Mitä mieltä kampaajat ovat curly girl -ilmiöstä?

Curly girl -ilmiö on villinnyt Suomen. Suuri osa metodin testaajista on löytänyt hiuksistaan jos jonkinlaista kähäryyttä ja mielipiteitä aiheesta tuntuu riittävän.Mitä kampaajat ovat tästä kaikesta mieltä?

Sivukorvalla kuultu yleinen mielipide vaihtelee innostuneesta ristiriitaiseen ja voin toki puhua lopulta vain omasta puolestani. Mutta metodilla on puolensa.

Fantastista on se, että:

 • Moni on löytänyt uuden innon hiustenlaittoon ja ennen kaikkea terveen näköiset kiharat ovat upeaa katsottavaa!
 • Monet ovat hoksanneet, että hiustenlaitto vaatii aikaa ja vaivaa. Hiukset harvemmin ovat todella hyvin ihan vain yhtäkkiä ja itsestään ja varsinkin suomalainen hiustyyppi vaatii välillä tekemistä ollakseen tuuhea ja näyttävä.
 • Oman hiustyypin merkitys on kirkastunut – omalle hiukselle ja hiuspohjalle on olemassa juuri ne oikeanlaiset tuotteet
 • Jätettävillä  hoitotuotteilla ja muotoilutuotteilla (eli kaikella mitä tulee shampoon ja hoitoaineen jälkeen) on todella merkitystä. Ne ovat itseasiassa koko hiustenlaiton avain, kun mietitään lopputuloksen tekstuuria, tuuheutta, kiiltoa ja pysyvyyttä.
 • Hiusten käsittely muuttuu hellävaraisemmaksi, sillä pienilläkin jutuilla on merkitystä, kun niitä tekee joka päivä. Kovakourainen harjaaminen tai pyyhkeellä takkukasaksi pörröttäminen never did no one no good.
 • Hiustuotteiden valmistajat joutuvat miettimään mitä ainesosia pulloihinsa laittavat, sillä kuluttajista on tullut erittäin tarkkoja ainesosien suhteen. Halvimpien sulfaattien ja säilöntäaineiden jatkuva käyttö on monen hiuspohjalle ja hiuksille aivan liian kuivattavaa, joten on mahtavaa, että tästä äänestetään tekemällä erilaisia valintoja kaupan hyllyllä!
 • Henkilökohtainen mielipiteeni: jättimäärillä silikonia täytetyt tuotteet sopivat todella harvalle suomalaiselle hiukselle, joka on jo valmiiksi sileä ja liukas. Lisäsilikoni tekee siitä vain entistä lirumman, ohuemman ja vaikeammin hallittavan, joten itse odotan ainakin innolla valmistajilta uusia silikonittomia vaihtoehtoja hiustenlaittoon!

Ristiriitaista on se, että:

 • Samalla kun saatetaan olla äärimmäisen tarkkoja yhdestä ainesosasta tai hiusten harjaamisesta, jatketaan hiusten värjäystä ja vaalennusta. Tässähän nyt ei ole mitään järkeä, sillä mikään ei kuluta ja kuivata hiusta kertaheitolla yhtä paljon kuin vaalennus eikä hiusta saa pelkillä tuotteilla enää paikattua takaisin entiselleen. Varsinkin kihara hius on jo valmiiksi hieman kosteusköyhä, joten sen raidoittaminen ilman tätä metodiakin on harvemmin suositeltavaa. Jos miettii esimerkiksi kiiltokäsittelyn sopivuutta omalle hiukselle, niin ei se silikonia sisältävä hoitoaine siinä ole ole se pahis, vaan se hiusväri itsessään.
 • Joillekin hiuspohjille ei sovi pesuvälin pidentäminen liiallisuuksiin tai hiusten”pesu” pelkällä hoitoaineella. Kun tähän yhdistetään vielä valtavat määrät geeliä, hiuspohja voi olla monella aika kovilla. Mikäli hiuspohja siis alkaa metodin myötä kutista, hilseillä tai haista, suosittelen palaamaan normaaliin pesutahtiin.
 • Kampaajien sakset maksavat satoja euroja ja ovat kovassa käytössä erittäin herkkiä tylsistymään. Tästä syystä en ainakaan itse suostuisi leikkaamaan hiuksia kuivana, mikäli ne ovat täynnä muotoilutuotteita ja katupölyä.
 • Tinkimättömään ehdottomuuteen siirtyminen harvemmin toimii millään elämän osa-alueella. Hiustenlaitosta on hyvä myös nauttia eikä yksi päivä sinnepäin tai kerran huonosti harjattu hius saa kaikkea romahtamaan. Mikäli sai metodin toimimaan 20 vuoden ”vääränlaisen” käsittelyn jälkeen, se onnistuu varmasti myös yhden sulfaattishampoolla tehdyn pesukerrankin jälkeen. Meillä on elämäntyylin ja ulkonäön suhteen jo niin paljon painetta ja ulkopuolelta tulevia vaatimuksia, että itse itselleen niitä ei ainakaan tarvitse rakentaa enää yhtään enempää.

Suurimmalla osalla suomalaisista on itseasiassa aika taipuisa hiustyyppi. Se laineilee kosteassa ilmastossa, mutta suoristuu harjatessa ja föönatessa. Kiharuuden ja taipuisuuden eron huomaa usein siinä, että etuosan kevyemmät hiukset kihartuvat nätisti, kun takaosa pysyy suorana. Jos sinulla on tällaiset hiukset ja huomaat, että curly girl -metodi ei oikein tahdo saada takaosaa kihartumaan, suosittelen siirtymään normaalin taipuisuuden korostamiseen ihan vain vaikka suolasuihkeilla!

Ja eikös parasta ole kuitenkin juuri mahdollisuus vaihteluun ja erilaisiin hiuspäiviin? 🙂

Meeri

Kommentit (7)
 1. Ohuilla hiuksillahan toi ei kyllä toimi, varsinkin jos on rasvoittuvat hiukset… Päänahka ei kestä, ainakaan mulla. Olen jo aiemmin siirtynyt kasvivärin käyttöön värjäyksessä ja shampoot on luonnonkosmetiikkaa. Omat hiukseni kihartuvat nyt ihan ilman curly girl-metodia, suolasuihkeella rutistelemalla.
  Ja tykkään kyllä vaihdella tyyliä! 🙂

 2. Joo ei tullut minustakaan curly girl, suuren osan ajasta hiukset näyttivät kamalilta! Silikoniton hoitoaine oli myös liian kevyt vaalennetulle latvalleni. Sen sijaan vähempi harjaaminen ja silikoniton shampoo jäävät käyttöön! 🙂

  1. Hei hyviä juttuja jäi käyttöön! Kannatti siis kokeilla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *