Lentsuntappopirtelö: Black Currant Heaven

Vielä seilaillaan päivä tai kaksi Karibian merellä ennen kuin lennetään takaisin Suomeen. Risteilyllä on ollut leppoisaa, mutta kyllä sitä jo kotiin ja omiin rutiineihin kovasti kaipaa. Jännä kuinka voi olla ikävä pimeää ja lunta (joiden kylkiäisinä kyllä sittenkin olisi kynttilänvaloa, villasukkia, sohvannurkkaa ja vilttiin käpertymistä). No, saunaan heti ensi töiksi Suomeen palattua!

Eniten olen risteilyllä kaivannut omia keittiörutiinejani. Aitoa oikeaa marjasmoothieta ja omaa maustehyllyäkin on ollut kova ikävä. Monivitamiiniporeet ja purkkihedelmät käyvät pidemmän päälle aika tylsiksi. Eivätkä varmana ole puoletkaan yhtä terveellisiä kuin aidoista marjoista ja mausteista saadut antioksidantit, hivenaineet ja ties-mitkä!

Onneksi tuli kuvattua jo talven ensipäivinä seuraava suosikkiresepti niihin kylmiin talviaamuihin, kun tuntuu vähän siltä, että flunssa vaanii kulman takana. Saattaa olla ihan jo vain nostalgiasyistä ensimmäinen pirtelö, jonka kotikeittiössä pyöräytän!

flunssankarkotus-smoothie.jpg

Voimaa luonnosta – raikas, täyteläinen ja mausteinen juoma niihin päiviin kun lentsu vaanii nurkan takana

(ainekset tärkeysjärjestyksessä)

pala inkivääriä (n. 1-2 cm siivu)

puolikkaan limen mehu

150 g mustaherukoita (tai puolet puolukoita)

4 dl pakurijuomaa

1 rkl maca-jauhetta

4 rkl hamppuproteiinia

1 rkl hunajaa

1/2 banaani

kardemummaa 

ceyloninkanelia

flunssankarkotussmoothie3.jpg

Tässä pirtelössä on kaikki, mitä tarvitsee sellaiseen aamuun, kun tuntuu että flunssa kolkuttelee oven takana: vastustuskykyä inkivääristä, antioksidantteja pakurista, C-vitamiinia limestä ja marjoista, B-vitamiineja ja supertaikoja macavoimasta, jopa proteiinia hampun muodossa, JA ekstrapotkua pirteistä, makeista mausteista. Tästä tropista jää suu makeaksi ja mieli virkeäksi. 🙂

Testattu omassa kropassa syksyn pahimpina lentsukausina, toimii!

In English: This is my smoothie recipe for those mornings you feel you have a flu coming up, but don’t have time to catch one.

1-2 cm piece of ginger, juice of half a lime, 150 gr black currants, 4 dl chaga tea, 1 tbs maca powder, 4 tbs hemp protein, 1 tbs honey, half a banana.

Mix it all in a blender. Spice it up with cardamom and Ceylon cinnamon.

Yummy!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta

Tyypillinen päivä jouluristeilyllä

Tervehdys! Toinen päivitys Atlantin laivalta käsin. Kuvia ei ole edelleenkään harmillisesti mahdollista ladata, mutta koetan saada niitä liitettyä/jaettua muuten jälkeenpäin. Ehkä niistäkin välittyy vähän tunnelmaa.

Päivät 1-6 ovat olleet enemmän tai vähemmän pakkolomaa kaikesta normaalista, mutta laivapäiville on toki syntynyt oma rutiininsa, joka on olosuhteet huomioonottaen jopa ihan mukava. Sanotaanko vaikka, että leppoisa. Salilla ei käydä läheskään joka päivä, tähän mennessä ehkä pari kertaa vastuksia nostamassa ja tänä aamuna kävin muutamat aurinkotervehdykset kumartamassa.

Mukavaa puuhastelua on ollut superfoodeihin ja ravitsemukseen liittyvässä kirjoittelussa, jonka parissa on herännyt ajatuksia myös tälle palstalle sopiviksi jutuiksi. Vuosi 2013 lienee jälleen entistä paremman hyvinvoinnin vuosi, toivon näin ainakin itselleni ja toivotaan sitä myös teille!

Seuraavassa kuitenkin vielä loppuvuoden tunnelmat. Huomenna saavutaan Antiguan saarelle, ehkä pääsen sieltä käsin lataamaan vähän kuviakin.

Palataan joka tapauksessa vielä tämän vuoden puolella! Toivottavasti kaikilla on ollut leppoisat joululomat tässä välissä. 🙂

Tyypillinen päivä jouluristeilyllä

Herätys klo 7.00

– 2 tl EPA/DHA-kalaöljytiivistettä

– 1 tl chlorellaa veteen sekoitettuna

– monivitamiinipore (laivalta ostettu, vitamiiniporeissa on usein se huono puoli, että ne on makeutettu keinotekoisin makeutusainein; nyt ei ole vaihtoehtoja) + puristus sitruunamehua

Aamupala klo 7.45

– Runsas buffet-pöytä, mutta otan yleensä kevyen annoksen. Kerran ajattelin, että tankkaan nyt kunnolla proteiinia (50 g ennen puoltapäivää -sääntö): otin keitettyjä kananmunia (2 kpl), vähän munakokkelia, riisikakkuja ja päällisiksi rehuja ja lohta. Aamusalilla (klo 11) oli tietenkin tukala olo. Tämän jälkeen olen pitänyt aamupalat kevyinä ja nauttinut proteiinini ”palautusjuoman” muodossa ennen treeniä. Jotkut ei vaan pysty heti aamutuimaan sulattamaan mitään kiinteää…

Aamupalan ja kuntosalin välissä ehtii lukemaan, kirjoittamaan, tarkistamaan tarvittaessa sähköpostit (jos yhteys toimii) ja ihmettelemään maailmaa.

Kello 10.30 näytetään laivalla päivän elokuva, jonka mielellään katsoisin usein minäkin, mutta päivän treeni menee toki hömpän edelle. Lepopäivinä ehtii sitten elokuvankin pariin.

Kuntosali klo 10.30-11.30/11.00-12.00

Lounas klo 12.30

– keittolounas + vihersalaatti

– lisäproteiinia otan päivän mittaan proteiinijuomasta, toisinaan purkkitonnikalasta tai pähkinä-manteli-rusina-sekoituksesta

Päiväunet klo 14-15

– Aika usein väsyttää tähän aikaan. Eräänä päivänä nukuin jopa kaksi ja puoli tuntia! Arjessa ei ehdi tällaisia nokosia nukkumaan, mutta ehkä pitäisi raivata sellaisille tilaa…

Illallinen klo 18.30

– Buffet-pöytä, jossa on runsas vaihteleva tarjonta. Vatsa täyttyy usein jo ruokaisalla alkusalaatilla. Varsinaiset pääruoat eivät ole olleet mielestäni kovinkaan kummoisia, vaikka aina olen jotain niistäkin ottanut. Jälkiruokana on usein valikoima hedelmiä, juustoja ja jotain maito- ja/tai vehnäpitoista mössöä. (Lievästi tulee kaipuu Sisiliaan, jossa mantelileivokset olivat normijuttu.)

 

 

Suhteet Oma elämä Liikunta Matkat