Helppo gluteeniton mustikkapiirakka

Rakastan leipomista ja aika usein tulee tehtyä samoja hyväksihavaittuja reseptejä. Marjapiirakka, kasvispiirakka, juustokakku ja korvapuustit maistuvat aina – myös muille kuin keliaakikoille! Näistä ylivoimainen lempparini on mustikkapiirakka. Voisin syödä sitä joka päivä. Ja kesällä itse asiassa syönkin!

Vietämme kesäloman aina mökillämme Mikkelissä. Mustikoiden ja villivadelmien poimiminen rytmittää päiviä Saimaan rannalla. En saa tarpeekseni marjanpoiminnasta – enkä leipomisesta. Ja nyt keväällä onkin loistava syy taas leipoa, jotta pakkasessa olisi varmasti tilaa ensi kesän marjoille.

Aika usein jätän täytteen kokonaan makeuttamatta ja kerman lisäämättä, jolloin marjapirakka on suorastaan terveellinen. Okei, rasvaa siinä toki on, mutta muuten lähinnä jugua, kananmunia ja  marjoja. Täytteeseen voi myös upottaa kaikki kermaviilien, maitorahkojen sun muiden jämät. Tämän reseptin kanssa et voi epäonnistua!

Adil ensimmäistä kertaa mustikkametsässä kesällä 2019

Gluteeniton mustikkapiirakka

Ainekset (8 annosta)

Taikina
125 g
voita tai margariinia
1
muna
0,5 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 dl
gluteenittomia tattarijauhoja
2-2,5 dl
hienoa jauhoseosta (esim. Semper Fin Mix)
Täyte
4 dl
marjoja (esim. mustikoita ja vadelmia)
3 dl
jugurttia, tai maitorahkaa ja kuohukermaa
1
muna
-
sokeria tai hunajaa maun mukaan
45 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vatkaa voi, sokeri ja muna tasaiseksi mössöksi. Lisää leivinjauhe ja tattarijauhot vatkaten.  Lisää tämän jälkeen loput jauhot pikkuhiljaa ja koko ajan sekoittaen. Tarvittava jauhomäärä voi vaihdella jauohoseoksesta riippuen, joten luota käsituntumaan. Älä kuitenkaan stressaa liikaa, sillä piirakka onnistuu aina, olipa taikina sitten valuvampi, tai käsiin tarttumaton.

Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. Jos sinulla ei ole gluteenittomia korppujauhoja, voit käyttää samoja jauhoja, kuin käytät leivontaan.

Lisää marjat niin, että pohja täytyy. Sekoita noin 3dl maitotuotteita (jugu, maitorahka, kermaviili, kuohukerma, you name it!), muna ja haluamasi märä sokeria/hunajaa  erillisessä kulhossa ja lorottele marjojen päälle.

Kypsennä piirakka uunin alatasossa. 180 astetta ja 30-40 minuuttia ja herkku on valmis!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *