Sämpylät

Iltapalaksi tuoreet sämpylät:

Sämpylät

  • 2,5 dl lämmintä maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • auringonkukansiemeniä

sampalat_011.jpg

 

Lämmitä maito, lisää hiiva, hunaja ja jauhot. Vaivaa pari minuuttia, lisää suola ja oliiviöljy, vaivaa vielä…. (9 minuutin kokonaisvaivaus olisi optimaalisin  )

Kohota mikrossa puolisen tuntia (mikrossa ei vedä, siksi se on hyvä paikka kohotukselle). Ja mikroa ei siis laiteta päälle ollenkaan…

Tee taikinasta pötkö ja jaa se noin 12 sämpylään. Kohota peltien päällä (kannattaa toki käyttää leivinpaperia jos sitä sattuu huushollista löytymään) leivinliinan alla vartin verran ja voitele tai pirskottele vähän vedellä, ripottele päälle siemeniä tai hiutaleita jos haluat.

Paista 225 c uunin keskitasolla noin kymmenen minuuttia tai kunnes sämpylät ovat ruskeita ja kypsiä.

Sämpylöiden parhaat kaverit on tietty voi ja kylmä maito 🙂

sampalat_012.jpg

 

 

koti ruoka-ja-juoma diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *