Chorizopasta

kuveja_syyskuu_2012_009.jpg

Chorizopasta

  • öljyä
  • 1 sipuli / punasipuli / kevätsipulia
  • pieni valkosipulinkynsi
  • (chiliä)
  • 4 kirsikkatomaattia leikkatuina noin neljään osaan
  • tilkka salsakastiketta tai tomaattisosetta tai vaikka ketsuppia
  • n. 1,5 prk kermaa ( kuohu+ruoka, tai miten vain)
  • chorizo-makkaraa tai leikkelettä suikaleina tai kuutioina, noin 100 g
  • parmesania
  • tuoretta basilikaa
  • kuivattua oreganoa
  • mustapippuria myllystä

Helppo ja nopea pasta vaikka yhdelle! Chorizo on hyvää kaikessa, ja kermaisentulisen kastikkeen ja makean pastan kanssa sopii tosi hyvin. Chorizopastan voi tehdä myös kokonaan tomaattikastikkeeseen ilman kermaa, paras tulee jos leikkaa pannulle tuoreita tomaatteja ja antaa niiden hajota kastikemaiseksi mössöksi, mutta myös murskaa voi käyttää niiden tilalla.

Elikäs laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu lisää sinne suolaa ja pasta. Itse tykkään tagliatellen ja spagetin tyyppisistä pastoista, mutta tähän käy mikä vaan muukin pastalaji.

Sitten itse kastike, eli aloita kuullottamalla sipulia öljyssä. Lisää sitten valkosipuli ja pilkottu chorizo (ja chili jos käytät). Kun nämä ovat kuullottuneet lisää tomaatit ja hetken päästä salsa tai tomaattisose, ja perään kerma. Sitten anna hetken kiehua kokoon ja lisää mausteet ja parmesanjuusto lopuksi. Suunnilleen näihin aikoihin pitäisi olla myös pastan jo kypsää, joten valuta se ja kaada pannulle kastikkeen sekaan. Sekoita ja maista, jos olet tyytyväinen kaada pasta pois kuumalta pannulta että se ei ime kastiketta enää enempää. Voit vielä raastaa pinnalle parmesania, ripsauttaa mustapippuria, lorauttaa vähän oliiviöljyä ja riipiä muutaman basilikanlehden. Tämä saa myös muut vakuuttumaan kokkaustaidoistasi…

Kannattaa olla varovainen chilin kanssa jos chorizo on itsessään kovin mausteista, samoin suolan. Jos käytät myös parmesania niin suolaakaan ei tarvitse lisätä kastikkeeseen (välttämättä) ollenkaan. Ja huom! myös metukasta (meetwursti siis) tai pepperonista saa oivan pastan jos chorizoa ei ole käsillä.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *