Parsapiirakka äitienpäivän brunssipöytään

Kaupallinen yhteistyö: Flora

Rakastan parsaa! Ja tiedän etten ole intohimoni kanssa yksin. Tykkään parsasta sellaisenaan, risotossa, keitossa, leivän päällä, munakkaassa, piirakassa, miten vaan. Joka kevät vedän parsaöverit, ja juuri kun meinaa alkaa kyllästyttää, katoaa sesonkiherkku kauppojen hyllyiltä. 

Pidän kaikista vuodenajoista, mutta kyllä keväässä vain on sitä jotain. Pitenevät päivät, lisääntyvä lämpö ja loputon valo, ah! Ja jokaisella vaunulenkillä puiden silmut ovat kasvaneet vähän lisää. Omien lasten myötä  kevääseen kuuluva äitienpäiväkin on entistä erityisempi. Tänä vuonna saan ensimmäistä kertaa päiväkodissa askarrellun äitienpäiväkortin. Nyt jo itkettää kun mietin millainen taideteos sieltä on 2,5-vuotiaan tekemänä tulossa.

Parsa sopii äitienpäiväpöytään täydellisesti. Tänä vuonna laitan sitä piirakkaan, sillä toisin kuin esimerkiksi risoton kanssa, piirakan kanssa ei ole niin tarkkaa milloin sen syö. Parsapiirakka maistuu niin heti uunista tulleena, kuin jäähtyneenä. Ja jämiä voi napsia jääkaapista vielä illalla tai vaikka seuraavana päivänä. 

Resepti on tavoilleni uskollisesti helppo ja onnistut siinä varmasti. Toimin tämän vuoden Floran brändilähettiläänä ja se inspiroi minua valmistamaan reseptin Floran kasviöljyjä sisältävillä tuotteilla. Käytin pohjaan Flora & Voi Normaalisuolaista. Siinä yhdistyy voin herkullinen maku ja kasvirasvojen hyvää tekevät ominaisuudet. Koostumus on jääkaappikylmänäkin sen verran pehmeä, että voit nyppiä sen taikinan sekaan ilman että rasvan täytyy ensin lämmetä huoneenlämmössä. 

Täytteeseen käytin Flora Kevyt & Paksua. Koska pohjaan tulee rasvaa aika paljon, haluan tasapainottaa piirakkaa kevyemmällä täytteellä. Näin äitienpäivän brunssista ei tule liian tuhtia, vaan virtaa riittää ulkoiluun myös.  Kasviöljyistä ja maidosta valmistettu Flora Kevyt & Paksu sisältää vain 4% rasvaa ja on sydänmerkkituote. Tuote toimii hyvin myös kastikkeissa, sillä se on nimensä mukaisesti keveydestään huolimatta paksu ja täyteläinen. 

 

Gluteeniton parsapiirakka

Ainekset

Pohja
150 g
Flora&Voi
3 dl
gluteenittomia jauhoja
1 dl
gluteenitoomia tattari- tai kaurahiutaleita
0,5 dl
juustoraastetta
Täyte
1 nippu
parsaa
1 tetra
Flora Ruoka Kevyt & Paksu
1 pieni
sipuli
2
munaa
75 g
fetaa
juustoraastetta pinnalle

Tee näin:

Nypi Flora&Voi, jauhot ja hiutaleet sekaisin. Lisää juustoraaste sekaan. Mikäli taikina jää käsiin kiinni, lisää hieman jauhoja.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan reunoille ja pohjalle. Itse käytin irtopohjavuokaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Voiteluun sopii hyvin esim Flora Culinesse.

Paista sipuli ja laita se piirakkavuokaan taikinan päälle. Katkaise parsan tyvestä tarvittaessa muutama sentti pois. Lado parsat piirakkavuokaan haluamallasi tavalla. Mitä enemmän sen parempi! murenna fetaa sinne tänne parsojen väliin. Sekoita Flora Kevyt & Paksu, kananmunat ja haluamasi mausteet sekaisin. Seokseen sopii esim kuivatut yritit ja mustapippuri. Kaada täyte parsojen päälle ja väliin ja ripottele juustoraastetta piirakan päälle.

Paista 200 asteessa puolisen tuntia, tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin.  

Floran monipuoliseen tuotevalikoimaan pääset tutustumaan täällä

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *