Hiukset märkinä nukkumaan - täyskielto!

Jos kampaajana saisin yhden ainoan asian muuttaa ihmisten hiustenhoitorutiineissa, se olisi ehdottomasti hiusten pesun siirtäminen illasta aamuun! On pikkiriikkisen turhauttavaa, että leikkaukselta vaaditaan, että aamulla peilistä kurkkaa ihana iso kuohkea tukka, joka laskeutuu upeasti ja nousee takaraivolta ja kääntyy edestä sisäänpäin :) Näiden juttujen eteen pitää nähdä pikkuisen vaivaa!

Valtavan suuri osa ihmisistä menee nukkumaan pää märkänä, koska ehkä illalla tuli urheiltua ja tukka piti pestä. Föönaus tässä vaiheessa tuntuu ylivoimaiselta. Ja onhan se totta, että hukkaanhan se föönaus yötä vasten menee. Ja aamulla kirotaan, kun on ihan hirvee tukka.

Onhan tässä onneksi hyviäkin puolia, sillä märällä päällä nukkumaan mennessä...

 • Peti on täynnä lempiystäviämme pölypunkkeja, jotka rakastavat ahnaasti kuumaa ja kosteaa tyynyämme, suukottelevat poskille ja kietoutuvat kaulaan. Ei enää koskaan yksinäisiä öitä!
 • Kun hiukset liiskautuvat ihanasti päänahkaan kiinni (parhaassa tapauksessa toispuoleisesti) ja hankautuvat koko yön ja seuraavan päivän pitkin hiuspohjan talia, rakastamamme hiustenpesu on taatusti edessä taas seuraavana iltana!
 • Jos oikein lykky käy, hiukset ovat vielä aamullakin kosteat ja hiuspohjamme kiittää, kun on taas saanut levätä turvallisesti ylikosteassa ja lämpimässä tilassa 10 tuntia, tiivis hiusmatto ympärillään. Hiuspohjan ongelmat johtuvat todennäköisesti hormonitoiminnasta, eivät suinkaan mitenkään tästä.

Vitsailut ja provosointi sikseen, sillä ihan oikeasti hiustenpesu aamulla on maailman helpoin tapa näyttää hyvältä! Oma rutiinini on seuraavanlainen:

 1. Hiustenpesu
 2. Tukka turbaanin sisälle
 3. Rasvailut ja pukeminen
 4. Märkien hiusten harjaus
 5. Aamari
 6. Meikki
 7. Hiusten föönaus

Kun hiukset saavat kuivua itsekseen parhaassa tapauksessa tunninkin ajan, loppuföönaus kestää suurimmalla osalla ihmisiä korkeintaan viisi minuuttia! Uskallan väittää, että superpaksuhiuksisillakaan aikaa ei yli 15 minuutin mene, sillä kyllä ne kampaamossakin föönataan alusta loppuun 20 minuutissa. Saattaa jopa olla, että aamulla littanan kauhutukan kanssa taisteluun menee vähintään yhtä paljon aikaa, kuin föönaukseen olisi mennyt. Ja koska aamuisin föönin alle tulee käytettyä myös muotoilutuotteet ja muut vaahdot, niin lopputulos on todella ilmava ja kestää puhtaana paljon pidempään! Itse pesen joka toinen aamu eikä se todellakaan tunnu työläältä.

Ja heille, jotka jäivät miettimään urheilun hiostamaa tukkaa, suosittelen puntaroimaan onko se päänahka ihan todella hikeentynyt ja vaikka kokeilemaan miten se reagoi, jos pesun siirtää aamuun. Kuivunut ja kevyesti hikeentynyt hiuspohja on todennäköisesti korkeintaan samalla viivalla, kuin nukkumaanmeno märillä hiuksilla. Itse voin käydä saunassakin ilman hiustenpesua, ei mitään ongelmaa. Hah, yksi kaveri muisti tämän tavan vuosien takaa, koska oli ihmetellyt, että miten joku voi käydä saunassa ilman hiustenpesua. Onneksi olen tavannut paljon vertaisiani sen jälkeen :D

Mitä luulette, meneeköhän tukkaidolimme ruotsalaiset tai ranskalaiset naiset märillä hiuksilla nukkumaan? Joten vetoan koko Suomen katukuvan puolesta, meillä on aikaa tähän! :D :D

-Meeri

Ps. Teille, jotka pesette ja föönaatte syystä tai toisesta iltaisin, well done!

EDIT: PPS: Luonnonkiharaiset voivat skipata koko postauksen, sillä föönaamatta paras. Mutta jos illalla on aivan pakko pestä, niin kehotan silti miettimään kuinka varjella tyynyä kosteusvaurioilta! :)

Kuva: www.skymetweather.com

Kommentit

Eikö märkien hiusten harjaus ole nounou?  Ystävälle oli kampaaja näin sanonut. Itsehän en siitä välitä vaan harjaan märkänä. Ja menen nukkumaan hiukset märkänä, kuiva pyyheliina tyynyllä. 

Vaihdoin lakanat ja aamulla pyyhin kasvoja vanulapulla ja ihmettelin miksi vanulappu menee siniseksi. Lakanat ilmeisesti päästävät vielä väriä. Märillä hiuksilla siihen ja olis varmaan tyynykin sininen tyynyliinan alla.

Täytyy nyt alkaa föönaamaa hiukset aamulla kun sitä varten hiustenkuivaaja ostettu.

Mahdoton Nainen

Mäkin harjaan tukan märkänä. En ikinä saisi sitä kuivana selväksi jos en harjaisi vielä kosteana :/

merkkari

Joo, on totta, että märkänä hius venyy ja vaurioituu harjauksesta helpommin kuin kuivana. Mutta kun ei sitä oikein harjaamattakaan voi jättää... Harjaan itse hiukset kerros kerrokselta takkuharjalla enkä koe, että ne olisivat yhtään tästä rasittuneet. Takkujen auki repiminen märkänä on eri juttu, silloin kannattaa miettiä esim. hoitoaineen vaihtoa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pitkän tukan voi selvitellä jo suihkussa sen pesun jälkeen vaikkapa Tangle Teezerillä samalla, kun huuhtoo hoitoainetta pois - tällöin tukan läpi valuva vesi lisäksi avittaa selvittelyhommassa - ja näin pyyhekuivan tukan varovainen harjaaminen on ihan oikeastioikeasti helppoa ja onnistuu ilman mitään tarvetta repiä ja riuhtoa takkuja auki! :)

Ps. Pesen pitkän ja paksun tukkani AINA illalla (enkä edes koskaan föönaa sitä), mutta en JUURI ennen nukkumaan menoa. Miksi kukaan edes tekisi niin, kun homman voi hoitaa tuntia, paria aiemminkin? Vai käykö jengi oikeasti jumpassa tms. vielä ilta-kympiltä/-yhdeltätoista, jolloin vaihtoehdot on jo toki vähissä, jos aikoo ennättää nukkua kunnon yöunet ennen seuraavan aamun töitä/opiskeluja/mitä ikinä varten kenenkin on aamuvarhaisella noustava!

annn (Ei varmistettu)

Heh! Hyviä pointteja. Itse inhoan aamusuihkua, varsinkin arkiaamuisin, koska aamulla aikaisin yleensä paleltaa. Illalla kroppa suorastaan kaipaa rentouttavaa suihkua ja siksi tukanpesukin tapahtuu yleensä illalla. Joten olen usein näitä märällä tukalla nukkujia. Tosin luonnonkihara tukkani saattaa joskus yllättää, ja tehdä aika hienotkin kiharat yön aikana märällä tukalla nukkuessa! Tosin usein kiharoiden asetteluun kuluu aikaa siitä huolimatta... Minäkin olen niitä, jotka voivat myös vaikka saunoa pesemättä tukkaa, eikä urheilun jälkeenkään pesua tarvita. Muutenkin pesen tukkani vain ehkä pari kertaa viikossa, joten turhan tiheästä pesusta ei tarvitse olla huolissaan.

merkkari

Kyllä, puolensa kummassakin suihkussa! Ja totta, en ehkä ajatellut tuota luonnonkiharaa tukkaa loppuun saakka, sille voi hyvinkin käydä ihan hyvin yön aikana. Mutta tyyny ei kyllä välttämättä tykkää, joten jonkunlainen kompromissi täytyy sietää :)

annn (Ei varmistettu)

Joo, no mun petivaatteet on varmasti ihan kauhistus... Pölypunkkien unelma. Yleensä kyllä laitan kuivan pyyhkeen tyynylle tai turbaanille päähän märällä tukalla nukkuessani.

Oles ny (Ei varmistettu)

Tässä sitten hiusten aamupesun hyvät puolet:
1. Saat käristää hiuksia ja hiuspohjaa kuumalla ilmalla. Samalla saat kivasti hohtavan hikisen naaman koska kuuma ilma osuu välttämättä muuallekin kuin hiuksiin. Iho kiittää varsinkin kun tukit sen ensin muotoilu- tai lämpösuoja-aineilla!
2. Paksu- ja pitkähiuksisena saat föönailuun kulutettua helposti tunnin, ylikin! Tämä on juuri sitä ihanaa omaa aikaa ja koko keho kiittää kun nyperrät lempipuuhaasi erikoisissa asennoissa sen sijaan että tuhlaisit aikaasi esimerkiksi nukkumiseen hiusten kuivuessa samalla itsekseen. Hiukset vaikka vain joka toinen päivä pesten ja 45 minuuttia föönaten saat nautiskella vuodessa melkein 137 tuntia eli 5,7 vuorokautta föönauksesta, ja jos aloitat tämän 15-vuotiaana ja kuolet 85-vuotiaana olet elämäsi aikana käyttänyt reilusti yli vuoden pelkkään hiusten kuivaamiseen. Nämä ovat niitä kalleimpia muistoja kuolinvuoteella!
3. Aamupesu mystisesti sekä on maailman ainoa tapa hävittää sängystäsi lähes kaikille täysin harmittomat ja muuten vain iltapesijöiden sängyissä majailevat pölypunkit täysin (aivan taikauskoa on petivaatteiden vienti pakkaseen, saunaan tai 60-asteiseen pesuun) että estää hiuksiasi hankautumasti tyynyyn ja päänahkaan seuraavana yönä jolloin hiuksia ei tarvitse pestä seuraavana aamuna ja heräät upeaan leijonanharjaan toisin kuin iltapesijät.

Tässä vielä oma arkiaamurutiinini:
1. Hiukset ponnarille ja pari suihkausta kuivashampoota
2. Hampaiden pesu
3. Kasvojen pyyhintä misellivedellä ja BB-voide
4. Vaatteiden vaihto
5. Koiran pissatus
6. Puoli tuntia heräämisen jälkeen puolen tunnin bussimatkalle jonka aikana kevyt meikkailu, aamareilu ja musiikin kuuntelu
Kaikki vinkit lisäksi koko kehon pesun ja rasvaamisen sekä hiusten föönauksen samassa ajassa sisältäväksi aamurutiiniksi otetaan ilolla vastaan!

merkkari

Hahhah, meillä on selkeästi erilaiset näkemykset aamujen ihanuudesta! :D Mutta mikäli olet vallan tyytyväinen hiuksiin näin, niin mikäs minä olen sinua ohjaamaan, jatka ihmeessä samaa rataa!

Mahdoton Nainen

Mä en oo ikinä pystynyt menemään nukkumaan märällä tukalla. Paitsi että se tuntuu inhottavalle (tyyny kastuu!) niin juurikin noista syistä mitä sanoit. Mä en ikinä saisi tukkaani aamuisin ojennukseen pesemättä niitä. Lisäksi suihkussa käyminen herättää mut ja olisi jotenkin nuhjuinen fiilis lähteä "suoraan sängystä" liikkeelle käymättä suihkun kautta ja pesemättä hiuksia ensin.

merkkari

Näin, samaa mieltä! :D

Menen usein nukkumaan kostealla tukalla (en märällä) ja luonnonkihara tukkani on usein upeimmillaan juuri pesun jälkeisenä aamuna kun hiusten on kuihkeat ja kiharaiset :)

Ihan mukavuussyistä käyn suihkussa mieluummin illalla. On ihana käpertyä puhtaana sänkyyn ja aamulla saa nukkua pitempään. 

Sitten taas aamusuihkun jälkeen on kyllä kivan raikas olo koko päivän, joten plussaa siitä.

merkkari

Näiden luonnonkiharoiden kohdalla täytyy selkeästikin alkaa joustamaan säännöistä! :D

hannamariavv (Ei varmistettu) http://www.hannamariav.com

SAMA JUTTU! Mullakin on nyt puolipitkä, todella luonnonkihara tukka joka on aivan järkyttävän paksu. Itsekin menen hiukan kostealla tukalla (n. 2h suihkussa käynnin jälkeen, jolloin se on vielä kostea) nukkumaan, jota ennen olen pyyhekuivaan tukkaan laittanut hiusöljyä ja aamulla on yleensä suht ihana ja pehmeähkö hiuskuontalo. Yleensä toki vielä aamulla joko laitan hiukset kiinni tai suoristan, on ne niin vallattomat, mutta joinain harvoina kertoina lähden ihan omalla luonnonkiharalla baanalle.

hanna
www.hannamariav.com

Salli Eväste (Ei varmistettu)

No-no pää märkänä nukkumiselle. Mulla on puolipitkät hiukset, jotka yleensä pesen illalla ja rullaan. Siis kyllä, vedän paplarit päässä (tai on mulla huivi). Kuivatan vähän hiuksia, laitan mömmöö ja rullaan ja suihkutan hajutonta lakkaa päälle ja kääräisen huiviin. Hiukset kuivuvat loppuun parissa kolmessa tunnissa. Kun menen nukkumaan, otan rullat pois mutta en avaa kiharoita, pöyhin ja laitan vähän lisää lakkaa, annan sen kuivua ja menen nukkumaan. Ja aamulla mulla on ihan täydellinen kampaus, vähän pyöreyttä ja kiharuutta latvoissa. Se kestää hyvänä jopa kaks päivää mut kolmantena pitää laittaa kiinni ja tupsuttaa kuivashamppoota. No eihän noi paplarit mitä seksikkyyden huippuja o, mut mua ei haittaa (naimisissa <3) mut en vaan jaksa tukkahärdelliä aamulla.

merkkari

What?! Vau!! Aivan mieletöntä omistautumista! Oot taatusti se tyyppi, jonka tukkaa aina ihaillaan, että miten sun hiukset on aina noin hyvin.... :D

Salli Eväste (Ei varmistettu)

LOLLIS. Selitettynä näyttää monimutkaiselta, mut on käytännössä aika nopeeeta. En ois ikänä uskonut et käytän jotain paplareita tai hehkutan niistä. Paplarit on kyl nykyään aika edistyksellisiä eikä ne kuluta hiuksia (vaan säästää, kuten mun kampaaja sanoo). Ihanaa päivää <3

ssss (Ei varmistettu)

Pölypunkit ovat nykyään harvinaisia suomessa joten pedit tuskin ovat niitä täynnä...

merkkari

Saattavat olla harvinaisia, mutta on kuitenkin. Ja sieltä lämpöisestä ja kosteasta niitä löytyy, jos jostain :D

Eii emmää pysty pesemään aamulla :D 

Mä käyn kerran päivässä suihkussa, enkä vois kuvitellakaan meneväni illalla puhtaisiin lakanoihin nukkumaan, jos oon päivän huidellut töissä, kaupungilla, ruokakaupoissa. Toki en aina pese hiuksiani illalla, mutta koko muun kropan, enkä tahtoisi käydä 12 tunnin välein suihkussa (lievä atopia). En myöskään voi kuvitella itseäni tuntia aikasemmin ylös aamuisin. 

No mulla onneks hiukset kuivuu aika nopsaan, joten litimärillä hiuksilla en nuku koskaan. Ja jos pesisin ja föönäisin aamulla niin mun hiukset olis ihan kamalat. Pörröset, littanat ja liian suorat. Kun nukun vastapestyt hiukset auki niin myllään ne mukavasti omaan muotoon ja aamulla ennen kaikkia aamutoimia laitan ne vielä kiinni ja ennen ovesta lähtöä ne ovat kivasti taipuisat. 

Näin mä vältän föönaamisen ja muotoilutuotteilla läträämisen. 

merkkari

Kuulostaa toimivalta rutiinilta! Taipuisat hiukset yhdistettynä rentoon tyyliin voi olla kyllä tosi helppo yhdistelmä :)

Kie (Ei varmistettu)

Ihan hetken jopa harkitsin alkaa pestä hiukset vasta aamulla. Mutta njääääh..
Luonnonkihara tukka menee ihan hampuksi, kun sitä yrittää föönailla. Paras tulos syntyy kun antaa sen kuivua ihan itsekseen. Harmi vain, että mulla on sen verran sitä tukkaa, että itsekseen kuivuminen kestää useamman tunnin. Eikä sitä muuten 20 minuutissa ole yksikään kampaaja vielä föönannut. Ei edes siihen pyramidimalliin, joka yleensä on lopputulos.

Useimmiten pesen hiukset illalla, koska haluan nukkua mahdollisimman pitkään. Aamulla kostutan hiukset ja pistän löysän pipon päähän jos sää sitä vaatii. Siinä se tukka sit kuivuu itsekseen työpäivän aikana. Pesen hiukset yleensä vain kahdesti viikossa. Jos on bad hair day, sitaisen poninhännän tai jonkin nutturan. Erikoispahoina päivinä (niinkuin tänään) peitän koko kauheuden huivilla.

Meikkaamiseen sit taas löydän aikaa joka aamu. Aamiaiseen sit taas en, mutta sen voi hoitaa sit töissä.

merkkari

Joo, luonnonkiharaa en suosittele kuivaamaan föönillä kuin pakon edessä! Pahoittelut että unohdin tarkentaa postauksessa :)

nallie (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi paksutukkainen vahvan luonnonkiharan omaava ihminen joka ei todellakaan arkisin pese hiuksia enää aamuisin :)
Tein sitä ennen...suihku ja föönaus aamulla. Kesti kauan, tuli kuuma eikä lopputulos koskaan ollut hyvä. Voisi olla parempi jos olisi herännyt vieläkin aiemmin säätämään mutta :P
Hiukset eivät olleet suorat mutteivat myöskään kiharat. Lähinnä vaan kasa kuivaa tukkaa.
KUNNES – aloin pestä hiukset iltaisin ja ensin harjata suihkussa läpi takkuharjalla kun hoitoaine vaikuttaa ja sitten vielä illalla ennen nukkumaanmenoa kosteisiin hiuksiin jätettävä hoitoaine + harjaus.
Kiharat ovat vihdoin oikeasti kiharat ilman että tarvitsee muuta kun vähän aamulla haroa sormilla läpi ja laittaa vähän jotain tuotetta. Tadaa- ilmavat ja selkeät kiharat koko päivän, parikin päivää. Ja hiukset kiittää kun eivät kuivahda/kärsi enää föönauksesta :)

nallie (Ei varmistettu)

Lisäyksenä se että joo - jos olisin hyvä muotoilemaan hiuksiani niin varmaan saisin aamullakin paremmin jotain aikaiseksi mutta en ole + tykkään nukkua :D

merkkari

Hahhah voi ei! Mun pitää tarkentaa tonne postaukseen että luonnonkiharaa ei kannata föönata! Täällä on nyt kaikki kikkarapäät barrikadeilla :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Mullon pitkä ja paksu tukka (vaikkei nyt niin kihara edes, vaan enkä vain 'luonnostaan taipuisa') ja aivan samat rutiinit - ja täsmälleen huomiot! :)
Tukka on niiiiiin paljon paremman näköinen (= ilmava ja tuuhea ilman mitään muotoilutuotteitakin) kun sen pesee illalla vs. joskus olosuhteiden pakosta tapahtuvaan aamupesuun (jolloin lopputulos on ihmeellisen lättänä tukan paksuudesta huolimatta).Ja tosiaan, mikä parasta: hiukset ja päänahka kiittää, kun niitä ei kärtsätä tulikuumalla ilmalla jatkuvasti! :)

Nuumi (Ei varmistettu)

Muiden luonnonkiharoiden paksutukkien kommentteihin täysin. Mutta koska minulla on myös hiuspohjan ongelmia, aion nyt kokeilla hiusten pesua vain aamuisin. Onneksi oman tukkani kanssa voi lähteä liikenteeseen myös märkänä. Kuivuu upeimmille kiharoille juuri niin, kun saa rauhassa käkkäröityä, miten haluaa. :)
Joten suur kiitos siis vinkistä! Kostean päänahan hauduttaminen sen 8 tuntia pari kertaa viikossa kuulostaa nyt kyllä ihan järkyltä, mutta eipä ole tullut pieneen mieleenkään, että herkkyys, kutina ja muu oireilu voisivat johtua siitä. :D

merkkari

Mahtavaa, toivottavasti auttaa!

jonnaps (Ei varmistettu)

No ei hitto kyllä nyt. Olkootki rumalättäpaskatukka mutta ko illalla tietää, että aamulla kello soi 4.45, niin ottaa ne punkit ja mönkijäiset kaveriksi ihan mielellään, kun tietää, että aamulla ei tarvi herätä suihkuun ja kuivaamaan tukkaa.

Tosin olenkin 23-vuotias ja ostin viime viikolla elämäni ensimmäisen hiustenkuivaajan, joten ehkä tässä on vielä opittavaa :D

merkkari

Hui järkky mikä heräysaika! Juu jäisi varmaan iteltä meikitkin laittamatta..

abcd (Ei varmistettu)

Yksi syy miksi menen aina nukkumaan kosteilla hiuksilla, on se että hiukset ovat aamulla edes vähän lättänämmät kuin normaalisti. :D Fööni on ihan nounou yltiöpaksulle ja hentoisille hiuksilleni, föönauksen jälkeen näytän viisisenttiä pidemmältä, koska hiuksista tulee niin massiiviset (eikä kuivaus kyllä ihan hetkessä sujukaan..) Vaikkei nämä ihan luonnokiharat hiukset ole, niin sama kikka toimii rauhoittamaan ja saamaamaan kiiltävämmät hiukset aamuisin. Mutta se huonopuoli ilman fööniä kuivaamisessa on se, että jos ei halua läpimärillä hiuksilla mennä nukkumaan, pitää käydä suihkussa väh. 2 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Mutta pehmoinen pyyhe tyynyn päälle, niin märillä hiuksilla nukkuminen ei kastele tyynyä. Eli illalla pesemisen puolesta puhuja täällä!

merkkari

Vau no nyt on harvinainen ongelma! Nautihan paksusta tukasta, muut on vaan kateellisia :)

Iltasuihkija (Ei varmistettu)

Aamusuihku ahdistaa koska vesi on märkää. Aamusuihku ja pikakuivaus -seurauksenä liiska liimaletti joka vaatisi kiloittain kamaa irrotakseen päästä.
Parasta tukanpesu illalla, pyyhekuivaus, tukka löysälle sykerölle, kuiva pyyhe tyynylle yöksi ja avot! Aamulla on kuohkea tukka irti päänahasta ja loivat kiharat. Saa nukkua pidempään!

merkkari

Hahah, ihana, vesi on märkää :D Jatka vain rauhassa rutiinejasi, jos jutussa kuvaillut ongelmat eivät kuulosta tutuilta!

kateliini (Ei varmistettu)

Yhdeksi haitaksi eräs kampaaja mainitsi, että yöllä sitten hengittelee niitä kosteiden hiusten höyryjä ja voi saada keuhkoputkentulehduksen!?

Kertoisko joku onko tämä mahdollista vai täyttä kukkua? Joku Wellan(?) kouluttaja oli kuulemma näin sanonut.

merkkari

Anteeks mitäh?? En ole ikinä kuullutkaan. Mitä ihmeen höyryjä niistä hiuksista oikeen nousisi... :D

kateliini (Ei varmistettu)

Vesihöyryä :'D
Joo, jäi kyllä itseäkin hieman epäilyttämään ;)

P.S. (Ei varmistettu)

Kuulun iltapesijöiden leiriin. :D Hiukseni näyttävät 10 kertaa paremmilta, kun olen nukkunut märillä hiuksilla, kuin kuivaksi föönattuina! Hiukseni eivät ole luonnonkiharat, mut pörrööntyvät ja hapsottavat herkästi enkä käytäkään fööniä kuin hätätapauksissa. Kosteilla hiuksilla nukutun yön jäljiltä tukka on sileimmillään. Luulen tämän johtuvan nimenomaan siitä, että kosteus ei pääse haihtumaan hiuksista liian nopeasti (?).

merkkari

Hmm, pörrööntyminen föönatessa voi johtua myös siitä, että ilmaa tohottelee vähän joka suuntaan ja ilman harjaa - menetelmä on omiaan nostamaan pikkuhiukset ja pörröt esiin. Mutta hyvä, että oot löytänyt itselle toimivan rutiinin!

P.S. (Ei varmistettu)

No, ne kerrat kun föönään, niin "tohottelen" kyllä ihan hiusten myötäisesti ja harjankin kanssa. ;)

merkkari

Niin justiinsa, no mutta sitten föönaus ei välttämättä ole sun hiusten paras kaveri! Ja se on ihan ookoo :)

Ilkku (Ei varmistettu)

Itsehän pesen hiukset illalla niin aikaisin, että ne kerkeävät kuivua kokonaan ennen kuin menen nukkumaan. En ymmärrä, mikä siinä on ongelmana käydä suihkussa niin aikaisin, että ne kerkeävät kuivua. Hyvin kerkeän töiden jälkeen käydä treeneissä ja sen jälkeen käydä sitten suihkussa. En voisi ikinä kuvitella meneväni nukumaan märillä tai edes kosteilla hiuksilla, mutta en voisi myöskään kuvitella peseväni niitä aamulla.

merkkari

Mahtavaa, tämä toimii myös loistavasti! :)

nansk

Samma här! Itsellä suihkussa käynti aamulla oli ihan päivittäistä kun oli lyhyet tai edes puolipitkät hiukset, mutta nyt se vaatisi jo vähintään 30-45 min aiemman herätyksen kuin mitä ilman suihkua. Se on enemmän kuin olen valmis luopumaan unesta aamuisin, joten illalla semiaikainen suihku, että tukka ehtii ilmakuivua. (Vaikka tosin föönaan joka tapauksessa ns. viimeiset kosteudet pois pää alaspäin, koska tuuheus.)

merkkari

Kyllä, pää alaspäin föönaus on lyömätön tuuheuttaja!

Henriettaaaaaa (Ei varmistettu)

What, siis mä en yhtään tiennyt, että märillä hiuksilla nukkuminen tai ylipäätään illalla suihkussa käyminen on niin yleistä kuin näiden kommenttien perusteella tuntuu olevan :D Itse en voisi kuvitellakaan käyväni illalla suihkussa. Aamulla lähden mieluummin liikkeelle suihkunraikkaana. Jos suihku jää väliin, on likainen olo koko päivän. Sitä paitsi kuuma suihku aamulla nimenomaan lämmittää kylminä talviaamuina! Ja herättää kivasti. Tukka kuivuu aamutoimien ajan (lehdenluku, kahvinjuonti, aamupala, meikkaus) eikä sitä tosiaan tarvitse föönata kuin korkeintaan viitisen minuuttia.

Toinen iltasuihkun ongelma on sitten juurikin tuo tyynyn kastuminen. Äiti aina varoitteli, ettei saa mennä märillä hiuksilla nukkumaan, jottei tyyny homehdu :)

merkkari

Näinpä! Mutta itsepä menin provosoimaan :D

Tyynyn kannalta harmittaa viimeistään silloin, kun on mennyt hankkimaan jonkun kalliin tyynyn, joka sitten lässähtää parin viikon muhittelun jälkeen. Tai sit pitää olla niiin hyvä tyyny, että se kestää kastumisenkin joka toinen yö! :D

Jane C.

Mä käyn suihkussa aamulla vaan, jos meen iltavuoroon - muuten mulla on aikaa tasan tähän (30min):

 1. YLÖS JA VÄHÄN ÄKKIÄ!
 2. Silmien huuhtelu
 3. Hampaiden harjaus
 4. Hiusten harjaus ja kiinnilaitto
 5. Koiran kanssa ulos
 6. Eväät laukkuun
 7. Töihin!

Mä en kannata hiusten pesua aamulla, koska jos ei halua hengata tukka märkänä, joutuu föönaamaan ja harjaamaan, mikä rasittaa hiusta (tämä ei tietenkään haittaa, jos ei halua pitkiä ja ehkä jopa hyväkuntoisia hiuksia). Mun kokemusten mukaan (suorahkot, paksut hiukset) paras tapa saada kutrit takuttomiksi on hieroa kookosöljyä kämmeniin ja selvitellä sormin, eikä siis ole mikään pakko repiä tukkaa auki harjalla :D

Ja itse asiaan! Pesen hiukset yleensä töiden jälkeen, paitsi jos kyseessä on yövuoro, jolloin on koko päivä aikaa pestä hiuksia. Ja joskus ennen iltavuoroa, jos jaksan nousta sängystä ihmisten aikaan.

merkkari

Joo, aamurutiinit on erilaisia. Kovin aikaisin töihin menevät joutuvat skippaamaan meikit ja aamupalatkin, joten ihan ymmärrettävää!

Pages

Kommentoi