Ladataan...

Tervetuloa taas Q&A-palstan pariin, jossa selvitetään yleisien hiususkomuksien totuuspohjaa asiantuntijaraadilta!

Viime kuussa pohdittiin, että kannattaako hiukset pestä ennen värjäystä (lue postaus). Postauksesta löydät myös ammattiryhmät Q&A-palstan vastausten takana.

Tässä kuussa olemme selvittäneet onko hiusten huuhtelusta kylmällä vedellä hyötyä. Let's see:

  • Viileä vesi vaikuttaa positiivisesti hiuspohjan verenkiertoon. Hiuspohjaan tulee reippaammin kiertävän veren mukana enemmän happea ja ravinteita.
  • Viileä vesi poistaa vähemmän luontaisia rasvoja, toisin kuin kuuma vesi, joka huuhtelee rasvat herkemmin pois. Kun hiukseen jää hieman rasvaa, hius myös tuntuu siloisemmalta.
  • Viileä vesi ei vaikuta hiussuomujen sulkeutumiseen eli hiuksen kunnon kannalta tällä ei ole väliä. Sileämpi tuntu ja kiilto johtuu tuosta rasvasta.
  • Liian kuuma vesi saattaa saada päänahan hikoilemaan, jolloin hiukset tuntuvat tunkkaisilta jo heti pesun jälkeen kuivuttuaan (ns. jälkihiki).
  • Veden lämpötilalla ei ole vaikutusta värin pysyvyyteen

Mikäli päänahkasi kaipaa siis verenkierrollista buustausta, pienestä vilvoittelusta ei taatusti ole haittaakaan! Hiuksen kuntoa ei kuitenkaan veden lämpötilalla pysty muuttamaan, sen verran pienistä lämpötilaeroista on pesuveden kohdalla kyse.

Vilpoista viikkoa! :)

Meeri

Ladataan...

Kampaukset on yksi lempijuttujani omassa työssäni. Kesän ja syksyn kuvasaldosta löysin nämä suosikit:

Tämä niskanuttura on siisteydessään poikkeuksellinen meikäläisen kädestä. Mutta ehkä juuri siksi tämä kolahtaa juuri nyt, varsinkin tuollaisessa upean kiiltävässä, yksivärisessä hiuksessa.

Ihanan romanttinen ja valuva hörsylä megatukkaan. Tähän vain kasa kukkia ja hippimorsian on valmis!

Elegantti, mutta rento. Rakastan kaikkia hiuskoristeita! Meikiltä haettiin kuulasta ihoa ja tummia silmiä.

Tämä kaason kampaus on tehty hartiapituiseen, hyvin hentoon hiukseen. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Vielä riittää syksylle muutamat morsiamet, en malta odottaa!

Meeri

Ladataan...

Kävimme Folkin porukalla taas jokavuotisella retriitillämme Villa Mandalassa muistuttamassa itsellemme, miten tärkeää on pysähtyä ihan vain hengittämään ja olemaan läsnä - joka ikinen päivä.

Kuten viime vuonnakin (lue postaus), tälläkin kertaa kaikki mukana olleet kertoivat nukkuneensa seuraavan yön like a baby. Kokemuksesta haluan toitottaa, että mikään ei tuo niin suurta intoa ja tyytyväisyyttä työpäiviin kuin hyvät yöunet.

Paremman unen lisäksi odotamme Mandalasta aina mielettömän hyviä ruokia ja niin vain tälläkin kertaa hykertelimme onnesta kasvisruuan äärellä. Mandalassa on ihan mielettömän hyvät kokit!

Meidän päivä Mandalassa alkaa aina aamupalalla

OOTD

Mandalan luento- / joogasali salpaa joka kerta hengityksen

Hengähdyshetkiä-harjoituksen alkumainingit

Ja kyllä, ens vuonna taas, uudestaan!

Pages