Eikö luonnonkosmetiikan shampoo pese kunnolla?

Ostit ihanalta tuoksuvan ja kalliin luonnonkosmetiikan shampoon, mutta kotona et tunnu saavan sillä hiuksia puhtaaksi? Mikäli olet juuri siirtynyt synteettisistä hiustuotteista luonnonkosmetiikkaan, kyse saattaa olla hiuksiin kertyneistä muotoilutuote- ja silikonijäämistä - ei siis ole välttämättä siitä, että uusi shampoosi olisi surkea.

Yleensä vaihtaminen synteettisestä shampoosta luonnonkosmetiikkaan onnistuu kivuttomasti jo ensimmäisestä pesusta, mutta on hiuksia, jotka vaativat pienen, mutta ärsyttävän detox-jakson. Vaikka et olisi käyttänyt koskaan mitään muotoilutuotteita, se normaali silikonihoitsikkakin on saattanut kertyä hiuksiisi. Toisissa tuotteissa on niin vahvoja ainesosia ja toiset hiukset taas imaisevat ne itseensä tehokkaasti.

Detox-vaihe saattaa kestää kuukaudenkin, mutta suosittelen menemään sen läpi vaikka hampaat irvessä. Shampoolla voi tehdä vaikka tuplapesun, joka tekee puhtaampaa jälkeä ja tehostaa silikonijäämien kuoriutumista hiuksesta. Vaiva on todella sen arvoista, sillä lopussa odottaa ihanan puhtaat, tuuheat ja kiiltävät hiukset ilman haitallisia kemikaaleja!

Jos käyt läpi detox-vaihetta, unohda ainakin hetkeksi vahvat synteettiset muotoilutökötit, sillä taistelusta saattaa yhtäaikaa käytettynä tulla ikuinen. Itse käytän satunnaisesti myös ihan normaalituotteita eivätkä ne aiheuta mitään ongelmia pesuvaiheessa. Ja kyllähän se jumalattoman likainen ja kuivashampoolla kuorrutettu tukka täytyy melkein pestä kahteen kertaan ihan tavallistakin shampoota käytettäessä, mikäli sen puhtaaksi haluaa saada.

Pestessä kannattaa myös muistaa, että moni luonnonkosmetiikan shampoo tarvitsee roimasti vettä. Sitä voi vaikka lisätä pikkuisen kesken pesun, jos tuntuu, että shampoo ei leviä kunnolla.

Jos taas olet käyttänyt jo pitkään luonnonkosmetiikkaa ja uusi shampoosi ei tunnu toimivan alkuunkaan, kyseessä saattaa olla shampoo, joka ei vain ole paras valinta sinun hiuksillesi. Ihan niin kuin normikosmetiikassakin saattaa käydä. Ja kummastakin kategoriasta löytyy myös oikeasti tuotteita, jotka on vain tehty liian halvalla, joten kyllä sitä suttakin saa kaupasta :D

Tsemppiä näihin projekteihin toivottelee kuvissa esiintyvään Less is More -sarjaan syvästi rakastunut
Meeri

Kommentit

Sarppa (Ei varmistettu)

Sisältääkö kaikki markettishampoot silikonia ja millä nimellä silikoni löytyy esim. juuri shampoopullon ainesosaluettelosta?

merkkari

Sekä marketti- että kampaamotuotteet todennäköisesti sisältävät, ellei siitä ole erikseen toisin mainittu. Karkkipäivä-blogissa on loistava koonti silikonien käytöstä ja nimityksistä purkeissa. Juttu täällä.

MillaMarjaana (Ei varmistettu)

Mulla on ollut käytössä Less is moren Cajeput-shampoo ja jonkun toisen niminen hoitoaine nyt reilun kuukauden. Hiukset on alusta asti tullut kyllä puhtaaksi, mutta pesua seuraavana päivänä usein päänahka rupeaa kutisemaan ja hilseilemään, mitä ei ole ennen synteettisillä käynyt. Tietysti ilmakin on ollut nyt kuiva. Osaatko sanoa, onko tässäkin kyse detox-vaiheesta vai eikö shampoo sovi minulle? Hoitoaineen ostin, kun ajattelin että jos pelkkä shampoo kuivattaa liikaa, mutta en oikeastaan ole huomannut eroa.

merkkari

No voehan! Itse en ole törmännyt vastaavaan ongelmaan, mutta laitan asiasta kyselyä maahantuojalle ja palaan tähän!

lähmäpää (Ei varmistettu)

Olen jo vuosia käyttänyt silikonitonta shampoota ja hoitoainetta. Ainakin vuoden verran olen pessyt pelkällä shampoolla ja jättänyt kaikki hoitoaineet pois. No okei, talviaikaan käytän XZ-Muumi suihketta hiusten harjaamisen yhteydessä, mutta sehän on silikonitonta.
Tänä syksynä ostin Urtekramin laventelishampoota koska kyllästyin synteettisiin shampoisiin jotka tuntuvat pesevän nitisevän puhtaiksi, mutta kuitenkin seuraavana päivänä pää tuntuu lähmäiseltä.

Urtekramia käytettyäni jo viikon päästä huomasin, että hiuksia harjatessa harjaan (tangle teezer) jää valkoista möhnää ja hiusten lähmäisyysongelma tuli takaisin. Vaikka miten pienensin shampoon määrää ja huuhtelin hiuksia iäisyyden sama valkoinen möhnä löytyi pesun jälkeisenä päivänä harjasta ja parhaimmillaan heti pesun jälkeen. Luonnollisesti pesen hiusharjani heti käytön jälkeen etten vain levittele möhnää takaisin päähän.

Onko siis kyse tuosta detoxista vai onko Urtekram vain epäsopiva minulle?
Vuosi sitten kokeilin pelkkää Marseille-saippuaa hiusten pesuun ja siinäkin ilmeni tuo valkoinen möhnä. Voiko olla niin että minun hiuslaadulleni ei vain sovi shampoo jossa on saippuaa?
Lisähuomiona se että olen iltasuihkuihmisiä ja on pakko myöntää että aina ei hiukset ehdi läpikuiviksi kuivua... Onko hankittava fööni tai siirrettävä pesua aikaisemmaksi?

merkkari

No onpas outo reaktio, varsinkin kun Marseille-saippuassa ja Urtekramin shampoossa näyttävät olevan aikalailla eri ainesosat. Voisiko kyse olla jostakin kalvonmuodostajasta, jota normishampoossasi on? En kyllä osaa tähän tämän tarkemmin vastata.

Ellet ole ihan kikseissä hiusten lookista aamulla, niin ehkä siinä tapauksessa pesisin tukan hiukan aikaisemmin. Ainakin ilmavuus säilyy yleensä hieman paremmin, kun ei mene märällä päällä nukkumaan :)

keltahapsi (Ei varmistettu)

Aloitin luonnonkosmetiikan Urtekramin sarjasta ja paksuun ja helposti rasvoittuvaan hiuslaatuuni rose-sarja oli paras. Luonnostaan maantienharmaat värjäämättömät hiukset ovat latvasta kullankeltaiset, osittain raidoitetut, osittain auringonvaalentamat. Huomasin kuitenkin jotain erityistä kun vaihdoin rose sarjan brown sugar sarjaan, sillä aivan kuin hiuksieni sävy olisi kirkastunut? Olen myös huomannut sen, että runsaansi silikonia sisältävät hiuksiin jätettävät hoitoaineet saavat hiukset tunkkasen keltaisiksi, jopa oranssihtaviksi.

merkkari

Onpas mielenkiintoista! Onhan niissä varmasti eroja, värin kirkastus on mahtava bonus.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.