Ruoka-inspis hukassa?

rockyroad_003.jpg

Hip hei!

Kaikille on varmaan aika tuttu tunne, menet kauppaan ja pitäis ostaa se ruoka. Mutta mitä se voisi olla. Kaikki on tehty moneen kertaan ja ei haluta sitä eikä tätä…. Kokosin tähän pari ruoka-inspis-sivustoa, varmaan monelle jo tuttuja, joista voi saada sen inspiksen! Toki se kannattaa hankkia etukäteen, ellei sitten halua siellä marketissa kännykällä selata näitä häjissään 🙂

vappuu_005.jpg

http://top100ruokablogit.com/

http://pinterest.com/all/?category=food_drink

http://www.tastespotting.com/

http://www.dishfolio.com/

http://photograzing.seriouseats.com/

http://tasteologie.notcot.org/

http://foodgawker.com/

Alla vielä näyte kuinka sekaisin keittiön voi saada yrittäessään tehdä cake popseja. 

Hyvää maanantaita!

jennin_kannykuvat_15.2.2012_358.jpg

(No okei, kuva on otettu jo yli vuosi sitten. Yritin tehdä lakritsilla kuorrutettuja cake popseja, siis hämähäkkejä. No eihän siitä mitään tullut.)

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Ajattelin tänään Höpsöä

Mustikkapiirakka

p1030451.jpg

Tässäpä tämä mustikkapiirakka josta eilen mainitsin! Varmaan monelle tuttu ohje, niiin hyvä ja helppotekoinen! Tätä meän äiti on aina tehnyt ja se kyllä yleensä nopeasti katoaa parempiin suihin…

Mustikkapiirakka

Pohja:

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl grahamjauhoa (käytin täysjyvävehnäjauhoa)
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • n. 5 dl mustikkaa 
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 muna
  • 3/4 dl sokeria (käytin ruokokidesokeria)
  • 1 tl van.sok.
  • puolen sitruunan raastettu kuori (oma lisäys!)

p1030450.jpg

Kannattaa hieman antaa mustikoiden sulata huoneenlämmössä tai jääkaapissa koska muuten piirakka ei meinaa kypsyä kuin reunoilta, jotka sitten saattavat palaa…

Pohjaa varten vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja siivilöi kuivat aineet sekaan. Sekoita nopeasti. Painele taikina kylmällä vedellä kasteluilla sormilla piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Kaada mustikat päälle.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada mustikoiden päälle, tasoita lusikalla. 

Paista uunissa alimmalla tasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia. Jos täyte ei ole vieläkään hyytynyt, leikkaa foliosta suikaleet reunojen päälle ja laske uunin lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paistamista kunnes täyte on hyytynyt.

p1030461.jpg

Anna jäähtyä rauhassa jotta täyte jähmettyy. Ainakin tunti. 

p1030457.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY