Miksi heteroiden Tinder on täynnä turhautuneita miehiä?

Heteronaisetkin haluavat seksiä. Sen ei pitäisi olla 2020-luvulla enää kenellekään yllätys. Miksi heteroiden Tinder on sitten täynnä turhautuneita miehiä ja naisia, jotka eivät tunnu saavan seksiseuraa, vaikka molemmat sitä haluavat? Miksi kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa? Ehkä ongelmana on juuri se, että miesten ja naisten välisestä seksistä ylipäätään puhutaan näin.

Kyse kun ei ole kysynnästä ja tarjonnasta. Kyse ei ole siitä, että naisen haluama seksi olisi markkina, jonka mies ostaa itselleen. Nainen ei halua kokea olevansa väline, tuote tai tarpeiden tyydyttäjä.

 

Kokemukseni Tinderistä: lässähtänyt halu ja epäonnistuneet treffit

Tinderissä esiinnytään omalla nimellä, kasvoilla ja persoonallisuudella. Tinderissä etsitään seuraa – kaikkea elämänkumppanin ja yhden illan jutun väliltä. Jotkut mainitsevat esittelytekstissään suoraan, mitä hakevat ja myös sen, jos eivät tiedä, mitä hakevat. Tinderissä vallitsee samanlainen koodikieli kuin missä tahansa deittailussa: hauskanpito tarkoittaa lähtökohtaisesti pelkkää seksiä ja “etsin tyttöystävää” tarkoittaa juuri sitä, mitä siinä lukee. Minun profiilissani kerron olevani “avoin kaikelle”, koska olen avoin kaikenlaisille kohtaamisille: seksille, ystävyydelle tai parisuhteelle (saamieni viestien perusteella luulen silti, että tämä tulkitaan yksinomaa seksuaalisesti).

En tiedä olenko hullu, erilainen tai muuten vain viallinen, mutta pelkkää seksiäkin etsiessäni minun täytyy tuntea, että mies on kiinnostunut juuri minusta – koska olenhan minäkin juuri hänestä. Minun täytyy tuntea, että kiinnostus on vastavuoroista. Jokin miehessä on herättänyt kiinnostukseni ja haluni. Halujen herääminen on  monen asian summa, jota ei pysty selittämään ja siksi on niin vaikea antaa yleispäteviä ohjeita miehille siitä, miten “naisen saa sänkyyn”. Ei naista saa sänkyyn, jos hän ei itse sinne halua tulla. Ja jos ei halua – ei ole mitään, mitä voit tehdä.

Moni hyvin alkanut seksitreffien sopiminen on kaatunut juuri siihen, että minusta on alkanut tuntua, että olen väline. Yritän jatkaa kiinnostavaa kiusoittelevaa flirttailua, mutta tuntuu, että mies on kiinnostunut vain omasta nautinnostaan. Tämä näkyy monella tapaa: mies puhuu pelkästä seksistä, ei tartu muihin puheenaiheisiin tai kysy minulta tarkentavia kysymyksiä (muuta kuin seksiin liittyviä). Mies lähtee viemään tapaamisen sopimista aggressiivisesti eteenpäin: tavata pitäisi jo samana iltana eikä hän huomioi sitä, etten minä halua – kieltäytymiseni jälkeen hän jää inttämään tai kärttämään hyväksyttävää syytä, sille miksei voitaisi nähdä. Mies puhuu ainoastaan siitä, kuinka hänen tekee mieli.

Hyvin alkaneet haluni lässähtävät eikä tee mieli sopia tapaamista. Kumpikin halusi seksiä ja kumpikin jää ilman (ellei mies sitten löydä Tinderistä toista tarpeidensa tyydyttäjää – minua ei huvita edes yrittää uudelleen).

 

Haluan tietää, kenen kanssa menen sänkyyn

Totta kai mietin myös, olenko vain tekopyhä tai kulttuurisesti ohjelmoitu uskomaan, että naiselle on “sopivampaa” vaikuttaa siltä, että hän haluaa muutakin kuin seksiä silloinkin kun hän haluaa vain seksiä. Esitänkö vaikeasti tavoiteltavaa, koska niin kuuluu tehdä? Vai haluanko tulla kohdelluksi kokonaisena – kokea, että seksikumppanilleni on merkitystä sillä kuka olen ja mitä ajattelen?

Minä ainakin haluan tietää, kenen kanssa paneskelen. Siitähän se nautinto syntyy! Toisen äänestä, kehosta, huumorintajusta, silmistä, kosketuksista ja ajatuksista. Miten voisin kokea nautintoa jonkun kanssa, josta olen nähnyt vain kuvan, nimen ja iän? Haluan vaihtaa edes muutaman ajatuksen maailmasta, tavata kahvilla tai drinkeillä, kuulla miehen äänen ja nähdä hänen olevan lihaa ja verta ennen kuin edes voin olla varma, että tämän kanssa haluan mennä sänkyyn.

Minulle seksin haluaminen ja seksin haluaminen jonkun kanssa tarkoittavat eri asioita. Seksihalut voi tyydyttää monella tavalla, mutta seksin haluamisen jonkun kanssa voi tyydyttää vain olemalla hänen kanssaan. Siksi minulle ei tapaamisen sopimiseksi riitä vain tieto siitä, että toinenkin haluaa seksiä. Meillä jokaisella on omat, yksilölliset halumme ja asiat, jotka toisessa kiihottavat, ja minua ilmeisesti kiihottaa sitten toiseen tutustuminen. Se on minulle seksikästä.