Kampaajakäynnin ja hiustenvärjäyksen myytit

Tässä ammatissa kuulee säännöllisesti monenmoista kampaajakäyntiin liittyvää myyttiä ja uskomusta. Tässäpä muutama tuorein juttu, jotka haluan kumota tai vahvistaa todeksi:

hoitoainetta ei kannata käyttää edellisessä pesussa, koska se vaikuttaa värjäyksen lopputulokseen

--> Noot! Värit ovat kyllä sen verran stydiä tavaraa, että ne läpäisevät hoitoaineiden muodostamat kerrokset mennen tullen.

hiuksia ei saa pestä ennen kampaajalle tuloa

--> Aivan oikein! Tali suojelee hiuspohjaa värjäyksen aikana ja vaikkei värjäystä tehtäisikään, tukka pestään kampaajalla joka tapauksessa. Lisää juttua asiasta täällä.

SAMALLA TYVIVÄRILLÄ TULEE SAMAAN PÄÄHÄN AINA SAMA LOPPUTULOS

--> Itseasiassa ei välttämättä. Värin vaihtelu on harvinaista, mutta ei mitenkään mahdotonta. Hormonit ja lääkitykset (jotka vaikuttavat niihin hormoneihin) saattavat vaikuttaa yllättävän paljon. Parhaiten tämän huomaa, kun värjää raskaana olevan asiakkaan tyveä - lopputulos voi olla hyvin erilainen verrattuna edelliseen kertaan, kun asiakas ei ollut raskaana!

Tässä meillä asiakas (Sofi) kertoo totuuksia ja kampaaja (Veera) kuuntelee häntä epäuskoisena :D

kampaaja tunnistaa hiuksesta, jos se värjätty kotiväreillä tai siihen käytetään marketin halpisshampoita

--> Ei ole mitenkään itsestään selvää! Jotkut saavat oman tyvivärin aivan mainiosti kaupan värillä peittoon, toisilla väriläiskät takaraivolla kertovat omaa tarinaansa. Ja jos sattuu löytämään omalle hiukselle sopivan shampoon kaupan hyllyltä, niin siitä ei kyllä mitenkään pysty kampaaja päättelemään yhtään mitään. Yhtälaillahan kampaamosta ostettu shampoo voi olla lopulta huono vaihtoehto juuri omalle hiukselle.

hius muuttuu tasaväriseksi ja hyväkuntoiseksi, kun kasvattaa oman värin

--> Luonnonhius on harvoin yksivärinen, sillä jo yksittäiset hiuspohjasta kasvavat hiukset voivat olla erisävyisiä. Lisäksi latva ja päälihius vaalenee joka kesä auringon myötä, joka myöskin kuivattaa hiusta.

punapigmentti aiheuttaa vaalennetun hiuksen kellertymisen

--> Juu, voi olla toisilla syynä enemmän kuin toisilla, mutta todellinen syy on se, että jokaikisen ihmisen hiusväri muodostuu seuraavista pigmenteistä: keltainen, oranssi ja punainen (tummuusjärjestyksessä). Kun hiusta vaalentaa, nämä pigmentit tulevat esiin ja niitä peitetään taittosävyillä tai hopeashampoilla. On siis todella ihmisiä, joilla on enemmän punapigmenttiä kuin toisilla, mutta suomalaiset ovat tässä kategoriassa vähemmistössä ja hiusten kellertyminen johtuu ihan tästä normaalista hiuksen koostumuksesta :)

Päivää voi piristää myös lukemalla näitä 1800-luvulla jyllänneitä hiususkomuksia.

Hassunhauskaa maanantaita! :)

Meeri

Kommentit

Veeran hiukset on ihanat!!

merkkari

No ne kyllä on! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.