Mukaterveelliset banaanimuffinit

p1030506.jpg

Lese-banaanimuffinit

(12 isoa tai useampi pieni)

  • 150 g leseitä
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g fariinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl voita
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl soodaa
  • 1 muna
  • 2 keskikokoista ja kypsää banaania

 

  • puolikas banaani viipaleina
  • ruokokidesokeria

Sekoita leseet, jauhot, leivinjauhe, fariinisokeri ja suola isossa kulhossa. Sulata siirappi ja voi ja lisää kuiviin aineksiin. Lisää myös kananmuna ja sooda. Sekoita käsin nopeasti. Älä vatkaa äläkä vaivaa! Lusikoi vuokiin. Viipaloi päälle banaaniviipaleet ja ripottele ruokokidesokeria. Paista 180 asteessa 25-30 min, paistoin 35 minuuttia itse.

Meillä ei ollut leseitä, käytin kaura-vehnälesesekoitusta.

Ei ollut myöskään siirappia, käytin hunajaa.

Eikä soodaa, käytin leivinjauhetta.

Ihan hyvin onnistuivat! Tosiaan enemmän ”terveellinen” herkku, ei siis korvaa sitä triplasuklaamuffinia kuitenkaan…;)

Resepti on Marina Nerin kirjasta Leivonnaiset jonka lainasin kirjastosta. Kirjassa on aika kattavasti reseptejä erilaisiin leivonnaisiin ja voisin suositella ahkeralle leipojalle! Ohjeet ovat myös grammoissa mikä antaa luotettavan kuvan (ainakin mulle).

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *