Ensiaskeleet kasvivärien maailmaan

Pitkää suostuttelua Raija ei tarvinnut, kun ehdotin hänelle testipäänä oloa ensimmäiseen oikeaan kasvivärivärjäykseeni. Suhtaudun aiheeseen valtavalla innolla ja kiihkeydellä, sillä kasvivärjäyksellä saa oikeasti todella terveet, kertakaikkisen upeat hiukset ja täysin oman elimistön ja hiuksen terveyden ehdoilla. Koska Raija on jo vuosia pysynyt samoissa sävymaailmoissa ja toiveena oli lämmin ruskea, ajattelin, että tämä on turvallinen pää kokeilla. Ja niinhän se oli :D

Sinne se ihanan oljentuoksuinen kasviväriseos pääsee pian lämmittelemään hupun sisään. Ymmärsin välittömästi väriä levittäessä erään kirjailijan puheet siitä, kuinka kasvivärjäys on syvästi maadoittava kokemus. Tässä mennään takaisin perusasioihin, maan syliin.

Lähtötilanne oli valmiiksi kauniin värinen, ehkä hieman kesän haalistuttama. Lopputulos oli rikas ja runsas punertavan ruskea ja valtaisa terve kiilto yllätti meidät kummankin.  Jälkituoksu toi mieleen saunavihdan, olo sen syleilyssä oli turvallinen ja rento.

Eikä se kiilto ollut hävinnyt mihinkään edes parin päivän kuluttua. Punertavuus suorastaan kukoistaa auringossa ja hius näyttää ja tuntuu terveeltä.

Olin aikaisemmin lätkinyt ainoastaan omaan päähäni lähes väritöntä sennaa ja nyt olen itseopiskellut kasvivärejä kirjoista ja ekokampaajakollegoilta kyselemällä. Yritin osallistua kasvivärikurssille keväällä, mutta se valitettavasti peruttiin lyhyellä varoitusajalla. Tällä hetkellä ihan ekokampaajakoulutuksen lisäksi juuri muuta koulutusta aiheesta ei ole saatavilla, joten pitääpä ehkä suoriutua tästä koulunpenkille. Tältä tieltä ei nimittäin ole paluuta.

Teen tällä hetkellä kasvivärejä ainoastaan tarkkaan valikoiduille ja yllytyshulluille vakioasiakkailleni (ja aion ehkä myös ylipuhua äitini), joten aiheesta innostuneita kehotan ottamaan yhteyttä ekokampaamoihin. Suosituksena vaikkapa entinen työpaikkani Hiushuone Stage, jossa ihana Elina tekee näitä hommia isolla sydämellä!

Hullaantuneena,
Meeri

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen vuosi sitten luopunut kokonaan hiusten värjäämisestä kemikaalikuormaa vähentääkseni. Tavallaan olen rakastunut omaan luonnolliseen väriini, joka on päässyt kasvamaan pitkän värjäilyn jälkeen esille. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että kaipaisin omaan vaaleaan punertavanruskeaani jotain syvyyttä... uskaltaisikohan kokeilla kasviväriä? Onko ne lopputulokset kovin arvaamattomia?

merkkari

Jos lähtökohtasi on jo punertavanruskea ja se on myös toivesävysi, niin uskoisin, että olet todella turvallisilla vesillä kasvivärien suhteen. Rohkeasti vain!

Nemppa (Ei varmistettu)

Olenkin odotellut milloin alat tekemään kasviväreillä! Itse siirryin kasviväreihin ja luonnonkosmetiikkaan 4 vuotta sitten. Kampaajani innostamana :) Kasvivärit tarttuvat parhaiten ja tuovat odotetun lopputuloksen jos siirtyy myös shampoossa ja hoitoaineessa ennen kasvivärien käyttöönottoa luonnonkosmetiikkaan. Kun itse vaihdoin aineet luomuksi, kävi juuri niin kuin kampaajani varoitteli; hiukset rasvoittuivat todella vahvasti muutaman kuukauden ajan ja aluksi tuntuivat takkuisilta. Tämä johtui siitä että kaikki kemikaalit olivat tukkineet päänahkaa ja kun kemikaalien käyttö loppui, kaikki töhnä alkoi puskea pois päänahasta. Muutaman kuukauden detoxin jälkeen hiukset ovat terveet, kiiltävät ka pesuväli on useita päiviä aiemman 1-2 päivän sijasta! Tämmöinen alku itsellä kasvivärien ja luonnonkosmetiikan maailmaan :) Suosittelen kaikille! Kasvivärillä ei tule edes juurikasvua, kun väri pikkuhiljaa haalenee.

merkkari

Hahah, onpa hauskaa, että sielläkin on jo odoteltu! :D Itsellä siirtyminen luomuun tapahtui täysin kivuttomasti ilman mitään ikäviä välivaiheita, mutta kuvailemasi kaltainen detox-vaihe on myös yleinen. On se vain sen arvoista kuitenkin, kun sen yli pääsee! Taidanpa kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksensa.

Kukkis (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt nyt yli 2 vuotta luonnonmukaisia hiustuotteita. Joudun pesemään hiukset joka päivä. Koska on odotettavissa, että kemikaalit ovat poistuneet ja rasvoittuminen loppuu tällä vauhdilla?

merkkari

No kemikaalit ovat varmasti jo poistuneet, kyse taitaa olla jostakin muusta. Myös luonnonkosmetiikan kanssa voi käydä samoin kuin synteettisen kanssa, jos hiuspohjan totuttaa tiheään pesuväliin. Joskus siitä vain pitää opetella väkisin pois ja sietää kinkkinen siirtymävaihe. Hiuspohja on siis tottunut siihen, että se pestään joka päivä, josta syystä se kiihdyttää talintuontantoa suojellakseen itseään. Usein tässä on vielä ongelmana se, että ongelmaan hankitaan ehkä liian kuivattavia volyymishampoita, joka saattaa myös osaltaan lisätä tuota hiuspohjan hätähuutoa. Toki ongelman voi aiheuttaa jokin muukin asia, mutta tämä on ehkä yleisin.

mystery
Vision One

Eikö olekin niin että vaaleaan tukkaan nää ei toimi? Harmi sinänsä!

merkkari

Toimii toki! Jos haluaa hieman tummempaa niin matka pysyvään väriin vain saattaa olla vähän pidempi.

Ninneri (Ei varmistettu)

Osittain juttuun liittyvä ja toisaalta liittymätön postaustoive: bongasin tuolta hiushuone Stagen nettisivuilta energialeikkauksen ja menin sitten googlaamaan mistä ihmeen hippihommasta siinä on kyse. Kävi ilmi ettei se ehkä ole hippihommaa kuitenkaan: itseasiassa tommonen "leikataan hiukset sen mukaan miten ne luonnollisesti asettuvat" on todella mielenkiintoinen ja tavallaan hyvin looginen ajatus (luin lisää täältä: http://www.ekoletti.fi/tyomme/energialeikkaus/).
Voisitko tehdä aiheesta postauksen? Ootko itse koskaan kokeillut vastaavaa? Voiko noi mainoslauseet ("Energialeikkauksen jälkeen hiukset tuntuvat luonnollisilta, ilmavilta, paksuimmilta, elävimmiltä ja toisilla jopa taipuisimmilta.") oikeasti olla totta?

Kiinnostaisi kuulla tuosta enemmän :)

merkkari

Joo, se on mielenkiintoinen aihe, jota en valitettavasti uskalla postauksen laajuudessa käsitellä, koska minulla ei ole siitä mitään kokemusta eikä tietoa. Pitää kyllä perehtyä sen teoriaan ja tutkia, että mistä on kyse..

Ninneri (Ei varmistettu)

Täytyypä poiketa johonkin energialeikkauksia (aaaargh toi nimi kyllä nostaa mun niskakarvat pystyyn :D) tarjoavaan kampaamoon juttusille, tää vaikuttaa tosi hyvältä idealta :)

iidis
Varpain jaloin

Suuri sydän Hiushuone Stagen Elinalle!!! Käyn melko harvoin kampaajalla, koska suurimman osan elämästäni olen poistunut aina itkua pidätellen enkä sen vuoksi ole oppinut tapaa. Sitten siskoni esitteli minulle Elinan, joka osasi heti leikata hiukseni täydellisesti ja persoonaani kunnioittaen. Kuin tilauksesta Elina silloin myös aloitti ekokampaajakoulutuksen, sillä olin hieman aikaisemmin jo vaihtanut luonnonkosmetiikkaan. En ole enää suostunut kenenkään muun penkkiin. Kasvivärjäyksistä minulla on vain hyvää sanottavaa ja suosittelen lämpimästi myös Elinan tekemää merilevähoitoa. Hiukset tuntuivat hoidon jälkeen ihanan pehmeiltä ja jotenkin elävämmiltä, vaikka olivat ennen hoitoa karkeat ja kesän kuivattamat. Myös hiusten kiilto oli upea.

merkkari

Elina on ihana <3

leena knuuttila (Ei varmistettu)

Shalom rauhaa ja iloa kaikille!

merkkari

Namaste!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.