Lazy days pie
Tuli tossa yks päivä kaupassa hirmuinen himo piirakkaan. Tai no ehkä eniten siihen valkoiseen kermaviilihässäkkään jota siihen päälle tulee.. No anyway me ostettiin sitten laiskoina valmis piirakkapohja ja pakastevadelmia sekä pari kermaviili purkkia että saadaa reilusti sitä täytettä.
One day at the shop we got this huge craving to pie. Or perhaps more into that white sour cream stuff on the top of it… Well anyway, we were lazy and we bought ready to bake dough and frozen rasberries and some sour cream.
Elikkäs, tuohon helppoon piirakkaan tarttet:
- Valmis piirakkapohja (se makea)
- Pussi pakaste vadelmia (tai toki nyt myös tuoreet on aika kova juttu…)
- Pari banaania (jos haluut, mä tein tän ihan kokeiluna, ja lopputulos oli melko mitäänsanomaton…)
- 2 purkki kermaviilii
- 2 munaa
- Sokeria (meil ei ollu sokeria, enkä viittinyt tehdä naapurin ukkoa epäileväiseks menemällä ”lainaamaan kupillista sokeria”, joten jouduin korvaamaan tuon makeutusaineella, mutta eipä se makuun juuri vaikuttanut…)
- Vaniljasokeria
Ensin laita leivinpaperi vuoan päälle niin et sotke turhaan ja sitten levitä tuo sulanut valmistaikina vuokaan. Tässävaiheessa mä olin kahden vaiheilla. Tarviiko tää taikina esipaistamisen… No sen jätän jokaisen itse päätettäväksi. Mulla oli sen verran iso tuo vuoan halkaisija että pohja tuli melko ohueksi. Se oli ihan tarpeeksi kypsä ilman esipaistamisia.
So you will need:
- Ready to bake pie dough (the sweet one)
- One bag of frozen rasberries (or sure you can use fresh ones too…)
- Couple of banas ( if you want, this was more like a test for me.)
- 500 dl sour cream
- 2 eggs
- Sugar (we didn’t have any sugar at home, and I didn’t want to upset the guy next door with my intentions and ”borrow some sugar”, so I had to use some sweetener and it was just okay…)
- Vanilla
First I’ll recommend to place some greaseproof paper on a pie tin, so it’s easier to clean. Then place the melted dough on the tin. Here I was a bit confused, does this dough need pre cooking in the owen by it self. Well I didn’t do it, since my tin was quite large and the dough was quite thin therefore. And it was just fine when we ate it.
Sitten vaan päälle banaanin viipaleita… tässä välissä totean että noi banaanit olivat aika mauton lisä tähän piirakkaan. Ehkä niiden päälle olis kannattanut laittaa tyyliin jotain siirappia, tai fariinisokeria tai jotain joka ois tuonnu makua. Jotai toffeejuttua kenties…
Add some banana… here I’ll have to say that the banana itself is quite tasteless addition in to this pie. I think it might have been more tasty if I’d put something on the top of the slices… something like syrup, dark sugar.. some fudge thing perhaps…
… vadelmia…
… rasberries…
Sitten sekoita kermaviilit ja munat sekaisin. Lisää desin verran sokeria (tai oman maun mukaan), ja vajaa teelusikka vaniljasokeria (tääkin tosin makuasia). Kaada seos marjojen päälle.
Then mix the sour cream and eggs. Add about 1 dl sugar (depending on your taste), and approximately one teaspoon of vanillasugar (that too depends on how you like your pie to taste). Pour the mixture on the berries.
Sit eikun uuniin taikinan ohjeen mukaan. Oisko ollu joku 40 min?
Bake by the instruction in the dough package. It might have been like 40 minutes?
Pahintahan näissä piirakoissa on se että piruvie kun ne joutuu vielä jäähtymään ennenkuin niitä voi syödä!!!
Ant the worst thing about these pies is the fact that they need to fucking cool down before you can eat them!!!
Mutta hyvää oli noin niinku laiskan naisen piirakaks :D
But it was good, as a lazy womans pie :D