Kuuntele ystävää ja välitä

Tulipas tänään tyhmä fiilis. Soitin yhdelle ystävälleni, jolla on käynyt varsin ikävästi miehensä ja lapsensa isän kanssa. Tämä mies oli nimittäin alkanut pettää ystävääni tämän odottaessa heille toista lasta, järkyttävää. Lisäksi tämä mies halusi jatkaa tämän toisen naisen kanssa. Kuullostaa aika kamalalta.

Olen todella pahoillani ystäväni puolesta ja tarkoitus oli kirjoittaa enemmänkin aiheesta. Aihe kuitenkin muuttui, kun päädyin juttelemaan ystäväni kanssa puhelimessa. Kerroin puhelun alkuun kuinka shokeeraava uutinen tämä ystäväni kohtalo oli. Siihen sitten jatkoin, että olen itse hiukan sairaana kotona ja tyttäreni on sairaana jälleen vatsakivuissaan. Tyttäreni vatsakivut vaivaavat minua syvästi ja masentavat ja itkettävät. Tarkoitus ei ollut tyttäreni vatsakivuista kuin mainita, ei varastaa niin sanotusti showta itselleni niin johan ystäväni tokaisi minulle: ”ei mulla ole nyt voimia puhua tällaisista asioista”. Tuntui aika kurjalta. Tämän jälkeen vatvoimme pitkät pätkät hänen eroaan. Ymmärrän toki, että hän voi huonosti, mutta näinkö ystävälle voi sanoa 🙁

suhteet oma-elama ajattelin-tanaan
Kommentit (3)
 1. Ajattelen, että ystävyyden pitää perustua aitoon vastavuoroisuuteen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että aina tavatessa puhuttaisiin tasapuolisesti kummankin ongelmista. Joskus tilanne on oikeasti se, ettei vaan jaksa kuunnella toisen murheita kun meinaa nääntyä omiensa alle ja sekin on minusta ihan ok.  Ja on itseasiassa tosi rohkeaa sanoa se ääneen että sori, nyt en pysty sen sijaan että esittäisi kuuntelevaa jos ei oikeasti kuuntele. 

  Kokonaan eri juttu on sellainen ”ystävyys” jossa toinen on aina se joka vuodattaa omia asioitaan ja toiselle on varattu ainoastaan kuuntelijan rooli. Ilmaiseksi terapeutiksi ei pitäisi kenenkään ryhtyä, vaikka toinen olisi kuinka läheinen. 

  1. Olet kyllä oikeassa. Ystäväni on suorasanainen nainen ja siksi hänestä pidänkin. Ehkä tilanne tuntui hullulta, kun alunperin otin yhteyttä kun kaipasin itsekin kuuntelijaa. Ystävälläni on kyllä nyt todella vaikea tilanne. Ihan oksettaa se mies tällä hetkellä. Niin kusisen tempun teki ystävälleni. En olisi voinut uskoa siitä miehestä. Kaikki näytti päällepäin olevan kunnossa.

   1. Ihmissuhteiden suurin haaste taitaakin olla juuri ne hetket, kun kahden ihmisen toiveet eivät kohtaa. Uskon, että vielä tulee sekin aika kun ystäväsi jaksaa taas olla sinunkin tukenasi. 

    Ystäväsi tilanne on kauhea ja jälleen hyvä muistutus siitä, että toista ihmistä voi harvoin lukea kuin avointa kirjaa. Se mitä päällepäin näkyy, ei oikeastaan kerro meistä yhtään mitään. Varsinkin miesten kohdalla suomalainen kulttuuri valitettavasti edelleen ruokkii ihannetta komeista kulisseista ja siitä, että todellisia tunteita ei näytetä. Sillä on valitettavat seurauksensa. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *