Eväitä pakkaseen: Hampunsiemen-karpalopatukat

Kuten eilen vinkkasin, viikonloppuna oli aikaa kokkailla koko seuraavan viikon edestä. Keskiviikolle olen jo ajastanut vinkeän appelsiini-lakritsitoffeen ohjeen, mutta nyt lauantain tuotoksiin…

Seuraavat hamppupatukat sopivat vaativammankin ruokanatsin ravintoympyrään. Tai ainakin sellaisen jättinälkäisen proteiinin ja omegakolmosten tarpeessa olevan himotreenaajan, jolle maistuvat kyllä kaikki herkutkin. 😉

hamppupatukat-process-bright.jpg

Hampunsiemen-karpalopatukat

(12-24 kpl isompaa tai pienempää herkkupalaa)

100 g hasselpähkinää (noin kolme kourallista)

100 g cashewpähkinää 

150 g kuivattuja karpaloita (karpaloista riippuen n. 2,5 dl)

100 g kaakaovoita

5 rkl neitsytkookosöljyä 

3 rkl hunajaa

34 dl kuorittuja hampunsiemeniä

(3 rkl kookoshiutaleita)

1. Rouhi cashew- ja hasselpähkinät monitoimikoneessa.

2. Sekoita toisessa astiassa pähkinärouhe ja kuivatut karpalot keskenään.

3. Sulata neitsytkookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita joukkoon hunaja.

4. Kaada joukkoon lopuksi pähkinä-karpaloseos ja kuoritut hampunsiemenet. Jos olet kookoksen ystävä voit korvata osan hampunsiemenistä kookoshiutaleilla. Sekoita massa tasaiseksi.

5. Taputtele massa leivinpaperilla/tuorekelmulla vuorattuihin astioihin ja siirrä hamppulevyt jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettyneet hamppulevyt noin kahteen tusinaan pieneen annospalaan, jolloin ne sopivat pieniksi makeannälän taltuttajiksi. Isompaan nälkään voit leikata runsaampia paloja.

hamppupatukat-laudalla2.jpg

Nämä hampunsiemenpatukat säilyvät tosiaan hyvin jääkaapissakin, mutta pakkaseen ne laitan sen takia, etten söisi kaikkia kahta tusinaa kerralla! 

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.