Molkosan-smoothievillitys
A. Vogel lähetti taannoin CocoVin keittiötiimiläisille paketin kaikenlaista enemmän tai vähemmän terveysruokaa, aina myslistä ja täysjyväriisistä detox-teepusseihin ja Biotta-mehuihin. Näistä sai sitten kehitellä tai olla kehittämättä reseptejä tuonne CocoVin keittiön puolelle.
Aika kekseliäästi oltiin ainakin mehuja käytetty, ja kasvisliemikuutioista nyt saa vaikka mitä taiottua. Itseltä löytyi kaapista jo ennestäänkin ko. tuotemerkin Molkosan-heratiivistettä ja Herbamare-yrttisuolakin on ollut keittiössä ”vakiovaruste” jo hyvän aikaa.
Yllätyspaketti innosti minut silti ottamaan maitohappokäyneen heratiivisteen ahkerampaan käyttöön. Olin aiemmin käyttänyt Molkosania pelkästään veden kanssa, mutta kun kerran keksin kuinka hyvin Molkosanin hapan maku taittaa esim. kookoskerman imelyyttä, meininki alkoi yltyä suorastaan villiksi. (Ette välttämättä edes halua kuulla villeintä keksimääni yhdistelmää, mutta paljastan senkin raakalaismaisen kokeilun, vain rohkelikoille… sitten tuonnempana.) Tuolla herajuomallahan taittaa melkein mistä tahansa kasvimaidosta hapatetunmakuista juomaa käden käänteessä! Kasvipiimää, anyone?
Suosittelen kokeilemaan joskus, vaikka huomenissa tai sunnuntaina julkaisuun tulevassa mulperitoffeepirtelössä. 🙂
Mulperipirtelö mantelimaitoon ja kookoskermaan.
Salaisia ainesosia sisältävä mustaherukkapirtelö kauramaitoon.
Mustaherukkapirtelö toisesta kulmasta. Ei, en aio vieläkään paljastaa mitä muuta (kuin kauramaitoa, marjoja ja herajuomaa) joukkoon livahti. Vinkkinä tosin: tosibodaajat ovat aloittaneet aamunsa tämän ja appelsiinimehun kombolla jo vuosikymmenien ajan. 😉