinuskikastikkeen”. ;)

In English: My gluten-free pancakes taste like orange juice and coconut. Yummie!

1 egg, 1/2 dl orange juice, 1/2 tsp psyllium fiber, 2 tbs buckwheat flour, 2 tbs rice flour, 1/2 baking powder, 1 tbs coconut flakes

The flour used is a mixture of buckwheat and rice flour with a dash of psyllium fiber that keeps the pancake structure together. To enhance the coconut flavour bake on both sides in a pan greased with virgin coconut oil.

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.