Blondiksi nyt! - Raidoitus vs. kokopään vaalennus

Tilanne on monelle tuttu - vetäistäkö kerralla vaaleaksi kunnon kokopään vaalennuksella vai valitako hitaampi, mutta turvallisempi tapa eli raidoitus? Tarkastellaanpa ensin hieman kummankin toimenpiteen hyviä ja huonoja puolia:

Kokopään vaalennus kerralla

Tehdään laittamalla vaalennusaine tyvestä latvaan kuiviin hiuksiin. Sopii sekä värjätyille että värjäämättömille hiuksille. Ei herkkäihoisille tai helposti suuresta muutoksesta shokeerautuville yksilöille :)

Ylivoimainen etu:

 • Selkeästi vaaleampi lopputulos heti

Ja hankaluudet:

 • Tasaisen lopputuloksen saaminen saattaa olla hankalaa, mikäli hiuksissa on tummia värijäämiä tai oma hius on erittäin tumma
 • Vaalennusaineen vaikutusaika päänahassa ja iho-ongelmat
 • Saattaa olla hankala hallita värin vaikutusta jo hyvin vaaleissa kohdissa (vaalentuvat liikaa ja saattavat kärähtää)
 • Selkeä tyvikasvu jo parin viikon päästä, käyntiväli kerran kuussa
 • Vaalennuskierteestä poispääsy sitten syksyn tullen

Raidoitus vaalennusaineella

Tehdään perinteisten foliolappujen kera, tiheitä ja ohuita raitoja ympäri päätä.

Hyvät jutut:

 • Vaalennusaine ei koske päänahkaan
 • Oma tyvi jää kontrastiksi kasvojen ympärille ja tyvikasvu ei häiritse
 • Lopputulos on yleensä tasaisempi
 • Tummat sävyt seassa tekevät syvyysvaikutelmaa ja saavat hiukset näyttämään runsaammilta
 • Valmiiksi vaaleat latvat voidaan jättää ulos folioista
 • Sekaan jää paljon omaa, hyväkuntoista hiusta
 • Käyntiväliksi riittää 3-4 kuukautta

Kinkkiset puolet:

 • Hyvin vaalea lopputulos saavutetaan vasta 2-3 kerran jälkeen. Ensimmäinen kerta saattaa siis olla pettymys kovasti vaaleutta haluavalle.
 • Jos oma pohjasävy on hyvin lämmin, se heijastaa lämpöä myös vitivaaleisiin raitoihin (toisille kiva juttu, toiset ei tykkää :)

Sattuipa sopivasti, että eräs asiakkaani halusi pitkän omaväri-kauden jälkeen selkeästi vaaleammat hiukset näin kesän korvilla. Sain projektista hienon esimerkin siitä, kuinka paljon normaali 7-tummuinen hius vaalenee parin raidoituskerran aikana.

Ekalla raidoituskerralla tehtiin tiheää raitaa koko pää täyteen, toisella kertaa panostettiin pääliosan raidoitukseen vaaleuden maksimoimiseksi. Raidoituskertojen välillä on pari kuukautta. Alemmasta kuvasta näkyy hyvin se, mitä tarkoitan oman lämpimän pohjasävyn heijastumisella vaaleisiin raitoihin. Kolmannella raidoituskerralla viimeisetkin lämpimät vivahteet alkaisivat olla historiaa, mikäli sellaista lopputulosta haluaisi hakea.

Toki on olemassa kolmaskin keino, liukuvärimäisempi Freelights-värjäys (makeover täällä). Se sopii jo melko vaalealle hiukselle ja freelightsien kanssa tyviväriongelmat voi unohtaa aivan tyystin, sillä tyveen jää selvästi omaa tummuutta ainakin 5 sentin matkalle.

Vannotko sinä kokoblondin vai raitojen nimeen? Oma mielipiteeni taisi jo vaivihkaa käydä ilmi rivien välistä :)

-Meeri

Kommentit

,.. (Ei varmistettu)

Tässä tapauksessa ennen-kuva on parempi- harvinaista.

merkkari

Mutta kyllä vaan vaihtelu virkistää ja näyttää freshiltä! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä taas tuo keskimmäinen ensimmäisen raidoituksen jälkeinen kuva on täy-del-li-nen! Aivan ihana sävy. Sopivan luonnollinen, mutta kuitenkin lähtötilannetta raikkaampi. Itse olisin jättänyt siihen, enkä lähtenyt enempää vaalentamaan, mutta tietty jokainen tahtoo omaan tukkaansa mitä tahtoo! Kaunis blondi on lopputuloskin!

merkkari

On kyllä tosi luonnollinen! Mutta hyvinkin vaaleasta pääsee takaisin vastaavanlaiseen raidoittamalla taas pikkuisen tummaa sekaan. Vaaleana on hyvä olla :)

tuccakriisiä (Ei varmistettu)

Mitä ehdottaisit/neuvoisit kun omaan vaaleat hiuksddt luonnostaan mutta minulle vaalennettiin hiuksia ja nyt ne on aikalailla vetyp.vaaleat. haluisin väristä vähän kylmemmän sävyisen, uskaltaisinko vetäistä jtn silver naamiota? pelkään vaan et entäs jos just vaalennettuihin imee sen harmaan? tai olisko parempi viel käydä kampaajal?

merkkari

Ei varmaan yllätä, mutta suosittelen ehdottomasti kampaajaa. Ettei vaan käy niin, että tukka heittää omista kokkailuista vaikka vihreäksi ja sitten kampaajalla vasta onkin hommaa :/

heiskanen (Ei varmistettu)

Hiusten omistaja on ainakin ikionnellinen ja hiusten ansiosta kesäfiiliksissä! Vaikka kieltämättä ei tuo ennen kuva näytä niiiin tunkkaiselta kuin olo oli silloin kuvanottohetkellä. :D Kiitos vielä Meeri! :)

merkkari

Ihanaa kuulla! On se vaan ihanaa huidella kesä kunnon kesätukalla! :D

heiskanen (Ei varmistettu)

No on! Ihanaa kirmata kesälaitumilla uudella harjalla! :D

Kommentoi