Hirvipata

Olenko ainut jonka mielestä sunnuntaisin pitää syödä jotain muuta kuin jauhelihaa?

Hirvipata

Ainekset:

  • hirvenlihaa
  • pekonia
  • keltasipulia 
  • punasipulia 
  • valkosipulia
  • palsternakkaa
  • porkkanaa
  • varsiselleriä
  • punaviiniä
  • tuoretta timjamia

ruokakuvia_001.jpg

Otin hirvenpaistin jääkaappiin sulamaan jo perjantaina, lauantaina maustoin suolalla ja pippurilla sekä kaadoin päälle pari desiä punkkua (Footmark Pinotage, n. 6 e) ja silppusin sekaan puoli punttia tuoretta timjamia ja pari valkosipulinkynttä. Paistin voi laittaa astiaan tai muovipussiin ja kääntää kerran että marinoituu tasaisesti.

ruokakuvia_015.jpg    

Sunnuntaina leikkelin lihan kunnon paloiksi, samoin vähän pekonia, pari sipulia, porkkanaa, ja mitä juureksia nyt sattuu kotona olemaan. Minulla oli tällä kertaa palsternakkaa ja varsiselleriä joten heitin nekin sekaan vaan. Kannattaa muistaa että pata on uunissa useamman tunnin joten liian pienet palat hajoavat, eli nyt pääsee kokki helpolla! Lämmitin valurautapadan kunnolla kuumaksi ja ruskistin pekonit ja lihan pienissä erissä (liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön jo hyvissä ajoin, vaikka jo aamulla) ja lopuksi kaikki juurekset sekaan ja viiniä perään. Jos lientä ei ole tarpeeksi voi lisätä vähän vettä. En suosittele lihaliemikuutiota, hirvessä on kyllä makua itsessäänkin jo tarpeeksi. Suolaa kannattaa lisätä maltillisesti koska pekoni on aika suolaista. Tuoretta timjamia leikkelin vielä sekaan kun sitä oli jäänyt. Muita mausteita en lähtisi lisäämään.

ruokakuvia_019.jpg

Pata uuniin, 150 c ja n. 3 tuntia.  Ruoka on helppo tehdä mutta vaatii etukäteis-suunnittelua! Ihanaa slow-foodia, ei hätähousuille 🙂

Hirvipadan seurana nautimme keitettyjä puikuloita ja äidin puolukkahilloa

Ihanaa sunnuntaita!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *