8000 huonekasvin voimalla sisäilman kimppuun!

Sisäilma on välillä haastava asia. Varsinkin keskustassa sijaitsevalla kampaamolla, jossa kemikaalit sakeuttavat ilmaa ilmanvaihtokanavien kautta sisään tulevien pakokaasujen, saasteiden ja katupölyn lisäksi. Siksipä olinkin hyppiä riemusta, kun ystäväni pääsi hommiin jyväskyläläiselle Naava-yritykselle, jonka toimia olin seurannut jo jonkin aikaa.

Hankin samalta istumalta kampaamollemme Naava-viherseinän, jonka 63 aitoa huonekasvia vastaa puhdistusteholtaa 8000 viherkasvia! Too good to be true? No ei ole! Pahoittelut mainospuhemaisesta paasauksesta, mutta miettikää nyt miten käsittämätöntä on, että viherseinän jokainen kasvi poistaa sisäilman haitallisia yhdisteitä 129 kertaa tehokkaammin kuin tavallinen viherkasvi. Kyllä siinä jukkapalmut kalpenee! Kokonaisuuteen vaikuttavat seinän teknologia (siitä lähtee viiden minuutin välein dataa, jonka avulla meidän sisäilmaa seurataan ja seinän toimintoja säädetään - what??), ilmankierto ja kasveille kehitetty epäorgaaninen kasvualusta, kuten myöskin seinään valitut kasvilajikkeet.

Meet my new friend Herttaköynnösvehka

Naavan mittava tuotekehitys ja laajat tutkimustulokset ovat huipputeknologiaa, joka on aivan ainutlaatuista ja erittäin tehokasta. Hommalle omistautuminen käy hienosti ilmi seuraavasta yrityksen nettisivuilta napatusta prosessikaaviosta:

Kyllähän me kaikki tiedämme, kuinka huono sisäilma vaikuttaa kaikkeen. Odotan innolla, kuinka seinä tulee helpottamaan päänsärkyä, nuhaa, silmien punoitusta, kurkkukipuja, iho-ongelmia ja väsymystä, ihan vain muutamia käyttäjien kokemia vaikutuksia mainitakseni. Ja vaikka seinä on ollut meillä vasta nelisen päivää, huomasimme Veeran kanssa välittömästi ilman raikkauden. Yhtäkkiä jostain tulee nenään vain uskomattoman puhdas ulkoilma ja valtava määrä happea, vau! Uskon myös täysin seinän pitkäaikaisvaikutuksiin, joita ei tässä työssä ja kemikaalikuormassa voi väheksyä. Näiden vaikutusten mittaaminen tieteellisesti on erittäin hankalaa, mutta jo maalaisjärjellä voi laskea yhteen yhden ja kahden.

Viherseinästä on vasta saatavilla aika isoja seiniä, joten odotan supernopeaa tuotekehitystä (jota oikeasti tapahtuu koko ajan!), jotta saamme toisellekin kampaamolle seinän mahdollisimman pikaisesti. Puhumattakaan omasta kodista!

Ollaanko ruudun toisella puolella yhtä vaikuttuneita kuin itse olen?! Ja vielä huutomerkki korostaakseni innostustani! :D

-Meeri

Kommentit

hortonomi (Ei varmistettu)

Kyllähän kasvit puhdistaa sisäilmaa ihan ilman huipputeknologiaakin : ) Nasa on näitä tutkinut ja julkistanut myös listat tehokkaimin ilmaa puhdistavista kasveista. Seinässä kasvit puhdistaa yhtä paljon, kun missä tahansa muuallakin. Luulenpa, että kasvimassan määrä on aika merkitsevä ja voihan olla, että ilman suodattuminen seinän läpi parantaa tehoa, en tiedä. Vaikka kasvit kasvaisivat normaalisti mullassakin, se kannattaa.

merkkari

Kyllä, ehdottomasti puhdistavat! Viidellä viherkasvilla vain ei kuitenkaan kampaamokemikaaleja selätetä ja mullattomuus tuo vielä oman aspektin ilman puhtauteen. Näillä kavereilla on viety homma aivan pikkuisen pidemmälle, suosittelen ehdottomasti tutustumaan nettisivuihin tarkemmin!

Intended Mum

Kuulostaa - ja myös näyttää - todella hienolta! Ja upeaa Naava - tällaisia innovoivia yritysuutisia on aina ilo lukea (tosin feministipuoleni ei voinut olla huomaamatta, ettei johtoon kuulu yhtään naista...).

merkkari

Hehei, hyvä huomio! Mutta pääasia, että uutta (vientituotetta) syntyy, tästä ollaan ylpeitä!

Paula. (Ei varmistettu) http://varikastablogi.blogspot.fi

Näyttää ihanalta! Mä olen myös katsellut yhden ystävän yrityksen viherseinää, mutta jotenkin nyt vasta ymmärsin että tällaisenhän voisi haluta ihan kotiinkin! Ah, tuohon ruokapöydän päälle taulun lailla! <3

merkkari

Kyllä, mäkin haluan! Pitää vaan tulla ehkä vähän pienempää kokoa markkinoille tai just joku seinämalli. Mä koitan vauhdittaa prosessia! :D

LasseS (Ei varmistettu)

Hienoa Meeri, että ensikokemukset ovat olleet positiivisia :) Odotahan kun kasvit vielä sopeutuvat ympäristöönsä parissa viikossa ja saadaan täysi teho irti!

Tulen ensi viikolla tuoliisi istumaan niin jutellaan lisää!

Lasse

PS. R&D kuittaa :)

merkkari

Niin, että tämä ei ole vielä tässä :D Mahtavuutta!!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.