Ilmiömäinen itseruskettava Vita Liberata

Tulen vuosi vuodelta vainoharhaisemmaksi auringonoton ja luomieni suhteen. Samaan aikaan koen suoranaisen auringonottamisen aina vain tuskaisemmaksi ja pitkästyttävämmäksi operaatioksi. Kaiken kukkuraksi topeista ja uikkareista tulevat rajat ja laikut ovat alkaneet ärsyttää. Kaikesta huolimatta en halua yhdistää sääret paljastavaa mekkoa kelmeänkalseisiin kanankoipiin. Lähdin siis hakemaan ratkaisua pullosta, kuinkas muutenkaan :D

Olen jo pitkään lukenut eri blogeista itseruskettavien kuninkaan, Vita Liberata -merkin ylistystä ja päätin ottaa hieman kirpaisevasta hinnasta huolimatta testiin sen parhaan, Phenomenal Moussen. Ja voi kyllä, taivaathan ne siitä aukenivat!

Jos käsityksesi itseruskettavista rajoittuu johonkin marketin asteittain päivettävään, jolla saat karmean hajun lisäksi mukavia oransseja läiskiä ja värjääntyneitä paidankauluksia, niin nyt voit kääntää elämääsi uuden sivun.

Vita Liberatan tuotteet on kaikin puolin niin pitkälle kehitetty, kuin lopputuloksen korkean vaatimustason suhteen on mahdollista tällä hetkellä vaatia: 

  • Suurin osa raaka-aineista on Ecocertin alaisia ja luonnonmukaisia (huom. tuote ei kuitenkaan ole luonnonkosmetiikkaa).
  • Alkoholit, parabeenit ja hajusteet on jätetty pois.
  • Tuotteet ovat itsessään kosteuttavia erilaisten öljyjen ja esim. aloe veran ansiosta.
  • Perinteista itseruskettavahajua kapsuloiva yhdiste toimii, joten tuotteet eivät tuoksu oikeastaan millekään!
  • Karttaväri tekee levityksestä älyttömän helppoa. Aine on siis itsessään ruskeaa, jolloin kaikki mahdolliset rajat huomaa ennen kuin ne ehtivät syntyäkään.
  • Vaahto imeytyy välittömästi - tai oikeastaan siinä on juuri riittävästi sekunteja pehmitellä kaikki ranteet ja polvilumpiot tasaisen värisiksi (levitys tehdään erikseen myytävällä hanskalla). Vaatteet voi oikeasti pukea ihan heti!
  • Koko homma sujuu ihan yhtä nopeasti kuin tavallisen rasvan huolellinen levittäminen
  • Rusketus kestää purkin mukaan 2-3 viikkoa, mutta oman kokemukseni mukaan kuukausikin saattaa mennä ihan helposti, sillä rusketus häviää iholta todella huomaamattomasti.

Upeinta näissä tuotteissa on se, että rusketuksen väri riippuu ihosi omasta pigmentistä ja pH:sta - kellertävämmin ruskettuvista tulee kellertävämpiä, punaisista punaisempia, ihan kuin luonnollisestikin olisit ruskettunut! Itse käytin tuosta vaahdosta medium-sävyä (saatavilla myös yksi tummempi sävy) ja lopputulos oli todella luonnollinen, pari päivää Suomen kesässä liikuskellut päivetys.

Vasemmalla normaali ihonsävy, oikealla ihonsävy pari päivää (+saunailta) Vita Liberatan levityksen jälkeen. Kuvaaminen oli ihan hemmetin vaikeaa, mutta ehkäpä tästä saa kuvan siitä, että mitään pelottavaa ei tapahdu medium-sävylläkään, vaikka kokonaisuudessaan kivan päivetyksen kyllä huomaavat muutkin.

Ennen vaahdon levittämistä iho on hyvä kuoria (en ole muuten vielä onnistunut saamaan minkäänlaisia tummempia läiskiä kyynärpäihin tai nilkkojen alueelle). Vaahto levitetään puhtaalle ja kuivalle, rasvaamattomalle iholle. Kaveri on hyvä pyytää apuun keskiselän kanssa.

Levityksen jälkeen kannattaa olla varovainen veden kanssa, sillä tässä kohtaa roiskeet on ne, joilla niitä läiskiä saa aikaiseksi. Rusketuksen sävy lähtee kehittymään karttavärin alla, joten ensimmäistä suihkua suositellaan vasta 12-24 tunnin jälkeen eikä tällöinkään kannata vielä pestä ihoa saippualla. Laitoin vaahdon illalla ja aamulla peilistä katseli melkoisen paahtunut iho. Kyseessä on kuitenkin siis se karttaväri (levitysväri), joka peseytyy pois ja alta paljastuu ihanan luonnollinen ja päivettyneen sävyinen iho!

Tein myös hc-testin menemällä pari päivää levittämisen jälkeen uimahalliin, jossa vielä saunoin ennen uintia. Yleensähän uikkari hiertää väritykseen viiruja, varsinkin, jos ihoa on ensin pehmitellyt saunassa. Rusketukseni ei kuitenkaan ottanut minkäänlaista damagea tämän testin aikana! 

Phenomenal mousse maksaa n. 45,90 ja levityshanska 5,90. Pullosta riittää 9-12 levityskertaan, joten innokkaammallekin ruskettelijalle puteli riittää koko kesäksi. Tuotetta myy Sokokset, Stockkat ja nyt myös meidän kampaamomme/kauneushoitolamme Folk Helsinki!

Paahteista päivää!

-Meeri

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Mä oon mennyt jo muutaman kesän Vita Liberatan purkkirusketuksella, ja se on kyllä parhaista parhain! Eikä kukaan edes huomaa että se on purkista :).

merkkari

Joo ei todellakaan huomaa! Sen sijaan yleisin kysymys tähän aikaan vuodesta on ollut, että missä oot ollut reissussa :)

Ano anonyymi (Ei varmistettu)

Kyllä toi (ja noi) tuotteet vaan haisee :( Oon niin monia Vita Liberatan tuotteita käyttänyt, ja suurin huijaus on se että ne ei muka haisisi tyypilliselle itseruskettavalle. Siis joo eihän se tuote kun sitä purkista haistat/levittäessä haise millekkään, mutta kun tuote alkaa vaikuttaa iholla niin hyi hemmetti soikoon.. Ja kaverit on myös selittänyt samaa, että ei oo siis vaan mun iho ja se miten se reagoi. Että ihmiset, olkaa tarkkoina!!

merkkari

Se riippuu ihon omasta pH:sta, että kuinka paahteiselta itseruskettava tuoksuu. Oon kokeillut itse kans tooosi monia eri ruskettavia ja tämä on ehdottomasti parhaan tuoksuinen. Ehkä itsellä yön yli nukuttua on vieno tuoksu havaittavissa, mutta vain jos erikseen ihan haistelee. Ei siis voi puhua samana päivänäkään vaikka jonkun markettiruskettavan kanssa, ainakaan omalla kohdalla.

Amk1981 (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvälle tuotteelle!ehdottomasti testaukseen:) Sopiiko mousse myös kasvojen iholle vai tarvinko eri tuotteen?

merkkari

No ollaan testattu ja ihan hyvin sopii myös kasvoille, kun vaan muistaa ensin kuoria hyvin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten nämä itseruskettavat sitten kuluu pois? Haaleneeko se väri tasaisesti vai "hilseileekö" se pois? Ja voiko tätä tuotetta laittaa kasvoille?

merkkari

Haalenee aivan mielettömän tasaisesti, et huomaakaan. Ollaan testattu myös kasvoille, hyvin toimii kun vain kuorii ensin kuivat kohdat pois.

Kalmainen (Ei varmistettu)

Ui! Tätä tarvitsee kokeilla ihan ehdottomasti. Omaan kalmankalpean ja sinertävän ihon, enkä todellakaan voi lähteä näiden kanankoipien kanssa mihinkään ennen monen kerran auringossa olemista, ja sitä ennen ehdin hätistää kaikki muut auringonottajat ympäriltäni -luulevat karanneeni jostain hautakammiosta. Josko saisin tästä pelastuksen, sillä olen kokeilut kaikkea mahdollista eikä mikään ole ollut kuin korkeintaan siedettävä pelastaja tähän valkoiseen ihoon.

merkkari

Jes, toivottavasti tästä löytyis pelastaja!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.