Riistapata

Aaah, tämä on just sitä lähiruokaa at it’s best! Hirveä joka on asunut lähimetsissä, porkkanat, perunat ja sipulit (lapsuudenkodin) pihamaalta sekä villinä korttina, chorizo-makkara Espanjasta! 🙂

pata_004.jpg

Riistapata

  • pekonia
  • chorizomakkaraa
  • hirvenpaisti, huoneenlämpöinen että paisto onnistuu
  • sipuleita reiluina lohkoina
  • pari valkosipulinkynttä kokonaisina
  • porkkanoita kuorittuina ja reiluina paloina
  • naurista isoina lohkoina
  • ..tai muita juureksia oman maun mukaan (palsternakkaa, punajuurta, lanttua)
  • herkkusieniä
  • suolaa, mustapippuria myllystä, timjamia
  • vettä

Kuori porkkana ja juurekset, lohko kaikki ainekset. Kuumenna valurautapata kuumaksi. Paista ensin pekoni ja chorizo, niiden jälkeen lihakuutiot ja loput ainekset. Lisää vettä niin että pata peittyy. Kansi päälle ja uuniin 150 asteeseen n. 4 tunniksi, tai  kunnes mureaa.

En halunnut tällä kertaa käyttää viiniä, olutta tai tomaattisosetta tähän vaikka monesti niitä pataruokiin huljauttelen. Hirvi maistuu kyllä hyvälle myös ilman niitä! Tämä oli kyllä huippuhyvää muusin kanssa..

Koti Ruoka ja juoma