Harjat pesuun - kattava kuurausopas

Koska viimeksi pesit hiusharjasi? Aika monella voisi olla korkea aika tehdä se viimeistään nyt. Tässäpä perusteluni:

  • Harjoihin ja kampoihin kertyvät irtohiukset ovat supersuloisten bakteerien lämpöisiä pikkupesiä - nam! Erityistä herkkua niille on hiuspohjasta ja hiuksista irtoava tali, mums mums.
  • Juuri pestyt ja ilmavat hiukset lässähtävät kauniisti, kun niitä harjaa muotoilutuotteilla ja talilla kuorrutetulla harjalla - miten helppoa!
  • Seuraava pesukerta koittaa varmasti nopeammin, kun jatkat tukan harjailua aamuin illoin bakteeritalikuivashampoohiuslakkaharjalla. Kuinka me kaikki rakastammekaan hiustenpesua!

RYHDIKKÄÄN HARJANPESIJÄN UUDET RUTIINIT

  • Irtohiukset poistetaan harjoista ja kammoista välittömästi jokaisen käyttökerran jälkeen. Irtohiukset laitetaan aina roskikseen, ei koskaan wc-pyttyyn!
  • Mikäli takkuharja on yleisin käyttöharjasi, homma on helppoa! Takkuharjan voi huuhdella vedellä useamman kerran viikossa, erityisesti kuivashampoon harjailun jälkeen. Kuivashampoo jättää harjan pölyiseksi, joka irtoaa hiuksiin seuraavalla harjauskerralla (erityisesti, jos harjaat seuraavalla kerralla kosteita hiuksia).
  • Sopiva pesuväli riippuu käyttämiesi muotoilutuotteiden määrästä sekä hiustesi rasvoittuvuudesta. Toisille riittää kerran kolmessa kuukaudessa, toisten tarvitsee pestä harjat parin viikon välein.

STEP-BY-STEP HARJAPESU

Irroita irtohiukset piikkikammalla

Laita harja likoamaan veteen, jossa on astianpesuainetta. Puolesta tunnista pariin tuntiin riittää.

Hankaa harjan piikkejä kostealla liinalla (tai niin kuin täällä kampaamossa - harjojen omalla tiskiharjalla, en tiedä onko tällaiselle ihan kotioloissa tarvetta :D)

Huuhtele ja ravistele ylimääräinen vesi pois. Voit myös kuivailla harjaa pyyhkeen kanssa.

Jätä harja pyyhkeen päälle kuivumaan

Ongelmaiselle päänahalle ja laiskalle pesijälle (ja bakteerikammoiselle) voi olla avuksi suihkutettava desinfiointiaine, jota käytetään pesujen välissä. Kicksiltä löytyy mahtava sivellinten pesuun tarkoitettu desinfiointispray, joka ei jätä harjaa tahmaiseksi.

Mikäli tuntuu, että jokin hiuslakka tai vaha ei vain irtoa harjasta kunnon kuurauksenkaan kanssa, suosittelen ehdottomasti vaihtamaan lakkaa ja vahaa! Voidaan vain arvailla mitä tällaiset tuotteet tekevät hiuksille.

Ja näin helposti on kaikki putsblank! Kuinka moni lupaa ryhdistäytyä tämän asian kanssa? :D

-Meeri

Kommentit

abcd (Ei varmistettu)

Postauksen innoittaman kävin tutkimassa omia harjojani ja hyvä ettei laatta lentänyt! Yhh, kunnon pesun paikka, kiitos selkeistä ohjeista :) Olenkin ihmetellyt muutaman kuukauden ajan mistä suoristusrautaani kerääntyy sellaista omituista töhnää, mutta sekin mysteeri ratkaisu kun harja oli täynnä samanlaista töhnää! Iso peukku tällaisille postauksille, jatkossakin voi kertoa ohjeita miten huoltaa hiustenlaitto välineitä. Uskaltaako esim. suoristusraudan kankaista suojapussia lähteä pesemään missä? Sekin on vähän ehtinyt pölyttymään, mutta jostain syystä en ole itse uskaltanut tarttua haasteeseen ja koittanut minkälaista käsittelyä se kestää.

merkkari

Mahtavaa, että postauksesta oli hyötyä! Laitan välinehuoltopostauksen korvan taakse, kiitos vinkistä!

Paula. (Ei varmistettu) http://varikastablogi.blogspot.fi

Hyvä postaus! Minähän olen niin laiska, etten käytä muuta kuin tangle teeseriä ja kampaa, joten niiden putsaus on ollut aika yksinkertaista. Mutta mua kiinnostaa myös esim tuon nimenomaisen suoristusraudan putsaus, koska siihen jos mihin kertyy töhnää!! Millä ihmeellä sen siitä uskaltaa putsata?

merkkari

Jes, palaan asiaan! :) :)

LemonJuice (Ei varmistettu)

Mulle on tullut harjojen pesusta jostain syystä ihan rutiini. Vaikka käytän varsin vähän muotoilutuotteita, niin kyllä niihin harjasten juuriin kaikkea pölyä kertyy, vaikka hiukset nyppäseekin pois harjauksen jälkeen.

Mä pesen harjat sen verran usein, että ei ole tullut mieleenkään liotella niitä, muuten teen samalla tavalla. Pesuharjana mulla on sellainen hiusharja, joka oli aikoinaan "hutiostos" eli en tykännytkään siitä. :D Mutta, tuota liottamista jäin ihmettelemään - tulee mieleen, että eikö parin tunnin liottamisella lähde jo harjakset/piikit irtoilemaan? Mä olen aina kuvitellut, että niissä on joku liimaus.

merkkari

Joo, liottamisen voi hyvin skipata, mikäli pesurutiinit toistuvat usein! Harvemmin pestynä liotus on melkeinpä tehtävä, sillä töhnää ei vain saa muutoin irti. Hyvä harja ei pienestä liotuksesta hätkähdä! (nimim. liotan niitä kampaamolla jatkuvasti ja hyvin toimii) :)

Näin.. (Ei varmistettu)

Mä käytän luonnonharjasta ensin ja sitten muotoiluun toista harjaa. Harjoja pesen melkein viikottain, kuumaa vettä ja saippuaa ja harjaan kahta pestävää harjaa toisiinsa. Puuvartiselle luonnonharjasharjalle ei taida liottaminen sopia.

merkkari

Oi mahtavaa, oletpa ahkera! :) Liottelen myös puuharjani täällä kampaamolla, mutta olet kyllä oikeassa siinä, että se saattaa herkemmin ottaa itseensä. Toisaalta ne on kyllä melko kyllästettyä puuta ja käyvät läpi kovan rääkin jo tekovaiheessa, mutta harjoissa on paljon eroja! Joten jos epäröi liotusta, niin sen voi hyvin jättää puuharjojen kohdalla väliin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.