Meidän lempparileipä

Mä en hetkeen ookkaan laittanut tänne mitään ruokaan liittyvää, joten ajattelin jakaa teille mun hyväksi havaitsemani leipäreseptin. Tää ei millään muotoa ole terveellinen leipä, vaan ihan silkkaa vaaleeta höttöä, mutta ah niin hyvää. Yleensä mä itse syön tummaa leipää, mutta välillä tekee mieli oikee kunnon pläjäys vaaleeta. Mä esimekiksi rakastan paahdettua leipää kera voin ja marmeladin. Sitä vaan on pakko joskus saada vaikka tiedän ettei se tee hyvää mun vatsalle.

Nykyään harvemmin enää tulee kaupasta vaaleeta leipää ostettua kun tää on niin helppo resepti. Ainoo asia täs on että sitä kohotetaan kahteen otteeseen, mutta jos nyt kerran alkaa leipomaan niin ehkä voi suoda sen parinkymmenen minsan extran. Mä välillä varioin tätä ohjetta esimerkiksi korvaamalla osan jauhoista kaurahiutaleilla. Välillä laitan erilaisia yrttejä, välillä teen ihan pelkkää naturellia… mahdollisuudet on rajattomat… lisää mitä tykkäät. Nyt mulla eksy pinnalle hieman oliivi öljyä, sormisuolaa, kuivattua rosmariina ja seesaminsiemeniä. Mutta Aloitetaan alusta. Tässä kaikki mitä tarvitset…

20131109_122022ainekset1.jpg

Eli jos haluat pellillisen verran leipää niin tässä määrät. Jos taasen esim. kolmen patongin verran niin puolita ohje.

  • 4dl kädenlämpöistä vettä
  • 2tl suolaa
  • 1tl sokeria tai pieni luraus hunajaa
  • 10dl vehnäjauhoja
  • 1pussi kuivahiivaa
  • 1dl rasvaa (mulla puolet oliiviöljyä ja puolet juoksevaa margista)

Ja niin, toki sen astian jossa sekoitat nämä 🙂

picmonkey_collageleivonta1.jpg

  • Laita vesi astiaan ja lisää suola ja sokeri. Sekoita…
  • Sekoita 5dl jauhoista tuo kuivahiiva ja sekoita nämä veteen…
  • Lorauta sekaan rasvat ja sekoita… mulla myös se hunaja luraus tuolla…
  • Lisää loput jauhot…

Siinä se. Taikina saa jäädä hieman lötköksi, sellaiseksi tosi paksun kaurapuuron näköiseksi. Toisaalta, se voi olla myös kiinteämpää, niin että irtoaa astian reunoista. Tämä riippuu kaikki niin paljon jauhoista. Mutta mä oon huomannut että parempi löllöä, sillä pellillä paistaessa se ei haittaa. Tosin jos niitä patonkeja tekee niin silloin joutuu siinä muotoillessa lisäämään jauhoja. Mutta pointtina on se että jos taikina on kovin jämäkkää niin leipä on tiiliskivi.

Nyt tulee sitten ensimmäisen kohotuksen vuoro. Anna kohota lämpimässä paikassa pyyhkeen alla min. puol tuntia. Välillä taikina paisuu jopa nelinkertaiseksi, mutta kyllä se siitä laskee kun ilmakuplat hajoaa. Mutta normaali on noin kaksinkertaistuva taikina.

picmonkey_collageleivonta2.jpg

  • Kun taikina on kohonnut, ota uunipelti ja voitele se vaikka öljyllä. Niin mä tein, myös se margis käy.
  • Kumoa taikina pellille…
  • Laita hieman jauhoja taikinan pinnalle ja levittele pelille…
  • Nyt voit tuunailla… öljyä… rosmariinia… sormisuolaa… seesaminsiemeniä… niitä mä laitoin. It’s all up to yu 😀
  • Ja nyt sitten toinen kohotus (mä laitan täs vaihees uunin päälle 250 asteeseen, nostan pellin hellan päälle koska sekin hieman lämpenee, ja annan kohota about 20-30 minuuttia…
  • Sitten ota joku vempele ja tee valmiiksi tuollainen ristikko leivän pintaan (helpottaa vaikka annospaloja taittaessa…)…
  • Ja eikun uuniin noin 15 min…

20131109_144913loppukuva.jpg

Ja leipä on valmista 🙂

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä

Hunt for perfect PU-pants

Mulla tuntuu olevan päällä jatkuva täydellisten tekonahkahousujen etsintä. Tottakai täydelliset nahkahousut olis viel kovempi juttu, mutta ne kun maksaa niin paljon enemmän… Ja siinävaiheessa kun maksaisin sellaisen summan niin niiden olis todellakin oltava täydelliset. Ja musta vaan tuntuu että mun kroppaan ei oo olemassakaan täydellisiä ellei sitten ala itse tekemään… Ja laiska kun oon niin…

I think I’m all  the time on a hunt for a perfect pair of PU-trousers. Ofcourse real leather pants would be way better, but the price, the price… And if I’m willing to spend on a real ones, they shoould be totally perfect. And I kinda think that there is no perfect for this body of mine, unless I’ll make them by myself… and as I’m lazy as hell…

s0000007030797_f_w40_20130911220444.pngMutta nyt on löytynyt lähestulkoon täydelliset PU-pökät. Ja voin näin sanoa koska kävin itse ne testaamassa ihan oikeesti… livenä… paikanpäällä… Vannoutunut nettikauppojen orja siis raahautui Itikseen ja kiskoi pökät ihan oikeesti päälle. Juoksi sukkasillaan läpi kaupan kun ei tajunnut ottaa kolmea kokoa sovituskoppiin (siis se oikea, pienempi ja isompi) sillä pitäähän nyt kokeilla myös sitä liian tiukkaa ja liian löysääkin jotta voi todeta että kyllä se tuo koko on 🙂 Mutta nää housut siis näyttää ja tuntuu erehdyttävän paljon oikeelta kamalta. Jopa myyjä niitä pyöritteli ja etsi tuoteselostetta koska epäili niiden olevan aitoa nahkaa (minä tiesin etteivät ole…). Mutt olisi muakin voinut jymäyttää ellen olis etukäteen tiennyt…

But now I’ve found almost perfect pair of PU-trousers. And I can say this ’cause I went and tested them… on me… in the store… live… Me, a true online shopper, went to Itis, and really pulled on these trousers… ran throuhg the shop with no shoes on to get the third size (one smaller, one perfect and one bigger) ’cause sure you’ll have to test those all just to find out that the size you thought would be good at the first place, is good 🙂 Honestly, these pants look so real… even the salesperson looked through to find out the tag, ’cause she was sure these were real leather (I knew not…). But if I didn’t know, she could’ve easily fool me too…

s0000007030797_b_w40_20130625180006.jpgNää housut siis Lindexiltä hintaan 49,95e. Kandee ainakin käydä tsekkaa, jos ettii jotain tän kaltaista. Nää on nimittäin niin lähellä täydellisyyttä kuin vaan olla ja voi 🙂

So these are from Lindex, and the price is 49,95e. If you’re looking for something like this, you should definitely check these out, these are so close to perfection as ones can be 🙂

 

Kuvat/Photos: Lindex

Muoti Oma elämä Ostokset Trendit