Vuoden mielenkiintoisin sijoitustapahtuma

Jasmin 2.png

 

Edellisestä postauksesta on jo aikaa ja mikäs sen parempi tekosyy kuin työkiireet. Viimeiset pari viikkoa ovat menneet syksyn mielenkiintoisimman sijoitustapahtuman parissa. Toimin juontajana SijoitusSummitissa, joka on vähän kuin perinteiset sijoitusmessut, mutta verkossa. Elokuu onkin mennyt pörssiyhtiöihin tutustuen ja osavuosikatsauksia lueskellen.

Sijoittamisen arkipäiväistymisen myötä erilaiset sijoitustapahtumat ovat lisääntyneet valtavasti – ja mikä parasta valtaosa niistä ovat meille sijoittajille maksuttomia. Näytteelleasettajien lisäksi tilaisuuksissa on mielenkiintoisia puheenvuoroja ja markkinakatsauksia – olenpa minäkin päässyt pariin kertaan esittelemään sijoitusstrategiaani messuväelle. Ainoa miinus on, että nämä tilaisuudet ovat aikaan ja paikkaan sidottuja. Ja aika usein tämä tarkoittaa, että messut pidetään keskellä päivää arkipäivänä. Niinpä paikalle usein pääsevät vain eläkeläiset ja alan ammattilaiset. Tärkeintä olisi pystyä tavoittamaan mahdollisimman laaja skaala meitä ihan tavallisia sijoittajia.

Onkin hauskaa nähdä, kuinka SijoitusSummit löytää yleisönsä. Tapahtuma koostuu videoiduista keskusteluista, joten klipit voi katoa silloin kuin itselle parhaiten sopii.  Mukana on niin pörssiyhtiöitä, erilaisia sijoituspalveluita salkunhoitajineen, kuin yleisiä katsauksia ajankohtaiseen taloustilanteeseen. Kahden viikon kuvausrupeaman jälkeen pää on täynnä tietoa, ja tuntuu siltä että pitää itsekin katsoa videot jotta muistaa itä kaikkea tulikaan juteltua ja opittua.

Ainoa negaiivinen puoli on se, että moni itselle entuudestaan vähän tuntemattomampi pörssiyritys tuli  todella tutuksi. No mikäs siinä on negatiivista? Tietenkin se, että ostoslista kasvaa, kun Helsingin pörssistä löytyy uusia mielenkiintoisia sijoituskohteita. Ja minun kun piti säästää nyt vain tilille lähenevän vanhempainvapaan takia.

Jos sijoittaminen vähääkään kiinnostaa, suosittelen lämpimästi rekisteröitymään SijoitusSummitiin. Sivusto on maksuton ja haastattelujen joukosta voi katsoa vaikka vain ne itselleen kiinnostavimmat. Videot ovat katsottavissa 3.9. alkaen. Esimakua tunnelmasta voi aistia vaikka Nordnetin teaserista.

Kun SijoitusSummitin myötä jää sijoitusinto päälle, kannattaa vierailla myös uudessa Sijoittaja 2018 –tapahtumassa Messukeskuksessa 20.9. Tässä minulla on vähän oma lehmä ojassa, sillä olen tapahtumassa ehdolla vuoden sijoittajaksi. Aikamoista! Äänestää voi täällä.

 

39834949_10156191253299219_2716653268116701184_o.jpg

Kaverikuva Nordnetin porukan kanssa. Kuvassa maajohtaja Suvi Tuppurainen, osakestrategi Jukka Oksaharju ja event manager Tuomas Tuominen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *