Eväitä pakkaseen: Hampunsiemen-karpalopatukat
Kuten eilen vinkkasin, viikonloppuna oli aikaa kokkailla koko seuraavan viikon edestä. Keskiviikolle olen jo ajastanut vinkeän appelsiini-lakritsitoffeen ohjeen, mutta nyt lauantain tuotoksiin…
Seuraavat hamppupatukat sopivat vaativammankin ruokanatsin ravintoympyrään. Tai ainakin sellaisen jättinälkäisen proteiinin ja omegakolmosten tarpeessa olevan himotreenaajan, jolle maistuvat kyllä kaikki herkutkin. 😉
Hampunsiemen-karpalopatukat
(12-24 kpl isompaa tai pienempää herkkupalaa)
100 g hasselpähkinää (noin kolme kourallista)
100 g cashewpähkinää
150 g kuivattuja karpaloita (karpaloista riippuen n. 2,5 dl)
100 g kaakaovoita
5 rkl neitsytkookosöljyä
3 rkl hunajaa
3–4 dl kuorittuja hampunsiemeniä
(3 rkl kookoshiutaleita)
1. Rouhi cashew- ja hasselpähkinät monitoimikoneessa.
2. Sekoita toisessa astiassa pähkinärouhe ja kuivatut karpalot keskenään.
3. Sulata neitsytkookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita joukkoon hunaja.
4. Kaada joukkoon lopuksi pähkinä-karpaloseos ja kuoritut hampunsiemenet. Jos olet kookoksen ystävä voit korvata osan hampunsiemenistä kookoshiutaleilla. Sekoita massa tasaiseksi.
5. Taputtele massa leivinpaperilla/tuorekelmulla vuorattuihin astioihin ja siirrä hamppulevyt jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettyneet hamppulevyt noin kahteen tusinaan pieneen annospalaan, jolloin ne sopivat pieniksi makeannälän taltuttajiksi. Isompaan nälkään voit leikata runsaampia paloja.
—
Nämä hampunsiemenpatukat säilyvät tosiaan hyvin jääkaapissakin, mutta pakkaseen ne laitan sen takia, etten söisi kaikkia kahta tusinaa kerralla!