Kana-parsakaalipiirakka
Eilen mul oli vapaapäivä ja mietin mitä ruokaa tekisin. Ajatuksena oli väsätä jotain maustamattomista broiskun filee suikaleista koska niitä oli pakkasessa. En kuitenkaan lämmennyt ajatukselle kastikkeesta tai kiinalaisesta koska sitä oli just vähän aikaa sitten. Päätin sen sijaan vääntää ruokaisan piirakan. Netistä löysin ohjeen pohjaan, jota sitten itse vähän tuunailin.
Pohja:
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl yrttimaustetta (esim. pizzamauste)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tölkki kermaviiliä
- 1 muna
- 0,5dl juoksevaa margariinia
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja sen jälkeen lisää kermaviili, muna ja margariini. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan ja esipaista sitä foliolla peitettynä 15 minuuttia 200 asteessa.
Täyte:
- 300g maustamattomia broiskun suikaleita
- 2 tomaattia
- parsakaalin nuppuja
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2dl maitorahkaa (voi myös sitä kermaviiliä käyttää mut mul ei ollu sitä enempää ku toi yks purkki joka meni tohon pohjaan).
- 1 muna
- 1 tl chili murskaa (meil oli sitä Spice Upin Sambal oelek murskaa)
- Grillimaustetta, suolaa, pita gyros maustetta ja paprikajauhetta (nää on vaan mun makuun, et jokainen voi laittaa sitä mistä tykkää).
- Juustoraastetta (tai mä vaan laitoin juustoviipaleita kun en jaksanu alkaa raastelee).
Paista broiskuja ja mausta ne suolalla ja grillimausteella (mä laitoin myös pita gyros maustetta koska änkeen sitä kaikkialle mut toi grillimauste on aivan riittävä jos ei oo gyrosmaustetta). Lisää silputut sipulit ja silputut tai murskatut valkosipulit sekä pieniks kuutioidut tomaatit joista on se siemenosion neste poistettu. Paistele kypsäks. Sekoita rahka, muna ja chilitahna sekaisin, sinne voi viel heittää vähän suolaa ja muita mausteita, mä laitoin vähän paprikajauhetta. Levitä noi paistetut kamat esipaistetun piirakkapohjan päälle ja töki niitä parsakaalin nuppuja sekaan niin paljon ku haluut, ja sitten tän kaiken päälle se rahka-muna seos. Heitä päälle vielä juustoraastetta tai juustoviipaleita. Paista 200 asteessa noin 20 min.
Kana-parsakaalipiirakka
Hyvää tuli! Ehkä olis saanu olla hippasen pitempään uunis et olis ruskettunu toi juusto enemmän, mutta makuun se ei vaikuttanut, ainoostaan tuohon visuaaliseen ilmeeseen, ja kypsää tuli :) Pohja oli mun mielestä hyvä kun siinä oli noita kaurahiutaleita. Maukkaampi ku pelkkä vehnäjauhopohja ja kuohkeempi myös.
Kandee kokeilla :)