Folkin kampauskoulutuksen satoa

Olen ottanut töissä jokakeväiseksi perinteeksi pitää Folkkilaisille kampauskoulutuksen tulevan kesän morsiamia silmällä pitäen. Päivän aikana tehdään pari viime aikojen halutuinta lookkia ja yksi villi kortti. Keräilen jokaista kampausta varten mood boardit, joista jokainen voi lähteä mukailemaan omannäköistään (ja asiakkaansa näköistä) kampausta samalla kun koitan antaa vinkkiä parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Tämän hetken tyyli (ja yleisesti ottaen myös Folkin tyyli) on rento, huoleton, mutta silti juhlava. Hiuslakat ja hiussuortuvien hirttäminen ovat ainakin tällaisinä treenipäivinä pannassa viimeiseen asti, pörröä saa näkyä, mutta tärkeimmistä linjoista ei tingitä. Näitä ovat ainakin pään muoto, kampauksen suhteet, jakausten näkymättömyys ja symmetrisyys. On yllättävän hankalaa tehdä rennolta ja huolettomalta näyttävä kampaus, josta tipahtelee juuri oikea määrä irtohiuksia ja joka kuitenkin pysyy koko päivän!

Seuraavassa kuvasatoa päivän vilinästä, olkaattes hyvät:

Päivän ensimmäinen kampaus oli eläväpintainen niskanuttura, rennolla ranneliikkeellä pyöräytettynä ja ilman lisähiuksia tai valkkeja:

Päivän villi kortti oli yllättävän nopea ja helppo faux mohawk, jossa on potentiaalia vaikka rohkeampien kaasojen päähän. Mohikaanin luonnetta saa muuteltua pylpyröiden tiukkuutta ja siisteyttä säätelemällä:

Klassisesta chignonista sai aikaiseksi superelegantin espanjalaisnutturan tai rennomman ja etuosastaan valuvamman simppelin version:

Päivä oli huippu. Kiitos kaikille malleille ja meidän innokkaille kampaajille!

Löytyykö kampausten seasta suosikkia??

-Meeri

Psst! Viime vuoden kampauskoulutuksesta voi käydä lukemassa täältä.

Kommentit

Santeri (Ei varmistettu)

Kampaukset ovat todella kauniita, mutta mietin vain niiden kestoa esimerkiksi kovassa tuulessa. Kampauksista kuitenkin on jo jätetty suortuvia roikkumaan, niin mitenkäs paljon niitä roikkuu sitten loppupäivästä :D Ja millä korvaatte hiuslakan pitävän vaikutuksen viimeistelyssä, jos ette sen käytöstä juurikaan pidä :)?

merkkari

Kiitos! Osasinkin odottaa tätä kysymystä :) Toki käytämme aina morsianten viimeistelyyn hiuslakkaa. Harjoitustilanteessa se kuitenkin  jätetään minimiin, koska jos sen varaan jättää kokonaisuuden pysymisen, niin sitten ollaan väärällä tiellä. Se on varmaankin sen 3/4 osaa ajasta vievä pohjatyö ja muutamat tekniikkajutut, joilla nuo haituvat pysyvät aisoissa. Tottakai kovassa tuulessa on riskinsä, ja haituvia haluavan morsiamen kanssa punnitaan, että kuinka paljon näitä riskejä otetaan. Välillä on valittu sliikimpi kampaus rennomman tyylin edelle, kun hääpäivä on osoittautunut tosi tuuliseksi ja parhaassa tapauksessa pitäisi vielä taittaa matka saareen lautalla. Mutta aika hyvin morsiamet kyllä ymmärtää nämä riskit ja aika moni myös toivoo, että päivän mittaan kampauksesta saisi muutama hahtuva tipahdellakin! Kokemukseni mukaan normipäivänä näin ei kuitenkaan hirveästi ole käynyt, vaan kampaukset todella ovat pysyneet tuollaisina koko päivän :)

mari w (Ei varmistettu)

Kaikki ihania mutta muhun iski tällä kertaa eniten toi feikkimohikaani! Voi kun olisi jotkut mageet juhlat tiedossa niin tulisin heti teikkiksen tuoliin laittamaan sellaisen :)

merkkari

Eiks ookin hieno! Innostuin itekin siitä eniten, viimeistään siinä vaiheessa kun purin kuvat kameralta :)

Kiiki (Ei varmistettu)

Luin 6/13 kirjoittamasi postauksen lämpösuojista ja kysyisinkin että jos ei halua ihmeempää rakennetta hiuksiin ja välttelee silikoneja muutenkin niin onko ihan ok föönailla tukka kuivaksi ilman mitään tuotteita? Olen haksahtanu lämpösuojiin aiemminkin mutta ne tuovat liikaa rakennetta ohuisiin hiuksiini ja välillä föönaamisesta jää "kulmia" hiuksiin. Lisäksi useat lämpösuojat sisältävät karttamiani silareita. Ja jos föönaa ilman aineita niin onko esim. säännöllinen jojobaöljykäsittely riittävä latvoille? Kaikissa teollisissa tuntuu olevan dimethicone listassa >:(

merkkari

Tutustuhan luonnonkosmetiikan tuotteisiin! Rakastan suunnattomasti Less is Moren Tangerine curl balmia, jota käytän suoriin hentoihin latvoihini aina föönin alle. Tuote sisältää kosteuttavia ja pehmentäviä öljyjä ja tuoksuu ihanan yrttiselle. Edes pieni määrä kosteuttavia ainesosia on aina parempi kuin ei yhtään, varsinkin, jos föönaa useamman kerran viikossa.

Kiiki (Ei varmistettu)

Kiitos paljon! Menee kokeiluun :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.