My cute little chef…
Tuli toissapäivänä himotus tehdä lihapullia tomaattikastikkeessa kun katsottiin illalla sitä Gordon Ramsayn kurjat kuppilat ohjelmaa. Päätettiinkin sitten että perjantaina tehdään jotain semmoista. No eri hyvää siitä tulikin, mutta se ei oo mun pääasiallinen aihe, vaan toi coleslaw salaatti jota myös tehtiin. Se on ihan hemmetin hyvää!!! Ja tälläkertaa R teki sen ihan alusta loppuun ite, ja siitä tuli varmaan parasta coleslawta ever! Tässä teille ohje…
After watching Gordon Ramsays Kitchen nightmares, we got an awfull urge to do meatballs in tomatosauce. And so we did, and it turned out to be very yummy. But that wasn’t the point of this post. Point was the coleslaw we did as well. R made it complitely by himself (I’m so proud on my my cute little chef…). It was the best coleslaw I’ve ever had!!! And heres the recipe…
Tarttet / You’ll need:
Puolikkaan keskikokoisen kaalin / half of cabbage (white)
3-4 porkkanaa / 3-4 carrots
n. 300g Pirkka kurpitsapikkelsiä (ei pakollinen) / 300g Pumpkin pickles (optional)
200g Kevyt majoneesia (meillä oli pirkan tuubi majo) / 200g Light mayonnaise
200g Kermaviiliä / 200g Sour cream
Valkosipulia / Garlic
Mustapippuria / Black pepper
Suolaa / Salt
Sokeria / Sugar
Elikkäs raastat vaan kaalin ja porkkanan. Sekoitat majon ja kermaviilin, ja maustat sen valkosipulilla (meil oli valmista murskaa jota laitettiin noin teelusikallinen). Rouhi sekaan mustapippuria, ja maun mukaan suolaa ja vähän sokeria. Sekoita raaste, pikkelsi (josta oot valuttanut liemen pois) jos laitat sitä, ja tuo majohässäkkä sekaisin ja nauti.
Grate the cabbage and carrots. Mix mayonnaise with sour cream and season it with garlic (we had ready grated garlic so we used about 1 teaspoon of it), black pepper, salt and a bit of sugar on your own taste. Mix grated cabbage and carrot, pumpkin pickles (drain the juice out of it) and mayonnaise all together and enjoy :D If you dont use pumpkin pickles, you can add a bit of mustard in to mayonnaise mix to get more taste. Sometimes we’ve also used some leek in coleslaw, or added some chilisauce or tabasco in it.
Me ollaan varioitu tätä niin että jos ei laiteta tuota pikkelsiä, niin silloin laitetaan majoon sekaan vähän sinappia. Joskus on sekaan heitetty myös jotain chilikastiketta tai tabascoa. Välillä seassa on purjoa tms. Toi on niin hyvää ja melko kevyttäkin jos käyttää noita vähärasvasia juttuja. Ja kannattaa tehä aina kunnon satsi koska sitä menee :D